U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

* DIT WEBINAR IS HELAAS AFGELOPEN*

Kijk op de webinaragenda voor de rest van het aanbod

 

Roelant Savery en zijn wonderlijke wereldRoelant Savery

Roelant Savery, Dodo, detail uit: Orpheus betovert de dieren met muziek, 1627, Den Haag, Mauritshuis Roelant Savery Roelant Savery, Dodo, detail uit: Orpheus betovert de dieren met muziek, 1627, Den Haag, Mauritshuis

 

Roelant Savery was een pionier en alleskunner in de kunst. Zo schilderde hij onder andere het eerste Nederlandse bloemstilleven en was hij de eerste schilder van de dodo. In het Mauritsthuis kunt u momenteel ruim 40 schilderijen en tekeningen van Savery bewonderen, inclusief vele buitenlandse bruiklenen. Met dit webinar bent u optimaal voorbereid op uw bezoek aan Den Haag, of geniet u heerlijk thuis van alle hoogtepunten van deze prachtige tentoonstelling. Laat u betoveren door de wonderlijke wereld van Roelant Savery, en schrijf u nu nog in!

 

Savery was een van oorsprong Vlaamse schilder. Net als vele anderen verliet hij rond 1585 met zijn ouders de Zuidelijke Nederlanden om zich te vestigen in Haarlem. Zijn leertijd bracht hij door in Amsterdam bij zijn broer Jacob. Hier maakte hij zijn vroegste werken. Ook na zijn leertijd bleef hij nog actief in het atelier van zijn broer.  

Voor zijn ontwikkeling en zijn reputatie als vernieuwer en pionier is zijn verblijf aan het Habsburgse hof van groot belang. In Praag resideerde keizer Rudolf II, die een brede interesse had. Hij verzamelde onder meer kunst, wetenschappelijke instrumenten, planten en dieren. Het was een waar walhalla voor Roelant Savery. Ook stuurde de keizer hem in de zomermaanden op pad om landschappen te gaan schilderen. Zijn tijd aan het hof inspireerde hem tot het maken van schilderijen met vernieuwende onderwerpen en met veel oog voor detail.

 

Laat u verbazen door de veelzijdigheid van Roelant Savery in dit speciale tentoonstellingswebinar. Ontdek zijn ontwikkeling als pionier in de kunst aan de hand van de mooiste werken uit de tentoonstelling. Zo maakt u onder meer kennis met het zijn weelderige bloemstillevens, zijn landschappen en natuurlijk zijn weergave van de uitgestorven dodo. Stap in de betoverende wereld van Roelant Savery en schrijf u nu nog in!


*GAAT DEFINITIEF DOOR!*

 

Datum: zaterdag 6 april 2024 (De replay van dit webinar is daarna nog 2 weken te bekijken tot 20 april 2024, 13.30. Ook als u niet live aanwezig kunt zijn)

Tijdstip: 13.30-15.30

Kosten: € 27,50 per scherm. (Kiest u voor het privilegepakket, dan krijgt u per webinar een korting van maar liefst € 5,- en betaalt u slechts € 22,50. Klik hier voor meer informatie)

 

INSCHRIJVEN *

(Vermeld bij uw inschrijving uw naam, e-mailadres en telefoonnummer, en geef duidelijk aan of u kiest voor het basispakket of het privilegepakket. Na uw aanmelding, stuur ik u zo snel mogelijk een mail met de betaalgegevens. U maakt het bedrag vervolgens zelf over) 

 

* Met uw inschrijving verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden en de privacyverklaring van Art & Leisure

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?