U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

AGENDA

 

Bij Art & Leisure kunt u 2 nieuwe webinars per maand volgen. Daarbij komen uiteenlopend onderwerpen aan bod: van oudheid tot nu. Een aantal lezingen in de agenda is toegespitst op de actualiteit, zoals een lopende tentoonstelling, of op een speciale feestdag. 

De planning is onder voorbehoud van wijzigingen. 

Alle webinardata gaan 100 % gegarandeerd door

 

Klik hier voor informatie over Pakketten & Prijzen. Klik hier als u een cadeaubon heeft ontvangen en deze wil inwisselen. 

 

Uitgebreidere informatie over de inhoud volgt.


 

Godinnen van de Art NouveauAlphonse Mucha, La Nature, 1900, Karlsruhe, Badisches LandesmuseumAlphonse Mucha, La Nature, 1900, Karlsruhe, Badisches Landesmuseum

Naar aanleiding van de tentoonstelling in het Allard Pierson Museum

  • zaterdag 6 maart 2021, 13.30-15.30

Toorops prachtige vrouwen met weelderig haar, te zien in onder andere zijn iconische affiche van de "Delftsche Slaolie" zijn kenmerkend voor deze kunststijl die in Europa, en daarbuiten. Deze werd populair in de periode 1890-1910. In dit webinar geniet u van de beeldschone godinnen van de Art Nouveau, zoals ze voorgesteld werden door onder andere Alphonse Mucha en Jan Toorop. Schrijf u nu nog in en laat u meevoeren in deze betoverende wereld.

Meer informatie


Dürer. Renaissance-genie van het noorden Albrecht Dürer, De jonge haas, 1502, Wenen, AlbertinaAlbrecht Dürer, De jonge haas, 1502, Wenen, Albertina
Naar aanleiding van de internationale tentoonstellingen in Parijs en Londen 

  • zaterdag 27 maart 2021, 13.30-15.30

“Hier ben ik een heer, maar thuis ben ik een parasiet”

Hoe veelzeggend is deze uitspraak van Albrecht Dürer! Door zijn reizen werd hij zich bewust van de manier waarop in Italië naar kunstenaars werd gekeken:  als scheppers, als heren. Dit is slechts 1 van de vernieuwende ideeën die hij mee terug nam naar Duitsland, en die bijdroegen aan zijn status als renaissance-genie van het Noorden. Volg de fascinerende weg van Dürers kunstenaarschap in dit nieuwe webinar. Schrijf u nu nog in!

Meer informatie 


Het Nederlandse landschap in de schilderkunst 

Ter gelegenheid van het themajaar: Ode aan het Nederlandse landschap 

  • zaterdag 10 april 2021, 13.30-15.30

In 2021 wordt extra aandacht besteed aan het prachtige Nederlandse landschap, en ook Art & Leisure doet mee. In dit webinar ontdekt u hoe kunstenaars in verschillende periodes naar het landschap keken en dit weergaven in hun schilderijen. U geniet u van de landschappen van onder anderen Ruisdael, Van Goyen en Mauve. 

Ontdek welke kunstenaar het meest past bij uw beeld van het Nederlandse landschap en schrijf u nu nog in. 


Belgische Modernisten: Ensor, Delvaux en Magritte Fernand Khnopff, De argwaan, 1893, Brussel, Museum van ElseneFernand Khnopff, De argwaan, 1893, Brussel, Museum van Elsene

Ter gelegenheid van de tentoonstelling in het Singer Museum in Laren

  • zaterdag 24 april 2021: 13.30-15.30

Bizar en vervreemdend. Zo kunnen we veel kunstwerken van de Belgische moderne meesters wel omschrijven. Ensor, Delvaux, Magritte en vele anderen lijken een voorkeur te hebben voor fantasievolle voorstellingen. U ziet dit duidelijk terug in de werken uit het Museum van Elsene in Brussel die binnenkort te bewonderen zijn in het Singer Museum in Laren. Geniet vanuit uw luie stoel van alle topstukken uit de tentoonstelling, en ontdek het fascinerende verhaal van het Belgische modernisme. Schrijf u dus nu nog in!

Meer informatie 


Camino. Kunstschatten op de weg naar Santiago 

  • zaterdag 8 mei 2021, 13.30-15.30

De Camino is wellicht de bekendste pelgrimsroute ter wereld. In dit webinar ontdekt u de mooiste kerken en hun schatten die u onderweg kunt tegenkomen. 

Gaat u mee op pelgrimage? 


In de ban van de Ararat. Schatten uit het oude Armenië 

Naar aanleiding van de tentoonstelling in het Drents Museum in Assen

  • zaterdag 22 mei 2021, 13.30-15.30

In de rijke cultuur van Armenië mag de berg Ararat niet kan ontbreken. Onder anderen sieraden, wapens, en bronzen beeldjes van dieren en krijgers geven ze een beeld van de indrukwekkende rijkdom van Armenië, van de vroegste tijd tot de komst van het christendom. 


Dante's "Divina Commedia" in beeld

Naar aanleiding van het Dante-jaar 2021

  • zaterdag 5 juni 2021, 13.30-15.30

Dit jaar is het 800e sterfjaar van de grote Italiaanse schrijver Dante Alighieri, en daar staan we uitgebreid bij stil in deze lezing. Zijn "Divina Commedia" was voor menig kunstenaar een rijke bron van inspiratie. Reis mee door Dante's Hel, Louteringsberg en Paradijs aan de hand van werken van onder andere Botticelli. 


Pierre Cuypers en de terugkeer naar de middeleeuwen

Ter gelegenheid van de 100e sterfdag van de architect

  • zaterdag 19 juni 2021, 13.30-15.30

Aan het einde van de 19e eeuw maakte architect Pierre Cuypers uit Roermond vele bouwwerken waarin zijn fascinatie voor de middeleeuwse beeldtaal en leefwereld duidelijk naar voren komt. Dit jaar is het honderd jaar geleden dat hij overleed, en daarom brengt Art & Leisure u dit eerbetoon, waarin u geniet van zijn mooiste bouwwerken, zoals het Amsterdamse Rijksmuseum en Kasteel de Haar. 


Topstukken uit het Louvre

  • zaterdag 3 juli 2021, 13.30-15.30

Geniet van de topstukken van het Louvre, zonder rijen of drukte. Herontdek de magnifieke "Nike van Samotrace" en sta oog in oog met Leonardo's Mona Lisa. Ook wandelen we samen virtueel langs de Franse topstukken uit de Grande Galerie du Louvre. 

Bent u ook zo'n fan van dit Parijse topmuseum? Dan mag u dit webinar zeker niet missen!


Whistler: vernieuwer en enfant terrible 

  • zaterdag 17 juli 2021, 13.30-15.30

Whistler was als frontman van de Aesthetic Movement een vernieuwer in de kunst. Niet langer stond het onderwerp centraal in een schilderij, maar juist de vorm. Hoewel zeer getalenteerd, wordt het kunstenaarschap van Whistler ook gekenmerkt door controverse, mede door zijn obstinate gedrag. Daarom mag hij zeker wel als 'enfant terrible van de Britse kunstwereld van zijn tijd beschouwd worden. 

Wilt u meer weten over deze fascinerende man en zijn vernieuwende ideeen? Schrijf u dan nu al in! 


 

Heeft u een interessant webinar gevonden? Klik hier voor de informatie over Pakketten & Prijzen

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?