U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

AGENDA

 

Bij Art & Leisure kunt u 2 nieuwe webinars per maand volgen. Daarbij komen uiteenlopend onderwerpen aan bod: van oudheid tot nu. Een aantal lezingen in de agenda is toegespitst op de actualiteit, zoals een lopende tentoonstelling, of op een speciale feestdag. 

De planning is onder voorbehoud van wijzigingen. 

Alle webinars gaan 100 % gegarandeerd door

 

Klik hier voor informatie over Pakketten & Prijzen

 

Uitgebreidere informatie over de inhoud volgt.

 


Amerikaanse kunst van de twintigste eeuwJackson Pollock, Number 1 (Lavender Mist), 1950, Washington D.C., National Gallery of ArtJackson Pollock, Number 1 (Lavender Mist), 1950, Washington D.C., National Gallery of Art

Speciale lezing ter gelegenheid van de Amerikaanse presidentsverkiezingen op 3 november. 

  • zaterdag 31 oktober 2020: 13.30-15.30 

Dit najaar kiest Amerika een nieuwe president. Bij dit schrijven is de uitslag nog niet bekend. Het is echter duidelijk dat er verdeeldheid is. Dat geldt ook voor de Amerikaanse kunst; diversiteit is daar zeker niet nieuw noch vreemd. Hoog tijd om de Amerikaanse kunst van de 20e eens onder de loep te nemen. Vanuit uw luie stoel geniet u van de spectaculaire ontwikkeling van realisme tot kitsch. Mis het niet en schrijf u nu nog in voor dit verrassende webinar! 

Meer informatie


Spiegel van de Ziel: Toorop tot Mondriaan Piet Mondriaan, Passiebloem, 1900-08, Den Haag, KunstmuseumPiet Mondriaan, Passiebloem, 1900-08, Den Haag, Kunstmuseum

  • zaterdag 14 november 2020: 13.30-15.30

Aan welke schilders denkt u bij de Nederlandse kunst van de 19e eeuw? De meesten denken meteen aan Breitner en Israels die een realistische weergave schilderden van de veranderde wereld. Maar de 19e eeuw heeft meer te bieden. 

Er was een groep kunstenaars die de blik juist naar binnen richtte, en kunst beschouwde als de 'spiegel van de ziel'. Deze groep, waartoe onder anderen Jan Toorop en Piet Mondriaan hoorden, stonden eerder dit jaar al centraal in een tentoonstelling in het Singer Museum in Laren. En nu zijn zij het onderwerp van dit bijzondere webinar. Laat u meevoeren in de binnenwereld van deze schilders, en schrijf u nu nog in!

Meer informatie


Romanovs in de ban van de ridders. 

Naar aanleiding van de tentoonstelling in de Hermitage, Amsterdam

  • zaterdag 28 november 2020: 13.30-15.30

De tsaren hadden een bijzondere interesse in ridders, jonkvrouwen, hoofse liefde en tournooien, die tot uitdrukking komt in een fantastische collectie middeleeuwse kunst Een deel daarvan is vanaf 1 september te bewonderen in de Hermitage. Waan u tijdens dit webinar voor even in de middeleeuwen!


'Je liefhebbende Vincent'. Van Goghs mooiste brieven

Naar aanleiding van de tentoonstelling in het Van Gogh Museum, Amsterdam

  • zaterdag 12 december 2020: 13.30-15.30

Vincent van Gogh was een geweldige schrijver. Veel van zijn zielenroerselen en ideeën deelde hij via zijn brieven aan onder anderen zijn broer Theo. Helaas zijn ze fragiel en worden ze slechts zelden getoond. Dat maakt deze tentoonstelling zo bijzonder. 

Geniet in dit webinar van de mooiste brieven van Vincent en zijn meesterwerken die daarmee samenhangen. 


Speciale kerstlezing: Het Kerstverhaal door de eeuwen heen 

  • woensdag 23 december 2020: 19.30-21.30

In de loop der eeuwen hebben veel grote kunstenaars zich laten inspireren door de verschillende episodes van het kerstverhaal. Van de tocht naar Bethlehem en de geboorte, tot de aanbidding van de wijzen. In deze lezing luistert u naar het kerstverhaal terwijl u geniet van de mooiste voorstellingen van het kerstverhaal.

Kom in de kerststemming met dit speciale kerstwebinar!


Artemisia Gentileschi. Heldin van de barokke schilderkunst

Naar aanleiding van de tentoonstelling in de National Gallery, Londen

  • zaterdag 9 januari 2021: 13.30-15.30

In de 17e eeuw, als vrouwelijke kunstenaars nog niet erg geaccepteerd werden, overwint deze heldin alle obstakels. Ze schilderde onderwerpen die traditioneel voorbehouden waren aan mannen en is een ster in het vertellen van verhalen. Volg de voetsporen van Artemisia, via Rome en Napels naar Londen, en zie de wereld door haar ogen. 


Rijke boeken: de mooiste miniaturen van Kells tot de gebroeders van Limburg 

  • zaterdag 23 januari 2021: 13.30-15.30

Veel handgeschreven boeken zijn rijk geïllustreerd met fenomenale afbeeldingen. Felle kleuren en een veelvuldig gebruik van bladgoud zien we daarin vaak terug. Aan de hand van deze miniaturen krijgt u een mooi beeld van de ontwikkeling van stijl in de middeleeuwen. 

Geniet van de afbeeldingen die vaak verborgen blijven in dit webinar!


Liefde en drama: mythologie in het werk van Titiaan 

Ter gelegenheid van grote Titiaan-tentoonstellingen in Londen en Madrid 

  • zaterdag 6 februari 2021: 13.30-15.30

Bacchanalen, ontvoeringen, en liefdesverklaringen; het werk van Titaan toont het allemaal. Telkens weet hij het meest dramatische moment in verf te vangen. Daarbij toont hij de goden en helden met wel heel menselijke trekjes. Ze zijn bijna net als u en ik. 

Luister naar de mythologische verhalen, terwijl u geniet van de mooiste mythologische werken van Titiaan, waarbij een speciale rol is weggelegd voor de spectaculaire serie die hij schilderde voor koning Philips II van Spanje. 


Belgische Modernisten: Ensor, Delvaux en Magritte 

Ter gelegenheid van de tentoonstelling in het Singer in Laren

  • zaterdag 20 februari 2021: 13.30-15.30

In de winter van 2021 brengt Singer, Laren een selectie van klassiek moderne Belgische kunstenaars bij elkaar, afkomstig uit het Museum van Elsene in Brussel. U kunt prachtig de ontwikkeling van realisme, via impressionisme en fauvisme, naar surrealisme volgen. En u geniet er van werken van onder anderen Ensor, Van Rysselberge, en Magritte. 

Via dit live webinar bewondert u de topstukken uit deze tentoonstelling en hoort u het verhaal van het Belgische modernisme; de ideale voorbereiding op een eventueel bezoek. 


 

 

Heeft u een interessant webinar gevonden? Klik hier voor de informatie over Pakketten & Prijzen

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?