U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

AGENDA

 

Bij Art & Leisure kunt u 2 nieuwe webinars per maand volgen. Daarbij komen uiteenlopend onderwerpen aan bod: van oudheid tot nu. Een aantal lezingen in de agenda is toegespitst op de actualiteit, zoals een lopende tentoonstelling, of op een speciale feestdag. 

De planning is onder voorbehoud van wijzigingen. 

Alle webinardata gaan 100 % gegarandeerd door

 

Klik hier voor informatie over Pakketten & Prijzen. Klik hier als u een cadeaubon heeft ontvangen en deze wil inwisselen. 

 

Uitgebreidere informatie over de inhoud volgt.


Dieren in de kunst Albrecht Dürer, Vliegend hert, 1505, Los Angeles, Getty CenterAlbrecht Dürer, Vliegend hert, 1505, Los Angeles, Getty Center

Speciaal ter gelegenheid van dierendag

 • zaterdag 1 oktober 2022, 13.30-15.30

Op 4 oktober is het weer dierendag en zetten we onze geliefde huisdiertjes weer in het zonnetje. In dit speciale webinar komt u echter niet alleen honden en katten tegen, maar ook andere inwoners van het dierenrijk. Ontdek welke dieren het meest populair zijn in de kunst, en welke functie zij vervullen in die kunstwerken.

Stap in de dierenwereld, en schrijf u nu nog in!

Meer informatie en inschrijven


Vlamingen in Haarlem, 1580-1660

Ter gelegenheid van de tentoonstelling in het Frans Hals Museum in Haarlem

 • zaterdag 15 oktober 2022, 13.30-15.30

Na de Val van Antwerpen in 1585 vluchtten veel Vlamingen naar de Noordelijke Nederlanden en naar Haarlem. Zij brachten de stad nieuwe kunstvormen en ambachten. Ontdek in dit webinar hoe Vlaamse kunstenaars, zoals Frans Hals, Karel van Mander en Esaias van de Velde, de kunsten in de stad veranderden. 

Reis mee naar het Haarlem van de 17e eeuw en schrijf u nu alvast in!


New York Masters: hoogtepunten van de Frick-collection in Den Haag

Ter gelegenheid van de tentoonstelling in het Mauritshuis, Den Haag 

 • zaterdag 5 november 2022, 13.30-15.30

Na een eerdere succesvolle samenwerking verwelkomt het Mauritshuis dit najaar wederom een selectie meesterwerken uit de toonaangevende Frick-Collection. Zo kunt u zich onder andere verheugen op het fantastische zelfportret van Rembrandt uit 1658. 

Mis het niet en schrijf u nu alvast in!


De inspiratiebronnen van Klimt: Van Gogh, Rodin, Matisse 

Ter gelegenheid van de tentoonstelling in het Van Gogh Museum, Amsterdam 

 • zaterdag 19 november 2022, 13.30-15.30

Dit najaar ontmoet u golden boy Gustav Klimt in het Van Gogh Museum. Enkele van zijn wereldberoemde werken zijn te bewonderen naast werken van diegenen die hem inspireerden, zoals Van Gogh, Rodin en Matisse. Ontdek op welke manieren zij het werk van de Weense kunstenaar beinvloedden. 

Schrijf u nu alvast in om het niet te missen!


De nieuwe vrouw

Ter gelegenheid van de tentoonstelling in het Singer Museum, Laren

 • zaterdag 10 december 2022, 13.30-15.30

In de 20e eeuw kwamen vrouwen steeds meer los van het keurslijf waarin zij leefden. Ze gingen de barricaden op, werden kunstenaar, of verzamelden kunst; allemaal om te breken met de conventies die beschouwd werden als ‘typisch vrouwelijk’. De tentoonstelling De Nieuwe Vrouw vertelt dit verhaal aan de hand van werken van onder anderen Charley Toorop. Jan Sluijters, Thérèse Schwartze en Rineke Dijkstra.

Schrijf u nu nog in voor dit speciale tentoonstellingswebinar!


Speciaal kerstwebinar 

Kom helemaal in de kerststemming met dit laatste webinar voor de kerstvakantie

 • woensdag 21 december 2022, 19.30-21.30 (LET OP! Dit webinar vindt voor een keer plaats op een andere dag en in de avond)

Net als afgelopen jaren wordt u ook dit jaar weer getrakteerd op een speciaal webinar voor kerst. Wat u dit jaar precies mag verwachten, blijft nog even een verrassing. Blijf de nieuwsbrief volgen voor de laatste updates! 

Laat u verrassen door weer een bijzonder kerstonderwerp om helemaal in de stemming te komen en schrijf u nu alvast in!


De wereld van Pompeï en Herculaneum

Naar aanleiding van de tentoonstelling in het Drents Museum in Assen

 • zaterdag 7 januari 2023, 13.30-15.30

In 79 na Christus verwoestte een uitbarsting van de Vesuvius Pompeii en Herculaneum. In de tentoonstelling in Assen ontdekt u hoe de mensen leefden tot die desastreuze dag. In dit tentoonstellingswebinar ontdekt u alle topstukken van de expositie. 

Schrijf u nu alvast in!


Pablo Picasso: Leven en kunst van een superster

Ter gelegenheid van zijn 50e sterfjaar

 • zaterdag 21 januari 2023, 13.30-15.30

In 2023 is het 50 jaar geleden dan Picasso overleed, de man die beroemd werd om zijn vernieuwing van de kunst. Van de blauwe en roze periode tot kubisme en aardewerk; hij bleef zichzelf steeds opnieuw uitvinden. Ontdek het turbulente leven en fantastische werk van de Spaanse meester en schrijf u nu alvast in!


Liefde & vriendschap: samenwerkingen en inspiratie in de kunst 

 • zaterdag 4 februari 2023, 13.30-15.30

In de kunstwereld zijn er door de eeuwen heen talloze samenwerkingen geweest, soms leerlingen met hun meester, maar ook van gelijkwaardige collega's. Zo vindt u in het Mauritshuis een samenwerking van Peter Paul Rubens en Jan Bruegel de Oude. Maar ook Frida Kahlo en Diego Rivera vormen een goed voorbeeld van kunstenaars die elkaar inspireren. Ontdek in dit webinar de meest intrigerende 'kunstenaarskoppels' en hoe zij elkaar inspireerden en samenwerkten. 

Schrijf u nu alvast in om het niet te missen!


Vermeer en De Hooch: genreschilders in Delft

Geïnspireerd op de Vermeertentoonstelling in het Rijksmuseum

 • zaterdag 18 februari 2023, 13.30-15.30

Enkele jaren geleden gaf ik al een webinar over het werk van Vermeer. Ter gelegenheid van de tentoonstelling in het Rijksmuseum kijken we in dit webinar nogmaals naar het werk van de meesterschilder uit Delft, dit keer aangevuld met werk van collega en stadgenoot Pieter de Hooch. Beide genreschilder in Delft. 

Laat u verrassen door dit prachtige webinar en schrijf u nu vast in!


Sofonisba Anguissola: vrouwelijke meesterschilder uit de Renaissance

Ter gelegenheid van de tentoonstelling in het Rijksmuseum Twenthe

 • zaterdag 4 maart 2023, 13.30-15.30

Iedereen kent wel de grote namen van de renaissance: Leonardo, Michelangelo, Rafael. Maar in deze mannenwereld bewoog zich ook een vrouw: haar naam was Sofonisba Anguissola, meesterschilder uit Cremona.

Schrijf u nu alvast in voor dit webinar over de vrouwelijke meesterschilder!


 

Heeft u een interessant webinar gevonden? Klik hier voor de informatie over Pakketten & Prijzen

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?