U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

AGENDA

 

Bij Art & Leisure kunt u 2 nieuwe webinars per maand volgen. Daarbij komen uiteenlopend onderwerpen aan bod: van oudheid tot nu. Een aantal lezingen in de agenda is toegespitst op de actualiteit, zoals een lopende tentoonstelling, of op een speciale feestdag. 

De planning is onder voorbehoud van wijzigingen. 

Alle webinardata gaan 100 % gegarandeerd door

 

Klik hier voor informatie over Pakketten & Prijzen. Klik hier als u een cadeaubon heeft ontvangen en deze wil inwisselen. 

 

Uitgebreidere informatie over de inhoud volgt.


 De nieuwe vrouw

Leo Gestel, Vrouw met sigaret, 1911, particuliere collectie; Charley Toorop Zelfportret met drie kinderen, 1929, Groninger Museum; Iris Kensmil, Munganyende Hélène Christelle, 2021, Ferdinand van Dieten Office, AmsterdamLeo Gestel, Vrouw met sigaret, 1911, particuliere collectie; Charley Toorop Zelfportret met drie kinderen, 1929, Groninger Museum; Iris Kensmil, Munganyende Hélène Christelle, 2021, Ferdinand van Dieten Office, Amsterdam

Ter gelegenheid van de tentoonstelling in het Singer Museum, Laren

  • zaterdag 10 december 2022, 13.30-15.30

Even op de fiets om boodschappen te doen? Of naar de kapper voor een korte coupe? Niets opmerkelijks zou je zeggen. Aan het einde van de 19e eeuw was het echter allemaal niet zo vanzelfsprekend. De positie van de vrouw is in 150 jaar behoorlijk veranderd, en die ontwikkeling staat centraal in de tentoonstelling “De Nieuwe Vrouw” in het Singer Laren. Aan de hand van zo’n 70 werken, van onder anderen Charley Toorop, Thérèse Schwartze en Jan Sluijters, volgt u de opkomst van de moderne vrouw. Bereid u optimaal voor op uw bezoek of geniet lekker thuis van al het moois dat de tentoonstelling te bieden heeft via dit webinar. Schrijf u nu nog in!

Meer informatie


Speciaal kerstwebinar 

Kom helemaal in de kerststemming met dit laatste webinar voor de kerstvakantie

  • woensdag 21 december 2022, 19.30-21.30 (LET OP! Dit webinar vindt voor een keer plaats op een andere dag en in de avond)

Net als afgelopen jaren wordt u ook dit jaar weer getrakteerd op een speciaal webinar voor kerst. Wat u dit jaar precies mag verwachten, blijft nog even een verrassing. Blijf de nieuwsbrief volgen voor de laatste updates! 

Laat u verrassen door weer een bijzonder kerstonderwerp om helemaal in de stemming te komen en schrijf u nu alvast in!


De wereld van Pompeï en Herculaneum

Naar aanleiding van de tentoonstelling in het Drents Museum in Assen

  • zaterdag 7 januari 2023, 13.30-15.30

In 79 na Christus verwoestte een uitbarsting van de Vesuvius Pompeii en Herculaneum. In de tentoonstelling in Assen ontdekt u hoe de mensen leefden tot die desastreuze dag. In dit tentoonstellingswebinar ontdekt u alle topstukken van de expositie. 

Schrijf u nu alvast in!


Pablo Picasso: Leven en kunst van een superster

Ter gelegenheid van zijn 50e sterfjaar

  • zaterdag 21 januari 2023, 13.30-15.30

In 2023 is het 50 jaar geleden dan Picasso overleed, de man die beroemd werd om zijn vernieuwing van de kunst. Van de blauwe en roze periode tot kubisme en aardewerk; hij bleef zichzelf steeds opnieuw uitvinden. Ontdek het turbulente leven en fantastische werk van de Spaanse meester en schrijf u nu alvast in!


Liefde & vriendschap: samenwerkingen en inspiratie in de kunst 

  • zaterdag 4 februari 2023, 13.30-15.30

In de kunstwereld zijn er door de eeuwen heen talloze samenwerkingen geweest, soms leerlingen met hun meester, maar ook van gelijkwaardige collega's. Zo vindt u in het Mauritshuis een samenwerking van Peter Paul Rubens en Jan Bruegel de Oude. Maar ook Frida Kahlo en Diego Rivera vormen een goed voorbeeld van kunstenaars die elkaar inspireren. Ontdek in dit webinar de meest intrigerende 'kunstenaarskoppels' en hoe zij elkaar inspireerden en samenwerkten. 

Schrijf u nu alvast in om het niet te missen!


Vermeer en De Hooch: genreschilders in Delft

Geïnspireerd op de Vermeertentoonstelling in het Rijksmuseum

  • zaterdag 18 februari 2023, 13.30-15.30

Enkele jaren geleden gaf ik al een webinar over het werk van Vermeer. Ter gelegenheid van de tentoonstelling in het Rijksmuseum kijken we in dit webinar nogmaals naar het werk van de meesterschilder uit Delft, dit keer aangevuld met werk van collega en stadgenoot Pieter de Hooch. Beide genreschilder in Delft. 

Laat u verrassen door dit prachtige webinar en schrijf u nu vast in!


Sofonisba Anguissola: vrouwelijke meesterschilder uit de Renaissance

Ter gelegenheid van de tentoonstelling in het Rijksmuseum Twenthe

  • zaterdag 4 maart 2023, 13.30-15.30

Iedereen kent wel de grote namen van de renaissance: Leonardo, Michelangelo, Rafael. Maar in deze mannenwereld bewoog zich ook een vrouw: haar naam was Sofonisba Anguissola, meesterschilder uit Cremona.

Schrijf u nu alvast in voor dit webinar over de vrouwelijke meesterschilder!


Bentvuegels. Een berucht kunstgenootschap in Rome

Ter gelegenheid van de tentoonstelling in het Centraal Museum in Utrecht

  • zaterdag 18 maart 2023, 13.30-15.30

De Bentvuegels was een geuzennaam voor een groep kunstenaars uit de Noordelijke en Zuidelijke Nederlanden, die zich rond 1620 in Rome vestigden. Ontdek wie zij waren en welke invloeden zij meenamen uit Italië.  

Schrijf u nu alvast in om het niet te missen!


Vrouwen in de Bijbel

Ontdek hoe de vrouwen van de Bijbel verbeeld worden in de kunst

  • zaterdag 1 april 2023, 13.30-15.30

Eva, Esther, Judith en Maria. Het is slechts een greep uit de vele vrouwen die figureren in de Bijbel. Hoe herkent u hen in de kunst? En veranderde de manier waarop zij in de loop der eeuwen verbeeld werden? Ontdek het in dit nieuwe webinar. Schrijf u nu alvast in!


 

Heeft u een interessant webinar gevonden? Klik hier voor de informatie over Pakketten & Prijzen

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?