U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

AGENDA

 

Bij Art & Leisure kunt u 2 nieuwe webinars per maand volgen. Daarbij komen uiteenlopend onderwerpen aan bod: van oudheid tot nu. Een aantal lezingen in de agenda is toegespitst op de actualiteit, zoals een lopende tentoonstelling, of op een speciale feestdag. 

De planning is onder voorbehoud van wijzigingen. 

Alle webinardata gaan 100 % gegarandeerd door

 

Klik hier voor informatie over Pakketten & Prijzen. Klik hier als u een cadeaubon heeft ontvangen en deze wil inwisselen. 

 

Uitgebreidere informatie over de inhoud volgt.


Marina AbramovićMarina Abramovic.

Zaaloverzicht, Marina Abramović, Stedelijk Museum Amsterdam, 2024. Foto: Peter TijhuisMarina Abramovic. Zaaloverzicht, Marina Abramović, Stedelijk Museum Amsterdam, 2024. Foto: Peter Tijhuis

Ter gelegenheid van de tentoonstelling in het Stedelijk Museum, Amsterdam

 • zaterdag 20 april 2024, 13.30-15.30

De wereldberoemde performancekunstenares strijkt dit voorjaar neer in het Stedelijk Museum in Amsterdam. In dit webinar ontdekt u haar verhaal en haar werk. Mis het niet en schrijf u nu alvast in!

Meer informatie en inschrijven


Madrid en het Spaanse hof

Uit de serie Kunststeden

 • zaterdag 4 mei 2024, 13.30-15.30

Het Spaanse hof speelt traditioneel een belangrijke rol in de kunstproductie van de stad: van schilderijen tot wandtapijten. Hoe zag het leven aan het hof eruit voor een kunstenaar, en welke prachtige werken werden in opdracht gegeven. Ontdek het in dit nieuwe webinar. Gaat u mee naar kunststad Madrid? Schrijf u nu alvast in!


Plein-air: het internationale landschap in de schilderkunst

Ter gelegenheid van de tentoonstelling in Rijksmuseum Twenthe, Enschede

 • zaterdag 18 mei 2024, 13.30-15.30

Door de eeuwen heen wilden kunstenaars opgaan in de natuur. In de 19de eeuw gaan ze daarom op zoek naar manieren om het landschap zo natuurgetrouw mogelijk weer te geven. Ze zoeken naar dat ene unieke plekje om daar naar het leven te tekenen of te schilderen, met schitterende internationale landschappen als resultaat. Deze staan nu centraal in Enschede. 

Schrijf u nu vast in om het niet te missen!


Griekse mythologie in de kunst

Het 100ste webinar van Art & Leisure

 • zaterdag 1 juni 2024, 13.30-15.30

Voor dit jubileumwebinar neem ik u mee naar de wereld van goden en helden uit de oudheid. Hoe hebben Zeus, Hera, Aphrodite, Herakles en vele anderen kunstenaars door de eeuwen heen geinspireerd? U ontdekt het hier!

Schrijf u nu alvast in! 


Breitner Schilderbeest 

Naar aanleiding van de tentoonstelling in Singer Laren

 • zaterdag 15 juni 2024, 13.30-15.30

In dit webinar ligt, net als in de tentoonstelling, de nadruk op Breitner als baanbrekend en invloedrijk kunstenaar. Zo krijgt u een breder inzicht in het werk van een van de grootste meesters van de Nederlandse kunst. 

Schrijf u nu nog in als voorbereiding op uw bezoek of om lekker thuis van de expositie te genieten!


Topstukken van de Gemäldegalerie in Berlijn

Uit de serie Topcollecties

 • zaterdag 6 juli 2024, 13.30-15.30

De Berlijnse Gemäldegalerie heeft een van de mooiste collecties Europese kunst ter wereld, variërend van de 13de tot de 18de eeuw. Dus of u nou 'begeisterd' raakt van Jan van Eyck, dol bent op Rembrandt, of enthousiast wordt van de feestelijke scènes van Watteau, dit museum heeft het allemaal. In dit webinar maakt u kennis met de topstukken van dit prachtige museum.

Schrijf u nu nog in om het niet te missen!


Kandinsky (werktitel)

Naar aanleiding van de tentoonstelling in H'Art Museum, Amsterdam

 • zaterdag 20 juli 2024, 13.30-15.30

Wassily Kandinsky is enorm herkenbaar en geliefd onder kunstminnaars. Zijn stappen richting abstractie zijn van niet te onderschatten belang geweest voor het verloop van de kunstgeschiedenis. Ontdek de kunstenaar en zijn werk in dit webinar naar aanleiding van de nieuwe tentoonstelling in H'art Museum Amsterdam. Schrijf u nu alvast in!


Sporten in de kunst

Ter gelegenheid van de Olympische Zomerspelen in Parijs!

 • zaterdag 3 augustus 2024, 13.30-15.30

Dit jaar is het weer tijd voor de Olympische zomerspelen! De sporters meten zich dit jaar in diverse disciplines in Parijs. Maar hoe zag het sporten eruit in het oude Olympia, en is de liefde voor sport ook in de kunst terug te vinden? Ontdek het allemaal in dit 'sportieve' webinar. Schrijf u nu al in!


Caspar David Friedrich

Ter gelegenheid van het 250e geboortejaar van de schilder

 • zaterdag 17 augustus 2024, 13.30-15.30

Dit jaar is het 250 jaar geleden dat de Duitse romantische schilder Caspar David Friedrich werd geboren. In Hamburg is ter gelegenheid daarvan een grote tentoonstelling georganiseerd, en ik geef een verjaardagswebinar voor de meester van het theatrale landschap. Bekijk het landschap door de ogen van Friedrich en schrijf u nu alvast in!


Ontdek de Vaticaanse Musea

Uit de serie Topcollecties

 • zaterdag 7 september 2024, 13.30-15.30

Raakt u ook altijd een beetje overweldigd als u denkt aan de Vaticaanse Musea? Dan biedt dit webinar uitkomst. Laat u meevoeren langs de belangrijkste highlights van het museum tijdens deze virtuele rondleiding. Schrijf u nu al in en reis meer naar Rome!


Vasari: bouwheer, schilder en kunstenaarsbiograaf. 

Ter gelegenheid van zijn 450e sterfdag.

 • zaterdag 21 september 2024, 13.30-15.30

Zeg je Vasari, dan zeg je Le Vite (De Levens). Zijn beroemde kunstenaarsbiografie is een belangrijke bron voor onze kennis over de grote kunstenaars van de renaissance. Minder bekend is dat hij ook schilder was, en ontwerper van het Uffizi. Maak kennis met deze veelzijdige renaissance-man en schrijf u nu alvast in!


Heeft u een interessant webinar gevonden? Klik hier voor de informatie over Pakketten & Prijzen

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?