U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

AGENDA

 

Bij Art & Leisure kunt u 2 nieuwe webinars per maand volgen. Daarbij komen uiteenlopend onderwerpen aan bod: van oudheid tot nu. Een aantal lezingen in de agenda is toegespitst op de actualiteit, zoals een lopende tentoonstelling, of op een speciale feestdag. 

De planning is onder voorbehoud van wijzigingen. 

Alle webinars gaan 100 % gegarandeerd door

 

Klik hier voor informatie over Pakketten & Prijzen. Klik hier als u een cadeaubon heeft ontvangen en deze wil inwisselen. 

 

Uitgebreidere informatie over de inhoud volgt.

 


Artemisia Gentileschi. Heldin van de barokke schilderkunstArtemisia Gentileschi, Zelfportret als Sint Catharina van Alexandrie, 1615-17, Londen, National GalleryArtemisia Gentileschi, Zelfportret als Sint Catharina van Alexandrie, 1615-17, Londen, National Gallery

Naar aanleiding van de tentoonstelling in de National Gallery, Londen

  • zaterdag 9 januari 2021: 13.30-15.30

In het Europa van de 17e eeuw kenden vrouwelijke kunstenaars weinig erkenning, maar Artemisia was een uitzondering. Zij was in heel Europa beroemd en veel gevraagd als schilderes. In de 20e eeuw werd ze herontdekt, maar haar artistieke prestaties werden vaak overschaduwd door haar turbulente levensloop. Hoog tijd om deze uitzonderlijke kunstenares beter te leren kennen. Geniet vanuit het comfort van uw eigen huis van haar uitzonderlijke leven en haar mooiste en meest krachtige schilderijen. Schrijf u nu nog in!

Meer informatie


Rijke boeken: de mooiste miniaturen van Kells tot de gebroeders van Limburg Gebroeders van Limburg, Kalenderpagina juni, uit: Les très riches heures du duc de Berry, 1478-1549, Chantilly, Musée CondéGebroeders van Limburg, Kalenderpagina juni, uit: Les très riches heures du duc de Berry, 1478-1549, Chantilly, Musée Condé

  • zaterdag 23 januari 2021: 13.30-15.30

Middeleeuwse kunst saai, serieus en donker? Helemaal niet! Tussen 500 en 1500 werden veel manuscripten verlucht met prachtige miniaturen in de meest sprankelende kleuren. Bibliotheken en musea kunnen van een manuscript meestal slechts 2 pagina’s tonen, en dus kunt u het vaak niet optimaal bewonderen. Tijdens dit webinar duiken we in de kleurrijke wereld van de miniaturen en geniet u van de mooiste voorbeelden van de middeleeuwse verluchtingskunst. Mis het niet en schrijf u nu nog in!

Meer informatie


Liefde en drama: mythologie in het werk van Titiaan 

Ter gelegenheid van grote Titiaan-tentoonstellingen in Londen en Madrid 

  • zaterdag 6 februari 2021: 13.30-15.30

Bacchanalen, ontvoeringen, en liefdesverklaringen; het werk van Titaan toont het allemaal. Telkens weet hij het meest dramatische moment in verf te vangen. Daarbij toont hij de goden en helden met wel heel menselijke trekjes. Ze zijn bijna net als u en ik. 

Luister naar de mythologische verhalen, terwijl u geniet van de mooiste mythologische werken van Titiaan, waarbij een speciale rol is weggelegd voor de spectaculaire serie die hij schilderde voor koning Philips II van Spanje. 


Belgische Modernisten: Ensor, Delvaux en Magritte 

Ter gelegenheid van de tentoonstelling in het Singer in Laren

  • zaterdag 20 februari 2021: 13.30-15.30

In de winter van 2021 brengt Singer, Laren een selectie van klassiek moderne Belgische kunstenaars bij elkaar, afkomstig uit het Museum van Elsene in Brussel. U kunt prachtig de ontwikkeling van realisme, via impressionisme en fauvisme, naar surrealisme volgen. En u geniet er van werken van onder anderen Ensor, Van Rysselberge, en Magritte. 

Via dit live webinar bewondert u de topstukken uit deze tentoonstelling en hoort u het verhaal van het Belgische modernisme; de ideale voorbereiding op een eventueel bezoek. 


Godinnen van de Art Nouveau
Naar aanleiding van de tentoonstelling in het Allard Pierson Museum

  • zaterdag 6 maart 2021, 13.30-15.30

Geniet in dit webinar van de sierlijke stijl van de Art Nouveau. U ziet een rijk scala aan voorwerpen de revue passeren: van juwelen tot prenten. 

Mis het niet en schrijf u nu alvast in!


Dürer. Renaissance-genie van het noorden
Naar aanleiding van de internationale tentoonstellingen in Parijs en Londen 

  • zaterdag 27 maart 2021, 13.30-15.30

In Italië hebben ze Leonardo da Vinci als renaissance-genie; in Duitsland is dat Albrecht Dürer. Tijdens dit webinar ontdekt u hoe deze schilder en prentmaker in aanraking kwam met de renaissance uit Italië, en hoe dit zijn werk veranderde. 

Houdt u ook zo van de kunst van de renaissance, dan mag u dit webinar zeker niet missen!

 


Het Nederlandse landschap in de schilderkunst 

Ter gelegenheid van het themajaar: Ode aan het Nederlandse landschap 

  • zaterdag 10 april 2021, 13.30-15.30

In 2021 wordt extra aandacht besteed aan het prachtige Nederlandse landschap, en ook Art & Leisure doet mee. In dit webinar ontdekt u hoe kunstenaars in verschillende periodes naar het landschap keken en dit weergaven in hun schilderijen. U geniet u van de landschappen van onder anderen Ruisdael, Van Goyen en Mauve. 

Ontdek welke kunstenaar het meest past bij uw beeld van het Nederlandse landschap en schrijf u nu nog in. 

 


Rodin en de verbeelding van het menselijk lichaam 

  • zaterdag 24 april 2021, 13.30-15.30

De menselijke figuur in de sculptuur van Auguste Rodin gaat terug tot de essentie. Hoe kwamen ze tot stand en wat wilde de beeldhouwer overbrengen? U ontdekt het in dit fascinerende webinar over een van 's werelds beroemdste beeldhouwers. 

Schrijf u nu nog in waan u even in het atelier van Auguste Rodin! 


Camino. Kunstschatten op de weg naar Santiago 

  • zaterdag 8 mei 2021, 13.30-15.30

De Camino is wellicht de bekendste pelgrimsroute ter wereld. In dit webinar ontdekt u de mooiste kerken en hun schatten die u onderweg kunt tegenkomen. 

Gaat u mee op pelgrimage? 


In de ban van de Ararat. Schatten uit het oude Armenië 

Naar aanleiding van de tentoonstelling in het Drents Museum in Assen

  • zaterdag 22 mei 2021, 13.30-15.30

In de rijke cultuur van Armenië mag de berg Ararat niet kan ontbreken. Onder anderen sieraden, wapens, en bronzen beeldjes van dieren en krijgers geven ze een beeld van de indrukwekkende rijkdom van Armenië, van de vroegste tijd tot de komst van het christendom. 


 

Heeft u een interessant webinar gevonden? Klik hier voor de informatie over Pakketten & Prijzen

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?