U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

AGENDA

 

Bij Art & Leisure kunt u 2 nieuwe webinars per maand volgen. Daarbij komen uiteenlopend onderwerpen aan bod: van oudheid tot nu. Een aantal lezingen in de agenda is toegespitst op de actualiteit, zoals een lopende tentoonstelling, of op een speciale feestdag. 

De planning is onder voorbehoud van wijzigingen. 

Alle webinardata gaan 100 % gegarandeerd door

 

Klik hier voor informatie over Pakketten & Prijzen. Klik hier als u een cadeaubon heeft ontvangen en deze wil inwisselen. 

 

Uitgebreidere informatie over de inhoud volgt.


 Het oude Nabije Oosten: schatten uit Mesopotamië en Perzië Assyrische Lamassus uit het paleis van Sargon II in Khorsabad, 8e eeuw v.C., Parijs, LouvreAssyrische Lamassus uit het paleis van Sargon II in Khorsabad, 8e eeuw v.C., Parijs, Louvre

  • zaterdag 22 mei 2021, 13.30-15.30

Nineveh, Babylon, Perspepolis. Het zijn klinkende namen met een rijk verleden. Hier bloeide de cultuur van het oude Nabije Oosten: Mesopotamië en Perzië. Deze dateerde van dezelfde periode als het oude Egypte. Maar waar dat laatste kon rekenen op een niet-aflatende aandacht van het grote publiek, bleef het oude Nabije Oosten lange tijd grotendeels onderbelicht. Omdat onbekend onbemind maakt, vertel ik u in dit webinar over de fascinerende wereld van Mesopotamië en Perzië. Reist u mee naar het Oosten? Schrijf u nu nog in.

Meer informatie


Dante's "Divina Commedia" in beeld

Naar aanleiding van het Dante-jaar 2021

  • zaterdag 5 juni 2021, 13.30-15.30

Dit jaar is het 800e sterfjaar van de grote Italiaanse schrijver Dante Alighieri, en daar staan we uitgebreid bij stil in deze lezing. Zijn "Divina Commedia" was voor menig kunstenaar een rijke bron van inspiratie. Reis mee door Dante's Hel, Louteringsberg en Paradijs aan de hand van werken van onder andere Botticelli. 


Pierre Cuypers en de terugkeer naar de middeleeuwen

Ter gelegenheid van de 100e sterfdag van de architect

  • zaterdag 19 juni 2021, 13.30-15.30

Aan het einde van de 19e eeuw maakte architect Pierre Cuypers uit Roermond vele bouwwerken waarin zijn fascinatie voor de middeleeuwse beeldtaal en leefwereld duidelijk naar voren komt. Dit jaar is het honderd jaar geleden dat hij overleed, en daarom brengt Art & Leisure u dit eerbetoon, waarin u geniet van zijn mooiste bouwwerken, zoals het Amsterdamse Rijksmuseum en Kasteel de Haar. 


Topstukken uit het Louvre

  • zaterdag 3 juli 2021, 13.30-15.30

Geniet van de topstukken van het Louvre, zonder rijen of drukte. Herontdek de magnifieke "Nike van Samotrace" en sta oog in oog met Leonardo's Mona Lisa. Ook wandelen we samen virtueel langs de Franse topstukken uit de Grande Galerie du Louvre. 

Bent u ook zo'n fan van dit Parijse topmuseum? Dan mag u dit webinar zeker niet missen!


Whistler: vernieuwer en enfant terrible 

  • zaterdag 17 juli 2021, 13.30-15.30

Whistler was als frontman van de Aesthetic Movement een vernieuwer in de kunst. Niet langer stond het onderwerp centraal in een schilderij, maar juist de vorm. Hoewel zeer getalenteerd, wordt het kunstenaarschap van Whistler ook gekenmerkt door controverse, mede door zijn obstinate gedrag. Daarom mag hij zeker wel als 'enfant terrible van de Britse kunstwereld van zijn tijd beschouwd worden. 

Wilt u meer weten over deze fascinerende man en zijn vernieuwende ideeën? Schrijf u dan nu al in! 


Topstukken uit het Kunsthistorisches Museum in Wenen 

  • zaterdag 7 augustus 2021, 13.30-15.30

Wat een heerlijk museum, en wat een fantastische collectie werd hier samengebracht door de keizers! Van Titiaan tot Canova en van Brueghel tot Rembrandt; u vindt het er allemaal.

Laat u meevoeren langs de topstukken uit dit fenomenale museum en schrijf u nu vast in!


 De unieke blik van Vermeer 

  • zaterdag 28 augustus 2021, 13.30-15.30

Rust, kleur, en optische correctheid. Het zijn allemaal manieren om het werk van Johannes Vermeer te omschrijven.  Hoe kwamen zijn bijzondere werken tot stand? En hoe zit het met de symboliek die rijkelijk aanwezig is? 

Ontdek het in dit prachtige, kleurrijke webinar! Inschrijven kan nu!


Gallen-Kallela. Het Finse antwoord op de Jugendstil

  • zaterdag 11 september 2021, 13.30-15.30

Akseli Gallen-Kallela kan met recht de beroemdste Finse kunstenaar genoemd worden. Deze status bereikte hij vooral door zijn indrukwekkende schilderingen van het Finse epos "Kalevala". Daarnaast schilderde hij meermaals het Finse landschap. 

Laat u verrassen door Finlands grootste kunstenaar en schrijf u nu al in! 


Maria Magdalena. Een Bijbelse vrouw van uitersten

Ter gelegenheid van de tentoonstelling in het Catharijneconvent in Utrecht

  • zaterdag 25 september 2021, 13.30-15.30

Iedereen heeft wel een beeld of associatie met de naam Maria Magdalena: prostituee, heilige, navolgster, om er maar een paar te noemen. In dit webinar komen deze associaties en bijbehorende verhalen uitgebreid aan bod, aan de hand van prachtige werken uit de tentoonstelling in het Catharijneconvent. 

Leer Maria Magdalena in al haar facetten kennen! Schrijf u nu alvast in!


 

Heeft u een interessant webinar gevonden? Klik hier voor de informatie over Pakketten & Prijzen

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?