U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Art & Leisure helpt u op een ontspannen manier uw kennis over kunst te vergroten. Zo wordt uw bezoek aan het museum of een tentoonstelling extra bijzonder.

Waarom kiest u Art & Leisure? 

 • Uw kunstbeleving wordt meer ontspannen en ook persoonlijker door een maximale groepsgrootte voor rondleidingen van 15 deelnemers.
 • Gedegen kennis wordt u op een ontspannen manier aangeboden. Praten over kunst is hier  geen droge opsomming van jaartallen, maar juist een verhaal dat kunst dichter bij de toeschouwer brengt.
 • Art & Leisure is voor iedereen die van kunst houdt en er meer over wil weten, ongeacht uw kennisniveau. Zo kunt u kiezen voor een meer algemene rondleiding of juist een specialistische lezing.
 • Art & Leisure denkt graag met u mee. Neem contact op om een evenement op maat te laten maken, passend bij uw specifieke interesse.

 

Al meer dan 15 jaar geef ik lezingen, cursussen en rondleidingen voor diverse organisaties en groepen. Daartoe horen onder meer:

 • Vrije Academie
 • HOVO Alkmaar
 • Artifex Travel
 • Arttra
 • Historisch Museum de Bevelanden in Goes
 • Goese Vrouwen Sociëteit Feniks
 • Kunstclub Achterhoek
 • Avalon Waterways
 • Regal Travel Service
 • Heemkundekring Loon op ’t Sandt

 

In 1998 studeerde ik af aan de opleiding Nationaal Gids aan de NHTV in Breda. Tijdens die opleiding  werd ik heel enthousiast door de lessen over kunstgeschiedenis en architectuur. En mijn examen in het Rijksmuseum vond ik inspirerend. Hier wilde ik mee verder! Dus ik besloot nog 1 jaartje kunstgeschiedenis te gaan studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Maar gegrepen door de kunst, heb ik uiteindelijk de hele studie afgerond. Ik vond het heerlijk steeds weer de boeken in te duiken om me te verdiepen in verschillende onderwerpen. Toch moest ik mij specialiseren, en ik koos voor de periode van renaissance en barok. Ik bleef ontdekken en leren en vond het geweldig. Intussen werkte ik in de zomermaanden in het toerisme, om zo ook mijn eerste opleiding te gelde te maken.

Toen ik op het punt van mijn scriptie aangeland was, en ik moest gaan nadenken over wat ik na mijn afstuderen wilde gaan doen, bleek de keuze eigenlijk relatief simpel. Ik zou mijn passie en kennis gaan delen met geïnteresseerden; ik zou lezingen gaan geven. Vrijwel meteen na mijn afstuderen kreeg ik de kans om als docente aan de slag te gaan. En nu, na al die jaren, kan ik zeggen: ik had geen betere keuze kunnen maken. Ik geef nog met hetzelfde enthousiasme en dezelfde passie lezingen, cursussen en rondleidingen. Het grootste compliment dat ik kan krijgen is dat mensen zo geïnspireerd zijn geraakt, dat ze die reis naar een museum of een stad ondernemen, en een drang voelen om meer te weten te komen, om verder te ontdekken.

Tijdens het lesgeven en rondleiden vind ik het uitermate belangrijk om de kunst naar de toehoorder te halen. Zo leg ik vaak verbanden met de huidige tijd, om dingen te verduidelijken. In mijn optiek beklijft de informatie zo beter. Ook probeer ik altijd zoveel mogelijk context te geven. Kunst staat niet op zichzelf, maar geeft uitdrukking aan geschiedenis, literatuur, cultuur en wereldbeeld. De toeschouwer moet met een zo volledig mogelijk plaatje naar buiten lopen.

 

Ik hoop ook u binnenkort te mogen verwelkomen bij een van mijn activiteiten. Neem een kijkje op het aanbod rondleidingen en lezingen. Op de hoogte blijven van nieuwe activiteiten? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief via info@artandleisure.nl of bel 06-25258588. Ook kunt u gebruik maken van het online contactformulier

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?