U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

AGENDA

 

Vanaf mei kunt u bij Art & Leisure 2 nieuwe webinars per maand volgen. De planning is onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer de musea weer open gaan, zal hopelijk meer bekend worden over de tentoonstellingsagenda. Dan kan het voorkomen dat een onderwerp aangepast wordt aan de actualiteit. Het onderwerp dat vervangen wordt, zal dan op een later tijdstip alsnog aangeboden worden. 

Alle webinars gaan 100 % gegarandeerd door

 

Klik hier voor informatie over Pakketten & Prijzen

 

Uitgebreidere informatie over de inhoud volgt.

 


 Topstukken uit de Spaanse schilderkunst in het Prado in Madrid Diego Velázquez, Las Meninas, 1656, Madrid, PradoDiego Velázquez, Las Meninas, 1656, Madrid, Prado

  • live webinar: zaterdag 18 juli 2020, 13.30-15.30

Dol op het werk van Velázquez? Of fan van Goya?

Dan zit u goed in het Prado in Madrid. Dit nationale museum huisvest zo’n 7600 schilderijen, waaronder de beste verzameling Spaanse schilderkunst ter wereld. Deze is dus bij uitstek geschikt voor een representatief overzicht van kunst uit Spanje, geschilderd tussen de 16e en de vroege 19e eeuw.

Tijdens deze rondleiding bewondert u de mooiste werken van El Greco tot en met Goya, soms zelfs van heel dichtbij. En dat gewoon vanuit het comfort van uw eigen huis. U zult deze collectie bij een volgend bezoek gegarandeerd met een andere blik gaan bekijken. Dus schrijf u nu nog in!

Meer informatie


 Bernini en de pausen Gian Lorenzo Bernini, Baldakijn, 1623-34, Vaticaan, Sint PieterGian Lorenzo Bernini, Baldakijn, 1623-34, Vaticaan, Sint Pieter

  • zaterdag 8 augustus 2020, 13.30-15.30

Heeft u wel eens op het Sint Pietersplein in Rome gestaan? Dan stond u midden in de creatie van de Gian Lorenzo Bernini, de grootste beeldhouwer van de Romeinse barok. Veel van zijn werk, waaronder dit beroemde plein, kwam tot stand onder het mecenaat van de pausen. Zij gaven hem opdrachten voor zowel kerkelijke als persoonlijke werken, die elk uitdrukking gaven aan de ideologie van de desbetreffende paus. Schrijf u nu in, en wandel mee langs Bernini’s creaties voor de pausen; gewoon vanuit uw luie stoel!

Meer informatie


 Topstukken uit het Uffizi in Florence

  • zaterdag 22 augustus 2020, 13.30-15.30

Normaal loopt u in augustus tussen vele honderden mensen door het museum. Nu kunt u op via dit webinar genieten van alle moois dat dit geweldige museum te bieden heeft, en dat gewoon vanuit uw luie stoel. Bekijk onder meer Botticelli’s “Primavera” of Leonardo’s fascinerende “Aanbidding der wijzen”.


Een rondje langs de Romeinse Fora en het Palatijn 

  • zaterdag 5 september 2020, 13.30-15.30

Wandel mee langs alle fascinerende opgravingen in het centrum van Rome, van het Forum Romanum tot het Palatijn. Ontdek de rijkdom van de keizers en hoe de fora er in volle glorie uitzagen. Met dit webinar waant u zich voor even in de Romeinse oudheid.


Pieter Bruegel de Oudere: de humor en betekenis van de ‘Boerenbruegel’

  • zaterdag 19 september 2020, 13.30-15.30

Bruegel kennen we vooral van zijn boerentaferelen: volksfeesten en bruiloften die altijd boordevol verwijzingen en humor zitten. Vooral geliefd zijn de schilderijen met spreekwoorden en kinderspelen; dat zijn ware zoekplaatjes. Maar wist u dat deze schilder vooral een belangrijke rol speelde in de opkomst van de landschapsschilderkunst?


Constable, Turner, en de strijd om het Engelse landschap van de 19e eeuw 

  • zaterdag 10 oktober 2020: 13.30-15.30

John Constable en William Turner waren met hun landschapsschilderijen van grote invloed op de modernisering van de Britse kunst. Ze hanteerden echter allebei een totaal andere stijl. De rivaliteit tussen de twee schilders is legendarisch geworden. Maar hoeveel verschilden ze eigenlijk van elkaar? En waren er ook overeenkomsten? Ontdek het in dit webinar waarin we de werken van Constable en Turner nog een keer naast elkaar zullen zetten. 


Amerikaanse kunst van de twintigste eeuw

Speciale lezing ter gelegenheid van de Amerikaanse presidentsverkiezingen op 3 november. 

  • zaterdag 31 oktober 2020: 13.30-15.30 

Amerika staat bekend als het land van de onbegrensde mogelijkheden. Geldt dat ook voor kunstwereld? Ontdek het in deze speciale lezing over de ontwikkeling van de Amerikaanse kunst vanaf het begin van de 20e eeuw, van de Georgia o'Keeffe tot videokunst. Reis mee langs bekende en minder bekende stromingen en kunstenaars, en krijg een helder beeld van hoe de stromingen elkaar beïnvloedden en opvolgden. U zult zeker verrast zijn!


 

Spiegel van de Ziel: Toorop tot Mondriaan 

  • zaterdag 14 november 2020: 13.30-15.30

Einde 19e eeuw is in de Nederlandse kunst naast het realisme van Breitner en Israels, ook een beweging richting spiritualiteit waarneembaar. Kunstenaars als Jan Toorop, Vincent van Gogh, Matthijs Maris en Piet Mondriaan richten zich juist op de meer intieme onderwerpen, zoals de besloten tuin, het interieur en de rijke geesteswereld van de kunstenaar. 

Laat u tijdens dit webinar verrassen door de spirituele en meer onbekende kant van de 19e eeuw. 


 

Romanovs in de ban van de ridders. 

Naar aanleiding van de tentoonstelling in de Hermitage, Amsterdam

  • zaterdag 28 november 2020: 13.30-15.30

De tsaren hadden een bijzondere interesse in ridders, jonkvrouwen, hoofse liefde en tournooien, die tot uitdrukking komt in een fantastische collectie middeleeuwse kunst Een deel daarvan is vanaf 1 september te bewonderen in de Hermitage. Waan u tijdens dit webinar voor even in de middeleeuwen!


 

Heeft u een interessant webinar gevonden? Klik hier voor de informatie over Pakketten & Prijzen

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?