U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

AGENDA

 

Bij Art & Leisure kunt u 2 nieuwe webinars per maand volgen. Daarbij komen uiteenlopend onderwerpen aan bod: van oudheid tot nu. Een aantal lezingen in de agenda is toegespitst op de actualiteit, zoals een lopende tentoonstelling, of op een speciale feestdag. 

De planning is onder voorbehoud van wijzigingen. 

Alle webinardata gaan 100 % gegarandeerd door

 

Klik hier voor informatie over Pakketten & Prijzen. Klik hier als u een cadeaubon heeft ontvangen en deze wil inwisselen. 

 

Uitgebreidere informatie over de inhoud volgt.


Viva la Frida! Nickolas Muray (1892-1965), Frida Kahlo in blauwe blouse, 1939, foto, 32,4 x 24,1 cm, Throckmorton Fine Art, New York / Photo by Nickolas Muray, © Nickolas Muray Photo ArchivesNickolas Muray (1892-1965), Frida Kahlo in blauwe blouse, 1939, foto, 32,4 x 24,1 cm, Throckmorton Fine Art, New York / Photo by Nickolas Muray, © Nickolas Muray Photo Archives

Ter gelegenheid van de tentoonstelling in het Drents Museum in Assen. 

 • zaterdag 23 oktober 2021, 13.30-15.30

Frida Kahlo is een wereldwijd icoon! Een ook Nederland kunnen we dit jaar gelukkig niet meer om haar heen. Na de tentoonstelling in het Cobra-museum in Amstelveen kunt u nu in het Drents museum in Assen gaan genieten van een fenomenale tentoonstelling over Frida’s leven en werk. Hier krijgt u  aan de hand van haar werk, sieraden, kleding en nog veel meer een indrukwekkend totaalbeeld van deze iconische schilder. Deze tentoonstelling wilt u zeker niet missen, en dit webinar bereidt u vast optimaal voor op een eventueel bezoek.  Schrijf u nu nog in voor een middag met Frida in Mexico!

Meer informatie


In het licht van Cuyp. De invloed van de Dordtse meester op de Britse kunst.

Ter gelegenheid van de tentoonstelling in het Dordrechts Museum

 • zaterdag 6 november 2021, 13.30-15.30

Aelbert Cuyp was wereldberoemd! Vooral in Groot-Brittannie werden zijn landschappen gretig verzameld. Door hun aanwezigheid konden zij een grote invloed uitoefenen op het werk van onder anderen Gainsborough, Constable en Turner.

Ontdek de bijzondere connectie tussen de Dordtse meester en de Britse kunst, en schrijf u nu al in!


Thuis bij Jordaens. De grote Vlaamse meester voor het voetlicht

Ter gelegenheid van de tentoonstelling in het Frans Hals Museum in Haarlem

 • zaterdag 20 november 2021, 13.30-15.30

Iedereen kent Rubens en Van Dyck als grote Vlaamse meesters, maar Jacob Jordaens is aanmerkelijk minder bekend. Toch nam hij de positie in van de belangrijkste schilder in Antwerpen na het overlijden van zijn collega's. Naast historiestukken schilderde Jordaens talloze interieurscènes. Deze staan centraal in het Frans Hals Museum dit najaar. 

Ga mee Jordaens' thuis en schrijf u nu alvast in!


Vergeet me niet. Portretten uit de renaissance.

Ter gelegenheid van de grote tentoonstelling in het Rijksmuseum, Amsterdam

 • zaterdag 4 december 2021, 13.30-15.30

Rond 1500 kende de portretkunst een bloeiperiode, met grote meesters zoals Holbein en Cranach. Kijk de geportretteerden van die tijd in de ogen en ontdek wie zij waren. Uiteraard staan we ook uitgebreid stil bij hun beroemde portrettisten. 

Schrijf u nu alvast in!


 Speciaal kerstwebinar

 • zaterdag 18 december 2021, 13.30-15.30

Dit jaar zetten we de traditie voort die we vorig jaar begonnen zijn: het kerstwebinar! Ook dit jaar komt u in de feeststemming met prachtige kunstwerken rond een kerstthema. 

Sluit u dit webinarjaar met mij af? Schrijf u nu alvast in!


De Grand Tour: studiereis door de oudheid 

 • zaterdag 8 januari 2022, 13.30-15.30

Vanaf de 18e eeuw was het gebruikelijk voor jongvolwassenen om een reis langs de oudheden te maken. Dit werd de Grand Tour genoemd. Ontdek in dit webinar waar de reis heenvoerde en welke invloed dit had op de kunsten. 

Reist u mee? Schrijf u nu alvast in!


De ontdekking van het heden: Picasso, Dalí, Mondriaan, Klee, Miró, Léger, Daniëls

Naar aanleiding van de tentoonstelling in Laren en Den Bosch

 • zaterdag 22 januari 2022, 13.30-15.30

De 20e eeuw stond bol van maatschappelijke, politieke en technologische veranderingen, die nog steeds doorwerken in onze tijd. In de kunst van rond 1900 is deze trend goed zichtbaar. Ontdek het heden aan de hand van werken van enkele van de grootste modernisten, zoals Picasso, Dalí en Mondriaan. Schrijf u nu alvast in!


Keizer Domitianus. God op aarde

Naar aanleiding van de tentoonstelling in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden

 • zaterdag 12 februari 2022, 13.30-15.30

De regeringsperiode van Domitianus, binnen de Flavische dynastie, geldt als een van de gouden tijden van het imperium. Toch werd hij vermoord en na zijn dood bespot, verguisd en uiteindelijk vergeten. Maar hoe was Domitianus werkelijk als keizer? Ontdekt het in dit webinar!


Het nieuwe Depot van Boijmans van Beuningen

 • zaterdag 26 februari 2022, 13.30-15.30

In november 2021 opent het nieuwe, glanzende depot van museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam de deuren. Het is het eerste depot in Nederland dat opengesteld is voor bezoekers. Ontdek in dit webinar meer over dit fascinerende gebouw en de prachtcollectie die er te zien is. 


De fantastische wereld van Hieronymus Bosch

 • zaterdag 12 maart 2022, 13.30-15.30

Vreemdsoortige wezens, een hel om van te beven en een soms bijtende visie op de wereld om hem heen. Het werk van Hieronymus Bosch is heel herkenbaar. In welke wereld kwamen deze werken tot stand, en wat weten we van zijn leven in de Bossche binnenstad? U hoort het allemaal in dit webinar. 

Schrijf u nu alvast in voor een reis door de fantastische wereld van Bosch!


Van Gogh in Saint-Rémy

Geïnspireerd op de tentoonstelling "Van Gogh en de Olijfgaarden" in het Van Gogh Museum

 • zaterdag 26 maart 2022, 13.30-15.30

Na een geestelijke inzinking gaat Vincent van Gogh naar een inrichting in Saint-Rémy in Zuid-Frankrijk. Ook hier bleef hij productief, en schilderde hij onder andere 15 variaties op Olijfgaarden in de buurt. 

Ontdek wat hij nog meer schilderde en wat Vincent dreef in deze periode. Schrijf u nu alvast in!


Heeft u een interessant webinar gevonden? Klik hier voor de informatie over Pakketten & Prijzen

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?