U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

AGENDA

 

Vanaf mei kunt u bij Art & Leisure 2 nieuwe webinars per maand volgen. De planning is onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer de musea weer open gaan, zal hopelijk meer bekend worden over de tentoonstellingsagenda. Dan kan het voorkomen dat een onderwerp aangepast wordt aan de actualiteit. Het onderwerp dat vervangen wordt, zal dan op een later tijdstip alsnog aangeboden worden. 

Alle webinars gaan 100 % gegarandeerd door

 

Klik hier voor informatie over Pakketten & Prijzen

 

Uitgebreidere informatie over de inhoud volgt.


 

Breitner vs. Israels. Vriendschap & rivaliteit G.H. Breitner, De waspit, ca. 1893, Den Haag, KunstmuseumG.H. Breitner, De waspit, ca. 1893, Den Haag, Kunstmuseum

  • live webinar: zaterdag 6 juni 2020, 13.30-15.30

Vanaf 1 juni tot en met 1 september kunt u in het Kunstmuseum in Den Haag genieten van twee van de meest toonaangevende Nederlandse kunstenaars van het einde van de 19e eeuw: George Hendrik Breitner en Isaac Israels. Gedurende hun carrière bewoog hun relatie zich voortdurend tussen vriendschap en rivaliteit. Door de kunstenaars naast elkaar te presenteren blijkt de wisselwerking tussen beiden, en het effect dat deze had op hun kunstenaarschap. Tijdens dit live webinar van Art & Leisure zit u vooraan bij de artistieke ‘bokswedstrijd’ tussen deze twee groten uit de Nederlandse kunstgeschiedenis, en ontdekt u hun bijzondere relatie. Schrijf u nu nog in voor dit eenmalige webinar. 

Meer informatie


Rafaël. De grote meester van de Italiaanse renaissance herdachtRafael, School van Athene (detail), 1509-11, Vaticaan, Stanza della SegnaturaRafael, School van Athene (detail), 1509-11, Vaticaan, Stanza della Segnatura

Speciaal webinar ter gelegenheid van de 500e sterfdag van de schilder

  • live webinar: zaterdag 20 juni 2020, 13.30-15.30

6 april 1520. De ‘goddelijke schilder’ Rafaël overleed op 37-jarige leeftijd. Daarmee kwam een einde aan de hoge renaissance in Italië. Dit jaar wordt de 500e sterfdag van de grote meester herdacht met diverse tentoonstellingen. De grootste expositie, waar 120 meesterwerken van zijn hand te zien zijn, wordt in Rome heropend, en is te zien van 2 juni tot en met 30 augustus. Bent u dol op de schilderijen van Rafaël, maar niet in de gelegenheid om ze ‘live’ te gaan zien? Dan mag u dit speciale webinar ter gelegenheid van zijn 500e sterfjaar niet missen. 

Meer informatie


 Gustav Klimt en de Weense Secession 

  • zaterdag 4 juli 2020, 13.30-15.30

Laat u meevoeren naar het Wenen van het fin-de-siècle. In die stad ontwikkelde rond 1900 Gustav Klimt zich tot een van de grootste en meest revolutionaire schilders van zijn tijd. Hoor alles over zijn beroemde werken, zoals “De Kus”  en het “Beethovenfries”, en ontdek wat Jan Toorop te maken had met zijn stijlontwikkeling.


 Topstukken uit de Spaanse kunst in het Prado in Madrid 

  • zaterdag 18 juli 2020, 13.30-15.30

In deze corona-tijden waarin we niet mogen reizen, is een ‘virtuele’ rondleiding the next best thing. In dit webinar neem ik u mee door het wereldberoemde museum, waarbij de meest bijzondere en adembenemende werken uit de Spaanse kunstgeschiedenis de revue passeren: van Velázquez' "Las Meninas" tot Goya's "3e mei".


 Bernini en het mecenaat van de pausen 

  • zaterdag 8 augustus 2020, 13.30-15.30

Vanaf het begin van zijn carrière hoorden de pausen tot de belangrijkste opdrachtgevers van Gian Lorenzo Bernini. Zij gaven hem niet alleen opdrachten voor projecten in de Sint Pieter in Rome, maar ook in de rest van de stad. Een prachtige gelegenheid om ons naar de eeuwige stad te begeven, en in de voetsporen van Bernini te stappen.


 Topstukken uit het Uffizi in Florence

  • zaterdag 22 augustus 2020, 13.30-15.30

Normaal loopt u in augustus tussen vele honderden mensen door het museum. Nu kunt u op via dit webinar genieten van alle moois dat dit geweldige museum te bieden heeft, en dat gewoon vanuit uw luie stoel. Bekijk onder meer Botticelli’s “Primavera” of Leonardo’s fascinerende “Aanbidding der wijzen”.


Een rondje langs de Romeinse Fora en het Palatijn 

  • zaterdag 5 september 2020, 13.30-15.30

Wandel mee langs alle fascinerende opgravingen in het centrum van Rome, van het Forum Romanum tot het Palatijn. Ontdek de rijkdom van de keizers en hoe de fora er in volle glorie uitzagen. Met dit webinar waant u zich voor even in de Romeinse oudheid.


Pieter Bruegel de Oudere: de humor en betekenis van de ‘Boerenbruegel’

  • zaterdag 19 september 2020, 13.30-15.30

Bruegel kennen we vooral van zijn boerentaferelen: volksfeesten en bruiloften die altijd boordevol verwijzingen en humor zitten. Vooral geliefd zijn de schilderijen met spreekwoorden en kinderspelen; dat zijn ware zoekplaatjes. Maar wist u dat deze schilder vooral een belangrijke rol speelde in de opkomst van de landschapsschilderkunst?


Constable, Turner, en de strijd om het Engelse landschap van de 19e eeuw 

  • zaterdag 10 oktober 2020: 13.30-15.30

John Constable en William Turner waren met hun landschapsschilderijen van grote invloed op de modernisering van de Britse kunst. Ze hanteerden echter allebei een totaal andere stijl. De rivaliteit tussen de twee schilders is legendarisch geworden. Maar hoeveel verschilden ze eigenlijk van elkaar? En waren er ook overeenkomsten? Ontdek het in dit webinar waarin we de werken van Constable en Turner nog een keer naast elkaar zullen zetten. 


Amerikaanse kunst van de twintigste eeuw

Speciale lezing ter gelegenheid van de Amerikaanse presidentsverkiezingen op 3 november. 

  • zaterdag 31 oktober 2020: 13.30-15.30 

Amerika staat bekend als het land van de onbegrensde mogelijkheden. Geldt dat ook voor kunstwereld? Ontdek het in deze speciale lezing over de ontwikkeling van de Amerikaanse kunst vanaf het begin van de 20e eeuw, van de Georgia o'Keeffe tot videokunst. Reis mee langs bekende en minder bekende stromingen en kunstenaars, en krijg een helder beeld van hoe de stromingen elkaar beïnvloedden en opvolgden. U zult zeker verrast zijn!

 

Heeft u een interessant webinar gevonden? Klik hier voor de informatie over Pakketten & Prijzen

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?