U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

AGENDA

 

Vanaf mei kunt u bij Art & Leisure 2 nieuwe webinars per maand volgen. De planning is onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer de musea weer open gaan, zal hopelijk meer bekend worden over de tentoonstellingsagenda. Dan kan het voorkomen dat een onderwerp aangepast wordt aan de actualiteit. Het onderwerp dat vervangen wordt, zal dan op een later tijdstip alsnog aangeboden worden. 

Alle webinars gaan 100 % gegarandeerd door

 

Klik hier voor informatie over Pakketten & Prijzen

 

Uitgebreidere informatie over de inhoud volgt.

 


 Topstukken uit het Uffizi in FlorenceSandro Botticelli, La Primavera, ca. 1480, Florence, UffiziSandro Botticelli, La Primavera, ca. 1480, Florence, Uffizi

  • zaterdag 22 augustus 2020, 13.30-15.30

Wanneer u Florence bezoekt, mag een bezoek aan de wereldberoemde Galleria degli Uffizi natuurlijk niet ontbreken. Er staan echter altijd lange wachtrijen voor de entree en ook binnen verdringen bezoekers zich om de prachtige topstukken van onder anderen Botticelli, Leonardo en Rafaël te bewonderen. Maar dit museum is het alleszins waard. 

Tijdens dit live webinar kunt u thuis op uw gemak genieten van alle Italiaanse topstukken die het Uffizi te bieden heeft, en ontdekt u details die u in een volle zaal vaak zullen ontgaan. Krijgt u geen genoeg van de Italiaanse renaissance? Schrijf u dan nu nog in!

Meer informatie


Een rondje langs de Romeinse Fora en het Palatijn Het Forum Romanum gezien vanuit de Via di Monte Tarpeo. Foto: Marcel Roblin (2017)Het Forum Romanum gezien vanuit de Via di Monte Tarpeo. Foto: Marcel Roblin (2017)

  • zaterdag 5 september 2020, 13.30-15.30

Bij een bezoek aan Rome, mag, zeker de eerste keer, een bezoek aan het oude stadcentrum niet ontbreken. Maar als u het Forum Romanum, de Keizersfora of het Palatijn betreedt, is het vaak nogal verwarrend. Wat is wat? En vooral: hoe zagen die ruïnes eruit toen ze pas gebouwd waren?

Daarom wandelen we in dit webinar een rondje langs de opgravingen van het oude Rome, en krijgt u aan de hand van reconstructies een prachtig beeld van de glorie van het Romeinse Rijk. U zult het oude centrum van Rome nooit meer op dezelfde manier beleven. Schrijf u dus nu nog in voor dit bijzondere webinar!

Meer informatie


Pieter Bruegel de Oudere: de humor en betekenis van de ‘Boerenbruegel’

  • zaterdag 19 september 2020, 13.30-15.30

Bruegel kennen we vooral van zijn boerentaferelen: volksfeesten en bruiloften die altijd boordevol verwijzingen en humor zitten. Vooral geliefd zijn de schilderijen met spreekwoorden en kinderspelen; dat zijn ware zoekplaatjes. Maar wist u dat deze schilder vooral een belangrijke rol speelde in de opkomst van de landschapsschilderkunst?


Constable. De Engelse grootmeester van het romantische landschap

  • zaterdag 10 oktober 2020: 13.30-15.30

John Constable en William Turner waren met hun landschapsschilderijen van grote invloed op de modernisering van de Britse kunst. Ze hanteerden echter allebei een totaal andere stijl. De rivaliteit tussen de twee schilders is legendarisch geworden. Maar hoeveel verschilden ze eigenlijk van elkaar? En waren er ook overeenkomsten? Ontdek het in dit webinar waarin we de werken van Constable en Turner nog een keer naast elkaar zullen zetten. 


Amerikaanse kunst van de twintigste eeuw

Speciale lezing ter gelegenheid van de Amerikaanse presidentsverkiezingen op 3 november. 

  • zaterdag 31 oktober 2020: 13.30-15.30 

Amerika staat bekend als het land van de onbegrensde mogelijkheden. Geldt dat ook voor kunstwereld? Ontdek het in deze speciale lezing over de ontwikkeling van de Amerikaanse kunst vanaf het begin van de 20e eeuw, van de Georgia o'Keeffe tot videokunst. Reis mee langs bekende en minder bekende stromingen en kunstenaars, en krijg een helder beeld van hoe de stromingen elkaar beïnvloedden en opvolgden. U zult zeker verrast zijn!


Spiegel van de Ziel: Toorop tot Mondriaan 

  • zaterdag 14 november 2020: 13.30-15.30

Einde 19e eeuw is in de Nederlandse kunst naast het realisme van Breitner en Israels, ook een beweging richting spiritualiteit waarneembaar. Kunstenaars als Jan Toorop, Vincent van Gogh, Matthijs Maris en Piet Mondriaan richten zich juist op de meer intieme onderwerpen, zoals de besloten tuin, het interieur en de rijke geesteswereld van de kunstenaar. 

Laat u tijdens dit webinar verrassen door de spirituele en meer onbekende kant van de 19e eeuw. 


Romanovs in de ban van de ridders. 

Naar aanleiding van de tentoonstelling in de Hermitage, Amsterdam

  • zaterdag 28 november 2020: 13.30-15.30

De tsaren hadden een bijzondere interesse in ridders, jonkvrouwen, hoofse liefde en tournooien, die tot uitdrukking komt in een fantastische collectie middeleeuwse kunst Een deel daarvan is vanaf 1 september te bewonderen in de Hermitage. Waan u tijdens dit webinar voor even in de middeleeuwen!


'Je liefhebbende Vincent'. Van Goghs mooiste brieven

Naar aanleiding van de tentoonstelling in het Van Gogh Museum, Amsterdam

  • zaterdag 12 december 2020: 13.30-15.30

Vincent van Gogh was een geweldige schrijver. Veel van zijn zielenroerselen en ideeën deelde hij via zijn brieven aan onder anderen zijn broer Theo. Helaas zijn ze fragiel en worden ze slechts zelden getoond. Dat maakt deze tentoonstelling zo bijzonder. 

Geniet in dit webinar van de mooiste brieven van Vincent en zijn meesterwerken die daarmee samenhangen. 


 

Speciale kerstlezing: Het Kerstverhaal door de eeuwen heen 

  • woensdag 23 december 2020: 19.30-21.30

In de loop der eeuwen hebben veel grote kunstenaars zich laten inspireren door de verschillende episodes van het kerstverhaal. Van de tocht naar Bethlehem en de geboorte, tot de aanbidding van de wijzen. In deze lezing luistert u naar het kerstverhaal terwijl u geniet van de mooiste voorstellingen van het kerstverhaal.

Kom in de kerststemming met dit speciale kerstwebinar!


 

Heeft u een interessant webinar gevonden? Klik hier voor de informatie over Pakketten & Prijzen

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?