U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

AGENDA

 

Bij Art & Leisure kunt u 2 nieuwe webinars per maand volgen. Daarbij komen uiteenlopend onderwerpen aan bod: van oudheid tot nu. Een aantal lezingen in de agenda is toegespitst op de actualiteit, zoals een lopende tentoonstelling, of op een speciale feestdag. 

De planning is onder voorbehoud van wijzigingen. 

Alle webinardata gaan 100 % gegarandeerd door

 

Klik hier voor informatie over Pakketten & Prijzen. Klik hier als u een cadeaubon heeft ontvangen en deze wil inwisselen. 

 

Uitgebreidere informatie over de inhoud volgt.


Vrouwen uit de BijbelJan van Scorel, Maria Magdalena, ca. 1530, Amsterdam, Rijksmuseum Jan van Scorel, Maria Magdalena, ca. 1530, Amsterdam, Rijksmuseum

Maak kennis met de vrouwen van het Oude en Nieuwe Testament in de kunst!

  • zaterdag 1 april 2023, 13.30-15.30

In het museum staat u voor een schilderij met een man en vrouw, met een slang in een boom en een appel. Gemakkelijk, toch? Dat moeten Adam en Eva zijn. Maar hoe zit het met een  vrouw die met een mannenhoofd in een zak aan de wandel is? De figuur van Judith is voor velen wat moeilijker te duiden. Wilt u bij uw museumbezoek meteen kunnen herkennen welke vrouw uit het Oude of het Nieuwe Testament verbeeld is? En welk verhaal daarbij hoort? Schrijf u dan nu nog in voor dit nieuwe webinar om uitgebreid kennis te maken met de belangrijkste vrouwen uit de Bijbel. 

Meer informatie


Rembrandt en tijdgenoten. Historiestukken uit de befaamde Leiden Collection in New York 

Naar aanleiding van de tentoonstelling in de Hermitage Amsterdam

  • zaterdag 15 april 2023, 13.30-15.30

The Leiden Collection is een van de grootste particuliere collecties van zeventiende-eeuwse Nederlandse kunst ter wereld. Speciaal voor deze tentoonstelling werd een selectie gemaakt van 35 belangrijke schilderijen van Rembrandt en zijn tijdgenoten. Zo kunt u vanaf februari genieten van schilderijen die soms decennialang niet in ons land te zien waren. Ontdek in dit webinar alle ins en outs van deze bijzondere tentoonstelling. Schrijf u nu alvast in!


M.C. Escher. Andere wereld

Naar aanleiding van de tentoonstelling in het Kunstmuseum in Den Haag

  • zaterdag 6 mei 2023, 13.30-15.30

Stap in de wereld die Escher voor u gemaakt heeft. Het is een wereld vol zinsbegoocheling en optische illusie. Dit voorjaar trakteert het Kunstmuseum u op het werk van deze moderne Hollandse meester. Bereid u vast optimaal voor op uw bezoek en schrijf u nu al in voor dit webinar waarin niets is wat het lijkt. 


Noorse mythen verbeeld

Maak kennis met de verhalen rond Odin, Thor en Loki!

  • zaterdag 20 mei 2023, 13.30-15.30

Vikingen zijn hip! Talloze documentaires, dramaseries en zelfs games zijn geinspireerd op dit volk. Daarbij komen vaak ook hun goden voorbij. Tijd om kennis te maken met deze Noorse mythologie aan de hand van fantastische voorstellingen in de kunst. 

Mis het niet en schrijf u nu alvast in!


Van Gogh in Auvers-sur-Oise

Naar aanleiding van de tentoonstelling in het Van Gogh Museum, Amsterdam

  • zaterdag 3 juni 2023, 13.30-15.30

De laatste 2 maanden van zijn leven, horen tot de meest productieve in het oeuvre van Vincent van Gogh. Hij bracht ze door in Auvers-sur-Oise. Maak kennis met zijn leven in deze plaats, en met de talloze werken die hij hier schilderde. Schrijf u nu alvast in om het niet te missen!


De dromerige wereld van de prerafaëlieten

  • zaterdag 17 juni 2023, 13.30-15.30

Dit jaar is het 175 jaar geleden dat de Pre-Raphaelite Brotherhood werd opgericht in Groot-Brittannië. Deze kunstenaars streefden naar een terugkeer naar de kunst van voor de renaissanceschilder Rafael. Stap in het verleden met kunstenaars als Dante Gabriel Rossetti, John Everett Millais en John William Waterhouse, en schrijf u nu alvast in!


Art Zuid 2023

Maak kennis met de topstukken van de sculptuur-biënnale in Amsterdam

  • zaterdag 1 juli 2023, 13.30-15.30

Dit jaar is het weer tijd voor een nieuwe editie van de buitententoonstelling vol eigentijdse sculptuur. Met dit webinar geniet u vanuit uw luie stoel van alle topstukken. Zo komt u optimaal voorbereid voor de dag als u de route gaat wandelen. 

Schrijf u nu alvast in!


Topstukken uit het Musée d'Orsay 

In de serie topcollecties

  • zaterdag 15 juli 2023, 13.30-15.30

Gaat u binnenkort naar Parijs, dan mag een bezoek aan het Musée d'Orsay niet ontbreken. Hier vindt u de allermooiste collectie kunst uit de periode eind 19e eeuw-begin 20e eeuw. Wilt u alvast kennismaken met alle topstukken: van Monet tot Van Gogh, en van Rodin tot Degas? Schrijf u dan nu alvast in. 


Land-Art: van Smithson tot Christo

  • zaterdag 5 augustus 2023, 13.30-15.30

Naar aanleiding van de tentoonstelling over Land Art-kunstenaar Richard Long in de Rijksmuseumtuinen ontdekt u in dit webinar alle ins en outs van deze kunststroming waarin natuur en de buitenruimte de belangrijkste inspiratiebron vormen. Bent u benieuwd? Schrijf u dan nu alvast in om het niet te missen!


Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen heropend

  • zaterdag 19 augustus 2023, 13.30-15.30

Vorig jaar september opende na jaren verbouwing het prachtige Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen. Tijd om de prachtige collectie, met het zwaartepunt op Vlaamse kunstenaars, te (her)ontdekken. 

Schrijf u nu alvast in !


 

Heeft u een interessant webinar gevonden? Klik hier voor de informatie over Pakketten & Prijzen

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?