U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

AGENDA

 

Bij Art & Leisure kunt u 2 nieuwe webinars per maand volgen. Daarbij komen uiteenlopend onderwerpen aan bod: van oudheid tot nu. Een aantal lezingen in de agenda is toegespitst op de actualiteit, zoals een lopende tentoonstelling, of op een speciale feestdag. 

De planning is onder voorbehoud van wijzigingen. 

Alle webinardata gaan 100 % gegarandeerd door

 

Klik hier voor informatie over Pakketten & Prijzen. Klik hier als u een cadeaubon heeft ontvangen en deze wil inwisselen. 

 

Uitgebreidere informatie over de inhoud volgt.


Het Hollandse stadsgezicht in de 17e eeuw

Geïnspireerd op de tentoonstelling in het Frans Hals Museum

  • zaterdag 7 oktober 2023, 13.30-15.30

In de Nederlandse kunst uit de Gouden Eeuw is het stadsgezicht een favoriet onderwerp voor veel kunstenaars. Denk maar aan de gezichten op Haarlem van Ruisdael of het Gezicht op Delft van Vermeer. In talloze schilderijen is een Nederlands stadsgezicht te zien in de achtergrond. Herkent u uw eigen stad? 

Schrijf u nu alvast in!


Caesar!

Ter gelegenheid van de tentoonstelling in de Hermitage in Amsterdam

  • zaterdag 21 oktober 2023, 13.30-15.30

Dit najaar komt Caesar naar Amsterdam! Aan de hand van werken uit onder andere het Museo Archeologico Nazionale en Museo Nazionale Romano ontdekt u het levensverhaal van de beroemde veldheer, staatsman en schrijver. Maak hernieuwd kennis met Julius Caesar in deze speciale tentoonstellingslezing en schrijf u nu vast in om het niet te missen. 


De Brueghel-dynastie

Ter gelegenheid van de tentoonstelling in Het Noordbrabants Museum in Den Bosch

  • zaterdag 4 november 2023, 13.30-15.30

Hoewel velen bekend zijn met Pieter Brueghel de Oude, de Boeren-Brueghel, is de door hem gestichte schildersdynastie een stuk minder bekend. Zijn zonen Pieter de Jonge en Jan traden in zijn voetsporen. Hoe werden zijn beinvloed door het werk van hun vader, en waarin zit hun eigenheid? Ontdek de Brueghel-dynastie in dit bijzondere webinar en schrijf u nu alvast in!


Hilma af Klint en Piet Mondriaan

Ter gelegenheid van de tentoonstelling in het Kunstmuseum in Den Haag.

  • zaterdag 18 november 2023, 13.30-15.30

Hilma af Klint was net als Mondriaan een baanbrekende moderne kunstenaar. Ook zij zette belangrijke stappen richting abstractie. In deze interessante dubbeltentoonstelling kunt u het werk van beide kunstenaars naast elkaar bewonderen. Schrijf u nu alvast in om het niet te missen!


Van Gogh aan de Seine

Ter gelegenheid van de tentoonstelling in het Van Gogh Museum in Amsterdam. 

  • zaterdag 2 december 2023, 13.30-15.30

De rivier Seine was een belangrijke inspiratiebron voor kunstenaars als Van Gogh, Signac, Seurat en anderen. Wat trok hen zo aan in deze omgeving, en hoe zien we de beroemde rivier terug in hun werken? 

Ontdek het in dit speciale tentoonstellingswebinar bij de tentoonstelling Van Gogh aan de Seine in het Van Gogh Museum. Schrijf u nu alvast in! 


Speciaal kerstwebinar 

  • zaterdag 16 december 2023, 13.30-15.30

Het is inmiddels een aardige traditie aan het worden: de afsluiting van het webinarjaar met een kerstwebinar. Ook dit jaar komt u in de feeststemming met een webinar gewijd aan het kerstverhaal in de kunst. 

Schrijf u nu vast in om het niet te missen! 


Anselm Kiefer

Naar aanleiding van de tentoonstelling in Museum Voorlinden in Wassenaar

  • zaterdag 6 januari 2024, 13.30-15.30

Kiefer is een van de grootste kunstenaars van dit moment. Hij maakt onder andere schilderijen, installaties en kunstenaarsboeken. Daarin verwerkt hij regelmatig verwijzingen naar de geschiedenis, de mythologie of literatuur. De grote overzichtstentoonstelling in Voorlinden dit najaar is een mooie aanleiding om nader kennis te maken met de kunstenaars en zijn werk. Schrijf u nu vast in! 


Het jaar 1000: Ottoonse kunst in Nederland

Naar aanleiding van de tentoonstelling Het jaar 1000 in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden

  • zaterdag 20 januari 2024, 13.30-15.30

Het midden van de middeleeuwen, tussen 900 en 1100, lijkt een periode waarin er weinig grote ontwikkelingen plaatsvinden. Niets is echter minder waar voor Nederland. Het land zoals wij het nu kennen krijg zijn vorm voor een belangrijk deel in deze periode. 

Maak kennis met deze belangrijke periode in de Nederlandse geschiedenis en schrijf u nu vast in!


Ai WeiWei. In Search of Humanity

Ter gelegenheid van de tentoonstelling in de Kunsthal in Rotterdam

  • zaterdg 3 februari 2024, 13.30-15.30

Ai WeiWei is kunstenaar en mensenrechtenactivist. Hij werd vooral bekend van zijn vloer vol zonnebloempitjes in de Tate Modern en door zijn gevangenschap. Een dwarsdoorsnede van zijn intrigerende oeuvre is te zien in deze overzichtstentoonstelling in de Rotterdamse Kunsthal. Deze tentoonstelling mag u dit najaar niet missen. Bereid u vast voor via dit webinar. Schrijf u nu al in!


Heeft u een interessant webinar gevonden? Klik hier voor de informatie over Pakketten & Prijzen

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?