U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

AGENDA

 

Bij Art & Leisure kunt u 2 nieuwe webinars per maand volgen. Daarbij komen uiteenlopend onderwerpen aan bod: van oudheid tot nu. Een aantal lezingen in de agenda is toegespitst op de actualiteit, zoals een lopende tentoonstelling, of op een speciale feestdag. 

De planning is onder voorbehoud van wijzigingen. 

Alle webinars gaan 100 % gegarandeerd door

 

Klik hier voor informatie over Pakketten & Prijzen

 

Uitgebreidere informatie over de inhoud volgt.

 


Romanovs in de ban van de ridders. Manuscript van Roman de la Rose (Guillaume de Lorris, Jean de Meung, 13de eeuw).
Frankrijk, kopiist onbekend, eind 15de eeuw
Perkament, 178 bladen, 21,9 х 14,5 cm. Omslag 16de eeuw, zwart marokijnleer,
geornamenteerd met goudpers, © State Hermitage Museum, St PetersburgManuscript van Roman de la Rose (Guillaume de Lorris, Jean de Meung, 13de eeuw). Frankrijk, kopiist onbekend, eind 15de eeuw Perkament, 178 bladen, 21,9 х 14,5 cm. Omslag 16de eeuw, zwart marokijnleer, geornamenteerd met goudpers, © State Hermitage Museum, St Petersburg

Naar aanleiding van de tentoonstelling in de Hermitage, Amsterdam

  • zaterdag 28 november 2020: 13.30-15.30

Heeft u ook zo’n fascinatie voor de middeleeuwen? Dan verkeert u in goed gezelschap: ook de Russische tsaren waren dol op ridders, jonkvrouwen en middeleeuwse kunst. Dit najaar leert u daar alles over in de nieuwe tentoonstelling in de Hermitage.

Tijdens dit webinar geniet u thuis van het mooiste dat deze expositie te bieden heeft. Bezoekt u daarna nog de tentoonstelling? Dan bent u optimaal voorbereid.  Schrijf u dus nu nog in!

Meer informatie


'Je liefhebbende Vincent'. Van Goghs mooiste brievenBrief van Vincent aan Theo met schets van Zaaier met ondergaande zon (verso), Arles, c. 21 november 1888, pen in inkt op papier, 21 cm x 27 cm., Van Gogh Museum, Amsterdam (Vincent van Gogh Stichting)Brief van Vincent aan Theo met schets van Zaaier met ondergaande zon (verso), Arles, c. 21 november 1888, pen in inkt op papier, 21 cm x 27 cm., Van Gogh Museum, Amsterdam (Vincent van Gogh Stichting)

Naar aanleiding van de tentoonstelling in het Van Gogh Museum, Amsterdam

  • zaterdag 12 december 2020: 13.30-15.30

Iedereen die zich wel eens verdiept heeft in Vincent van Gogh weet dat hij als brievenschrijver net zo gedreven was als in zijn kunstenaarschap. Er zijn maar liefst 820 brieven van zijn hand overgeleverd. Wegens hun kwetsbaarheid worden ze echter zelden getoond. En dat is wat de huidige tentoonstelling in het Van Gogh Museum zo bijzonder maakt: u ziet er ruim 40 brieven, in combinatie met enkele beroemde schilderijen, zoals de “Aardappeleters”.

Dit webinar is de perfecte voorbereiding op de tentoonstelling. Gaat u in deze tijd liever niet naar het museum? Geniet dan vanuit uw eigen huis van de expositie. Mis het dus niet en schrijf u nu nog in.  

Meer informatie


Speciale kerstlezing: Het Kerstverhaal door de eeuwen heen 

  • woensdag 23 december 2020: 19.30-21.30

In de loop der eeuwen hebben veel grote kunstenaars zich laten inspireren door de verschillende episodes van het kerstverhaal. Van de tocht naar Bethlehem en de geboorte, tot de aanbidding van de wijzen. In deze lezing luistert u naar het kerstverhaal terwijl u geniet van de mooiste voorstellingen van het kerstverhaal.

Kom in de kerststemming met dit speciale kerstwebinar!


Artemisia Gentileschi. Heldin van de barokke schilderkunst

Naar aanleiding van de tentoonstelling in de National Gallery, Londen

  • zaterdag 9 januari 2021: 13.30-15.30

In de 17e eeuw, als vrouwelijke kunstenaars nog niet erg geaccepteerd werden, overwint deze heldin alle obstakels. Ze schilderde onderwerpen die traditioneel voorbehouden waren aan mannen en is een ster in het vertellen van verhalen. Volg de voetsporen van Artemisia, via Rome en Napels naar Londen, en zie de wereld door haar ogen. 


Rijke boeken: de mooiste miniaturen van Kells tot de gebroeders van Limburg 

  • zaterdag 23 januari 2021: 13.30-15.30

Veel handgeschreven boeken zijn rijk geïllustreerd met fenomenale afbeeldingen. Felle kleuren en een veelvuldig gebruik van bladgoud zien we daarin vaak terug. Aan de hand van deze miniaturen krijgt u een mooi beeld van de ontwikkeling van stijl in de middeleeuwen. 

Geniet van de afbeeldingen die vaak verborgen blijven in dit webinar!


Liefde en drama: mythologie in het werk van Titiaan 

Ter gelegenheid van grote Titiaan-tentoonstellingen in Londen en Madrid 

  • zaterdag 6 februari 2021: 13.30-15.30

Bacchanalen, ontvoeringen, en liefdesverklaringen; het werk van Titaan toont het allemaal. Telkens weet hij het meest dramatische moment in verf te vangen. Daarbij toont hij de goden en helden met wel heel menselijke trekjes. Ze zijn bijna net als u en ik. 

Luister naar de mythologische verhalen, terwijl u geniet van de mooiste mythologische werken van Titiaan, waarbij een speciale rol is weggelegd voor de spectaculaire serie die hij schilderde voor koning Philips II van Spanje. 


Belgische Modernisten: Ensor, Delvaux en Magritte 

Ter gelegenheid van de tentoonstelling in het Singer in Laren

  • zaterdag 20 februari 2021: 13.30-15.30

In de winter van 2021 brengt Singer, Laren een selectie van klassiek moderne Belgische kunstenaars bij elkaar, afkomstig uit het Museum van Elsene in Brussel. U kunt prachtig de ontwikkeling van realisme, via impressionisme en fauvisme, naar surrealisme volgen. En u geniet er van werken van onder anderen Ensor, Van Rysselberge, en Magritte. 

Via dit live webinar bewondert u de topstukken uit deze tentoonstelling en hoort u het verhaal van het Belgische modernisme; de ideale voorbereiding op een eventueel bezoek. 


Godinnen van de Art Nouveau
Naar aanleiding van de tentoonstelling in het Allard Pierson Museum

  • zaterdag 6 maart 2021, 13.30-15.30

Geniet in dit webinar van de sierlijke stijl van de Art Nouveau. U ziet een rijk scala aan voorwerpen de revue passeren: van juwelen tot prenten. 

Mis het niet en schrijf u nu alvast in!


Dürer. Renaissance-genie van het noorden
Naar aanleiding van de internationale tentoonstellingen in Parijs en Londen 

  • zaterdag 27 maart 2021, 13.30-15.30

In Italië hebben ze Leonardo da Vinci als renaissance-genie; in Duitsland is dat Albrecht Dürer. Tijdens dit webinar ontdekt u hoe deze schilder en prentmaker in aanraking kwam met de renaissance uit Italië, en hoe dit zijn werk veranderde. 

Houdt u ook zo van de kunst van de renaissance, dan mag u dit webinar zeker niet missen!

 

Heeft u een interessant webinar gevonden? Klik hier voor de informatie over Pakketten & Prijzen

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?