U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

AGENDA

 

Bij Art & Leisure kunt u 2 nieuwe webinars per maand volgen. Daarbij komen uiteenlopend onderwerpen aan bod: van oudheid tot nu. Een aantal lezingen in de agenda is toegespitst op de actualiteit, zoals een lopende tentoonstelling, of op een speciale feestdag. 

De planning is onder voorbehoud van wijzigingen. 

Alle webinardata gaan 100 % gegarandeerd door

 

Klik hier voor informatie over Pakketten & Prijzen. Klik hier als u een cadeaubon heeft ontvangen en deze wil inwisselen. 

 

Uitgebreidere informatie over de inhoud volgt.


In de ban van de Ararat. Schatten uit het oude Armenië Bronzen beeldje van een edelhert, 1200-1000 v. C., Jerevan, History Museum of ArmeniaBronzen beeldje van een edelhert, 1200-1000 v. C., Jerevan, History Museum of Armenia

Ter gelegenheid van de tentoonstelling in het Drents Museum in Assen

 • zaterdag 21 mei 2022, 13.30-15.30

Armenië en de Ararat zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, terwijl de berg niet in dat land ligt. De inwoners zouden echter afstammen van Hayk, een achter- achterkleinzoon van Noach, die met zijn ark op de berg vastliep. Ontdek in dit webinar de rijke geschiedenis van Armenië, en welke rol de Ararat hierin speelt.

Wilt u het niet missen? Schrijf u dan nu al in!

Meer informatie


Alphonse Mucha 

Ter gelegenheid van de tentoonstelling in Kunstmuseum, Den Haag

 • zaterdag 4 juni 2022, 13.30-15.30

Zwierige lijnen, elegante vrouwen en gestileerde bloemen. Dat kenmerkt het werk van Alphonse Mucha, de grote kunstenaar van de Parijse Art Nouveau. We kennen hem vooral van de affiches in de style Mucha, die de muren van de stad sierden. Ze waren zó populair dat ze meer dan eens van straat gestolen werden. 

Maak kennis met de meest kenmerkende Art Nouveau-kunstenaar van Parijs en schrijf u nu alvast in!


Het Kathedralentijdperk: hoogtijdagen van de gotische stijl

 • zaterdag 18 juni 2022, 13.30-15.30

In 2019 waren alle kunstminnaars in shock toen de Notre Dame in Parijs in brand vloog, een van de hoogtepunten van de gotische stijl in Frankrijk. Maar ook in andere Europese landen zijn geweldige gotische kathedralen te vinden, zoals in Keulen, Salisbury en Den Bosch. 

Reis mee langs de hoogtepunten van het gotische kathedralentijdperk. Schrijf u nu vast in!


Shakespeare in art

 • zaterdag 2 juli 2022, 13.30-15.30

William Shakespeare's reputatie als schrijver is onbetwist, maar toch duurde het nog tot de 18e eeuw voordat hij als inspiratiebron voor kunstenaars ging dienen. 

Geniet in dit webinar van het werk van 'the bard', verbeeld door kunstenaars. Wilt u dit bijzondere webinar niet missen? Schrijf u dan nu alvast in!


Barbara Hepworth

Ter gelegenheid van de tentoonstelling in de Rijksmuseumtuinen in Amsterdam

 • zaterdag 16 juli 2022, 13.30-15.30

Barbara Hepworth is een van de belangrijkste Britse vrouwelijke beeldhouwers van het modernisme. In dit webinar maakt u kennis met deze kunstenares én de ontwikkeling van haar stijl. 

Benieuwd naar deze grootse beeldhouwster? Schrijf u dan nu alvast in!


Sluijters en de modernen

Naar aanleiding van de tentoonstelling in Singer Museum, Laren

 • zaterdag 6 augustus 2022, 13.30-15.30 

Het werk van Jan Sluijters is kleurrijk en expressionistisch; het spat van het doek! In dit webinar ziet u de mooiste werken van de tentoonstelling, zoals landschappen en portretten. Hoe verhouden zij zich tot het werk van andere Nederlandse modernisten? 

Schrijf u nu alvast in en geniet van de krachtige schilderijen van de modernisten!


Topstukken uit de Galleria Borghese in Rome

 • zaterdag 20 augustus 2022, 13.30-15.30

Een van de meest geliefde musea in Rome is de Galleria Borghese. Of u nu houdt van Romeinse oudheid, of het barokke werk van Caravaggio of Bernini. U vindt het er allemaal!

Schrijf u nu alvast in voor deze virtuele rondleiding door deze topcollectie


Het mooiste uit de National Gallery in Londen

 • zaterdag 3 september 2022, 13.30-15.30

Van Leonardo da Vinci tot Constable en van Rembrandt tot Vincent. U vindt het allemaal in de fantastische collectie van de National Gallery in Londen. Ervaart u keuzestress bij uw bezoek? Geen probleem! Wandel in dit webinar virtueel mee langs het mooiste dat de collectie te bieden heeft. 

Gaat u mee? Schrijf u dan nu alvast in voor dit prachtige webinar. 


De schatten van Toetanchamon 

Ter gelegenheid van de 100e verjaardag van de vondst van zijn graf

 • zaterdag 17 september 2022, 13.30-15.30

Dit jaar is het honderd jaar geleden dat Howard Carter de tombe van farao Toetanchamon ontdekte in de Vallei der Koningen. Het maakte Carter, maar vooral deze jong gestorven farao wereldberoemd. Ontdek de prachtige schatten die Toetanchamon meekreeg voor zijn reis naar het hiernamaals in dit webinar. 

Reis mee naar het Oude Egypte en schrijf u nu alvast in!


Dieren in de kunst

Speciaal ter gelegenheid van dierendag

 • zaterdag 1 oktober 2022, 13.30-15.30

Op 4 oktober is het dierendag en dan zetten we onze honden, katten, vogels en andere huisdieren in het zonnetje. In dit webinar volgen we hoe door de eeuwen heen onze geliefde huisdieren in de kunst werden afgebeeld. En u zult al snel ontdekken: deze dieren hebben vaak een bepalende symbolische betekenis.

Mis dit speciale webinar niet en schrijf u nu alvast in!


Vlamingen in Haarlem, 1580-1660

Ter gelegenheid van de tentoonstelling in het Frans Hals Museum in Haarlem

 • zaterdag 15 oktober 2022, 13.30-15.30

Na de Val van Antwerpen in 1585 vluchtten veel Vlamingen naar de Noordelijke Nederlanden en naar Haarlem. Zij brachten de stad nieuwe kunstvormen en ambachten. Ontdek in dit webinar hoe Vlaamse kunstenaars, zoals Frans Hals, Karel van Mander en Esaias van de Velde, de kunsten in de stad veranderden. 

Reis mee naar het Haarlem van de 17e eeuw en schrijf u nu alvast in!


Heeft u een interessant webinar gevonden? Klik hier voor de informatie over Pakketten & Prijzen

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?