U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

AGENDA

 

Bij Art & Leisure kunt u 2 nieuwe webinars per maand volgen. Daarbij komen uiteenlopend onderwerpen aan bod: van oudheid tot nu. Een aantal lezingen in de agenda is toegespitst op de actualiteit, zoals een lopende tentoonstelling, of op een speciale feestdag. 

De planning is onder voorbehoud van wijzigingen. 

Alle webinardata gaan 100 % gegarandeerd door

 

Klik hier voor informatie over Pakketten & Prijzen. Klik hier als u een cadeaubon heeft ontvangen en deze wil inwisselen. 

 

Uitgebreidere informatie over de inhoud volgt.


Kandinsky

Naar aanleiding van de tentoonstelling in H'Art Museum, Amsterdam

  • zaterdag 20 juli 2024, 13.30-15.30

Wassily Kandinsky is enorm herkenbaar en geliefd onder kunstminnaars. Zijn stappen richting abstractie zijn van niet te onderschatten belang geweest voor het verloop van de kunstgeschiedenis. Ontdek de kunstenaar en zijn werk in dit webinar naar aanleiding van de nieuwe tentoonstelling in H'art Museum Amsterdam. Schrijf u nu alvast in!


Sporten in de kunst

Ter gelegenheid van de Olympische Zomerspelen in Parijs!

  • zaterdag 3 augustus 2024, 13.30-15.30

Dit jaar is het weer tijd voor de Olympische zomerspelen! De sporters meten zich dit jaar in diverse disciplines in Parijs. Maar hoe zag het sporten eruit in het oude Olympia, en is de liefde voor sport ook in de kunst terug te vinden? Ontdek het allemaal in dit 'sportieve' webinar. Schrijf u nu al in!


Caspar David Friedrich

Ter gelegenheid van het 250e geboortejaar van de schilder

  • zaterdag 17 augustus 2024, 13.30-15.30

Dit jaar is het 250 jaar geleden dat de Duitse romantische schilder Caspar David Friedrich werd geboren. In Hamburg is ter gelegenheid daarvan een grote tentoonstelling georganiseerd, en ik geef een verjaardagswebinar voor de meester van het theatrale landschap. Bekijk het landschap door de ogen van Friedrich en schrijf u nu alvast in!


Ontdek de Vaticaanse Musea

Uit de serie Topcollecties

  • zaterdag 7 september 2024, 13.30-15.30

Raakt u ook altijd een beetje overweldigd als u denkt aan de Vaticaanse Musea? Dan biedt dit webinar uitkomst. Laat u meevoeren langs de belangrijkste highlights van het museum tijdens deze virtuele rondleiding. Schrijf u nu al in en reis meer naar Rome!


Vasari: bouwheer, schilder en kunstenaarsbiograaf. 

Ter gelegenheid van zijn 450e sterfdag.

  • zaterdag 21 september 2024, 13.30-15.30

Zeg je Vasari, dan zeg je Le Vite (De Levens). Zijn beroemde kunstenaarsbiografie is een belangrijke bron voor onze kennis over de grote kunstenaars van de renaissance. Minder bekend is dat hij ook schilder was, en ontwerper van het Uffizi. Maak kennis met deze veelzijdige renaissance-man en schrijf u nu alvast in!


Nep Echt. Kopieën en vervalsingen in de kunst

Geïnspireerd op het thema van de Maand van de Geschiedenis

  • zaterdag 5 oktober 2024

Terwijl tegenwoordig copyright-zaken in de kunst vaker voorkomen, werd in eerdere eeuwen soms anders tegen het kopiëren van werk aangekeken. Ontdek in dit webinar hoe in de loop der eeuwen tegen kopieen en vervalsingen is aangekeken. En waar ligt eigenlijk de grens tussen een eerbetoon en een vervalsing? Schrijf u nu alvast in voor dit fascinerende nieuwe webinar. 


Maarten van Heemskerck

Ter gelegenheid van de tentoonstellingen in Haarlem en Alkmaar

  • zaterdag 19 oktober 2024

Bereid u voor op Maarten van Heemskerck. Dit jaar staan zowel het Frans Hals Museum in Haarlem als het Stedelijk Museum Alkmaar stil bij zijn 450e sterfdag met de eerste overzichtstentoonstelling van deze renaissanceschilder. In de voorbereiding op deze exposities werden al fascinerende ontdekkingen gedaan. Maak kennis met Maarten van Heemskerck en zijn werk. Schrijf u nu al in!


Joan Miró

Geïnspireerd op de tentoonstelling in Beelden aan Zee, Scheveningen

  • zaterdag 9 november 2024 

De werken van Joan Miró zijn kleurrijk, speels, en surrealistisch. Dit najaar wijdt Museum Beelden aan Zee een tentoonstelling aan zijn sculpturen. In dit webinar maakt u kennis met zowel de beeldhouwkunst als de schilderkunst van de beroemde Spaanse kunstenaar. 

Laat u meevoeren door de kleurrijke wereld van Miró en schrijf u nu alvast in!


Vive l'impressionisme

Geïnspireerd op de tentoonstelling in het Van Gogh Museum, Amsterdam

  • zaterdag 23 november 2024

Dit jaar is het 150 jaar geleden dat het impressionisme het licht zag. Het was de eerste echt moderne kunststroming die de kunstwereld op zijn kop zette. Kunstenaars als Monet, Renoir en Degas zijn de grote namen van het impressionisme en komen allemaal voorbij in dit webinar. 

Schrijf u nu nog in om het niet te missen! 


Caravaggio. Meester van het licht-donker

  • zaterdag 7 december 2024

Er is afgelopen tijd veel nieuws over Caravaggio: van een hernieuwde toeschrijving tot een tentoonstelling rond zijn laatste werk in Londen. Tijd voor een (hernieuwde) kennismaking met deze meester van de Italiaanse barok. 

Schrijf u nu nog in om het niet te missen! 


 

Heeft u een interessant webinar gevonden? Klik hier voor de informatie over Pakketten & Prijzen

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?