U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

Alkmaar, Stedelijk Museum

Weids. Het Noord-Hollandse landschap verbeeld

Weidse uitzichten met wolkenluchten boven een weiland, grazende koeien langs de sloot, en molens aan de horizon. In de loop der eeuwen wist het Noord-Hollandse landschap vele kunstenaars te inspireren. In de werken in deze tentoonstelling ziet u steeds weer de typische elementen van het Noord-Hollandse (polder-)landschap terug: molens, gemalen, dijken en sluizen.

28/11/20

22/08/21

 

Allart van Everdingen. Het ruige landschap

Ter gelegenheid van het 400e geboortejaar van Allart van Everdingen organiseert het Stedelijk Museum in Alkmaar dit najaar deze overzichtstentoonsteling. Allart, de broer van schilder Ceasar van Everdingen, maakte in 1614 een reis naar Noorwegen. Het ruige landschap dat hij daar zag, bleef hem, ook bij terugkeer in Nederland, inspireren. Daarnaast schilderde hij hier ook Hollandse en Vlaamse landschappen en marines.

18/09/21

16/01/22

Amstelveen, CoBrA Museum

CoBrA en politiek

De kunstenaars van de CoBrA-groep brachten in de kunst hun politieke opvattingen en hun gezamenlijke idealen tot uitdrukking. Zo wilden zij de kunst bijvoorbeeld van haar elitaire laag ontdoen om de creativiteit van de mens vrij te kunnen laten stromen. Deze tentoonstelling geeft een beeld van hoe er vanuit de Cobra-beweging gekeken werd naar kunst en maatschappij. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de politiek van de groep zelf, zoals de positie van vrouwen binnen CoBrA.

23/04/21

26/09/21

 

Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution

Frida Kahlo en Diego Rivera hadden een intense relatie. Zij hadden een bewondering voor elkaars artistieke kwaliteiten, maar zij deelden ook hun communistische voorkeur en de socialistische idealen van de Mexicaanse revolutie. Hoewel hun werken de absolute publiekslievelingen zijn, kunt u hier ook kennismaken met het werk van andere Mexicaanse modernisten, zoals María Izquierdo en David Alfaro Siqueiros. Al deze werken zijn afkomstig uit een bijzondere privécollectie die voor het eerst in Nederland getoond wordt.

28/05/21

03/10/21

Amsterdam, Allard Pierson Museum

Godinnen van de Art Nouveau

Rond 1900, in de tijd van de Art Nouveau, is men gefascineerd door de vrouw en vrouwelijk schoon. Ze zijn de droom én de nachtmerrie van een generatie kunstenaars die de werkelijkheid probeert te ontvluchten. Deze ambivalentie ziet u terug in werk van onder anderen René Lalique, Alphonse Mucha en Gustav Klimt.

05/06/21

24/10/21

Amsterdam, Hermitage

Romanovs in de ban van de ridders

De tsaren waren gefascineerd door de wereld van ridders en jonkvrouwen, de hoofse liefde en toernooien. Dat blijkt uit deze bijzondere selectie van zo'n 250 objecten afkomstig uit de deelcollectie middeleeuwen van de Hermitage in Sint Petersburg.

05/06/21

09/01/22

Amsterdam, Rembrandthuis

Hansken, Rembrandts olifant

Hansken was de beroemdste olifant uit de zeventiende eeuw. Ze was op dat moment de enige olifant in Europa en werd langs jaarmarkten, kermissen en hoven gevoerd. Toen Hansken in 1647 voor het laatst Amsterdam bezocht, kon zij 36 kunstjes. Rembrandt zag en tekende haar een aantal keer. Dat vormde de aanleiding voor Museum Het Rembrandthuis om het verhaal van Hansken te vertellen in deze tentoonstelling.

05/06/21

29/08/21

Amsterdam, Rijksmuseum

Slavernij

Voor het eerst richten we onze blik op slavernij in de Nederlandse koloniale periode. Dit maakt onlosmakelijk onderdeel uit van onze geschiedenis. In de tentoonstelling maakt u kennis met deze periode aan de hand van tien waargebeurde, persoonlijke verhalen van betrokkenen: van slaaf tot slavenhouder.

05/06/21

29/08/21

 

Ellsworth Kelly

U kunt er deze zomer niet omheen in de Rijksmuseumtuinen: de grote, abstracte werken van de Amerikaanse kunstenaar Ellsworth Kelly. Hoewel hij zich baseerde op 'de dingen die hij zag', bracht hij ze terug tot hun essentie, en transformeerde hij ze in heldere vormen. Door hun kleurstelling en vorm steken de abstracte werken mooi af tegen de klassieke bouw van het Rijksmuseum.

05/06/21

24/10/21

 

Vergeet me niet

Hoe wil je herinnerd worden? Dat is de centrale vraag van deze tentoonstelling waarin ruim honderd Europese renaissanceportretten te bewonderen zijn, van machtige keizers tot welgestelde burgers. Rond 1500, in de tijd van de renaissance, begon de bloei van de portretkunst in Europa. Daarin gaat het om de wens om te herinneren en zelf herinnerd te worden. “Vergeet me niet” belicht hoe de mensen wilden overkomen aan de hand van thema's als schoonheid, gezag, ambitie, liefde, familie, kennis en geloof.

01/10/21

16/01/22

Amsterdam, Stedelijk Museum

Bruce Nauman

Ontregelend, indringend, absurdistisch en speels; dat is het werk van de Amerikaanse kunstenaar Bruce Nauman. Het biedt de toeschouwer vaak een mentale én fysieke ervaring. Door onder meer zijn vrije gebruik van verschillende media is hij een sleutelfiguur van de hedendaagse kunst, en een inspiratiebron voor jongere kunstenaars. Deze tentoonstelling laat zien hoe Nauman zich altijd heeft beziggehouden met thema's als het lichaam, taal, controle en het atelier van de kunstenaar. Deze tentoonstelling is georganiseerd in samenwerking met Tate Modern in Londen

05/06/21

24/10/21

 

Kirchner en Nolde. Expressionisme. Kolonialisme

Ernst Ludwig Kirchner en Emil Nolde hoorden beide tot het expressionisme. Hun werk staat bekend om de felle kleuren en de spontane penseelstreken, waarmee zij mensen, landschappen en objecten op het doek zetten. Zij kwamen echter ook beide in contact met mensen en kunst buiten Europa, onder andere via etnografische collecties en reizen. Deze tentoonstelling vertelt het verhaal van hun toe-eigening van een andere beeldtaal, en de (negatieve) manier waarop naar andere mensen gekeken werd.

04/09/21

05/12/21

Amsterdam, Van Gogh Museum

Ongekend

Hoewel de naam van het museum anders doet vermoeden, verzamelt het Van Gogh Museum ook werken van andere kunstenaars. In veel gevallen waren zij een inspiratiebron voor Vincent of verkeerden ze in zijn cirkel. Daarnaast heeft het museum een geweldige collectie prenten uit de 19e eeuw, die via aankopen en giften uitgebreid werd. In deze expositie ontdekt u de bijzondere aanwinsten en hun verhalen van de afgelopen 10 jaar.

05/06/21

12/09/21

 

De Aardappeleters: misser of meesterwerk

“De Aardappeleters” had Vincents doorbraak moeten worden. Hij zag het werk zelf als zijn meesterproef, en hij maakte talloze schetsen en studies ter voorbereiding. Uit de brieven aan broer Theo en zijn vrienden blijkt zijn ambitie. Het werk werd echter flink bekritiseerd door zowel familie als handelaren en collega’s. Het bracht hem niet het gehoopte succes. Daardoor dringt de vraag zich op of “De Aardappeleters” een misser of een meesterwerk was. Deze wordt onderzocht in deze tentoonstelling.

08/10/21

13/02/22

Assen, Drents Museum

Henk Helmantel. Meesterschilder

De Groningse kunstenaar Henk Helmantel wordt nationaal én internationaal geroemd om zijn meesterlijk geschilderde stillevens en kerkinterieurs. Hij wordt gerekend tot de Noordelijke Figuratieven, en wordt erkend als een van de belangrijkste hedendaagse realisten van ons land.  Zijn kracht zit in het tonen van de schoonheid en het bijzondere van gewone, alledaagse dingen. Extra bijzonder is dat in deze tentoonstelling ook voorwerpen opgesteld zijn die op zijn bijzondere stillevens te zien zijn.

03/10/20

05/09/21

 

Viva la Frida! Life and art of Frida Kahlo

Frida Kahlo is een icoon! Haar fantastische, symbolische kunstwerken geven blijk van haar turbulente leven en haar bijzondere levensstijl. Door een ongeluk moet ze in de loop der jaren veel operaties ondergaan, maar ze houdt zich vast aan de kunst, haar man Diego Rivera, en haar liefde voor Mexico en de volkscultuur. In deze bijzondere tentoonstelling worden schilderijen en tekeningen van Frida getoond naast haar persoonlijke bezittingen. Daardoor krijgt u een totaalbeeld van Frida Kahlo, kunstenares en icoon.

08/10/21

27/03/22

Bergen (NH), Museum Kranenburgh

Kunstenaars van Die Brücke

In 1905 verenigde een aantal kunstenaars, onder wie Ernst-Ludwig Kirchner en Erich Heckel, zich in Dresden in de kunstenaarsgroep Die Brücke. Zij lieten zich inspireren door het persoonlijke gevoelsleven, niet-Westerse kunst en spontane expressie. Kenmerkend is hun voorkeur voor vereenvoudigde vormen en felle kleuren, waarmee ze duidelijk tot het expressionisme behoorden. In deze tentoonstelling ziet u een selectie van werken van Die Brücke uit het Duitse Lehmbruck-Museum in Duisburg.

15/12/20

03/10/21

Den Haag, Beelden aan Zee

Igor Mitoraj

Bezoekers van museum Beelden aan Zee kennen de sculpturen van Mitoraj maar al te goed: het grote masker bovenop het duin bij het museum is van zijn hand en de collectie bevat verschillende van zijn beelden. De kern van zijn werk wordt gevormd door thema's als het masker, het lichaam, , klassieke oudheid, en de gevleugelde figuur. Daarmee brengt hij diverse kwesties aan de orde , zoals vrijheid en gevangenschap, eeuwige schoonheid,  en de melancholie van de geschiedenis .

19/06/21

09/02/22

 

Paul Grégoire. Beeldhouwer van de arabesk

Paul Grégoire werd bekend door onder andere het beeld van Jan van den Doem uit 1970 in Utrecht. Het toont zijn ambachtelijke werkwijze, maar ook zijn gevoel voor de figuratieve traditie. Zijn opvattingen over esthetiek zijn bijna uitsluitend bekend van zijn lessen aan zijn leerlingen. In slechts 1 publicatie beschrijft hij zijn ideeën over kunst.

 

29/04/21

03/10/21

Den Haag, Kunstmuseum

CoBrA en Chaissac. Zielsverwanten

Gaston Chaissac wordt bekend door zijn expressieve tekeningen, schilderijen en sculpturen. Daarin maakte hij gebruik van felle kleuren en zwarte contouren. De leden van de CoBrA-beweging zijn enthousiast over zijn werk. De invloed van naïeve en volkskunst, en het gebruik van soortgelijke motieven zoals de totemfiguur, zijn tekenen van Chaissacs verwantschap met CoBrA. Desondanks sloot hij zich nooit bij deze groep aan. In deze tentoonstelling staat de jarenlange wederzijdse inspiratie tussen CoBrA en Chaissac centraal.

08/05/21

19/09/21

 

Paula Rego

Paula Rego is een van de grootste sterren van de hedendaagse schilderkunst. In haar werk zijn thema’s als machtsverhoudingen en seksualiteit, maar ook mythologie terug te vinden. Hiermee belicht ze zowel sociaal-maatschappelijke problematiek als haar eigen persoonlijke worstelingen. Deze tentoonstelling, georganiseerd in samenwerking met Tate Gallery in Londen, is haar grootste overzichtstentoonstelling tot nu toe. Het toont haar ontwikkeling, van de enorme pastels uit de jaren ’60 tot de zogenaamde ‘staged scenes’ uit de jaren 2000.

27/11/21

20/03/22

Den Haag, Mauritshuis

Vervlogen. Geuren in kleuren

Op verschillende kunstwerken uit de 17e eeuw is de suggestie van geur zo sterk aanwezig dat u zich bijna in die tijd waant. Via de verschillende geur-dispensers kan worden geroken aan een schone linnenkast, bleekvelden, ambergrijs, mirre en natuurlijk de vreselijk stinkende gracht. Heeft dit invloed op uw beleving van het schilderij?

05/06/21

29/08/21

 

Facelifts & make-overs

Wat komt er allemaal kijken bij een restauratie? En wat kun je ervan leren? Deze vragen staan centraal in deze tentoonstelling. Dit jaar is het 25 jaar geleden dat het restauratieatelier op de zolder van het Mauritshuis werd ondergebracht. Ter gelegenheid daarvan maakt u kennis met de meest intrigerende restauraties van de afgelopen 20 jaar, van werken van onder anderen Rembrandt, Vermeer en Rubens.

07/10/21

09/01/22

Dordrechts museum

Diepgeworteld

Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van de Bomenstichting brengt het Dordrechts Museum een ode aan de boom. Ruim 60 Nederlandse schilderijen, van onder anderen Jan Toorop en Barend Cornelis Koekkoek, tonen de verschillende manieren waarop de schilder de boom afbeeldt door de eeuwen heen.

05/06/21

15/08/21

 

In het licht van Cuyp: Aelbert Cuyp & Gainsborough – Constable – Turner

De Dordtse kunstenaar Aelbert Cuyp was bij leven vrijwel onbekend buiten zijn eigen woonplaats. Na zijn dood werd hij echter ‘ontdekt’ door Engelse verzamelaars en kunstenaars. Voor deze tentoonstelling zijn bijna 30 van Cuyps belangrijkste schilderijen samengebracht; waarvan sommigen nooit eerder in Nederland te zien zijn geweest. Ze worden getoond in combinatie met meer dan 30 werken van Britse kunstenaars, zoals Gainsborough, Constable en Turner, die zich door deze Nederlandse landschapsschilder lieten inspireren.  

03/10/21

06/03/22

Enschede, Rijksmuseum Twenthe

Paradox van de Deense Gouden Eeuw

Aan het begin van de 19e eeuw verkeerde Denemarken in een crisis. Er was daardoor behoefte aan mooie verhalen en een nationale eenheid, en daar speelden schilders als Christoffer Wilhelm Eckersberg en Martinus Rørbye op in. Met hun schilderijen benadrukten zij het nationalistische sentiment door de verbeelding van het Deense karakter en het iconische Deense landschap. Zo droegen zij bij aan de Deense gouden eeuw. In deze tentoonstelling ontdekt u hoe deze kunst het zelfbeeld uitdraagt van een volk en natie die zichzelf opnieuw uit moeten vinden.

05/06/21

29/08/21

 

Artemisia. Vrouw & Macht

In de afgelopen decennia is Artemisia Gentileschi uitgegroeid tot een icoon. Zij was de dochter van schilder Orazio, en een absoluut talent. Haar leven wordt echter gedomineerd door moeilijkheden, zoals haar verkrachting, geldproblemen en haar moeilijke positie als vrouw in een mannenwereld. Haar indringende werken krijgen daardoor een diepere betekenis. In deze tentoonstelling staan echter niet alleen haar leven en werk centraal, maar wordt ook onderzocht welke verschillen en overeenkomsten er bestaan tussen Artemisia’s tijd en onze hedendaagse blik. 

26/09/21

23/01/22

Haarlem, Frans Hals Museum

Thuis bij Jordaens. Antwerpse meester uit de 17e eeuw in Haarlem

Jacob Jordaens hoorde, samen met Rubens en Van Dyck, tot de Grote Drie van de Zuidelijke Nederlanden. Hij schilderde portretten, historiestukken en genrevoorstellingen, waarin vaak zijn naaste familie figureerde. Jordaens’ werken getuigen van onder anderen eigenzinnigheid en aardsheid. Hij stelde vele ervan tentoon in zijn eigen ontvangstkamer waar hij rijke klanten ontving. In deze tentoonstelling is naast schilderijen van Jordaens ook een reconstructie van zijn ontvangstkamer te zien.

15/10/21

30/01/22

Haarlem, Teylers Museum

Barok in Teylers

In 1790 kocht Teylers Museum meerdere albums met tekeningen uit de verzameling van koningin Christina van Zweden en de Romeinse edelman Livio Odescalchi. Tot deze aanwinst hoorden ook de wereldberoemde Italiaanse tekeningen van het Teylers. In deze tentoonstelling toont het museum een selectie van de mooiste Italiaanse tekeningen uit de 17e eeuw, de tijd van de barok. Zo geniet u van werk van onder anderen Annibale Carracci, Guido Reni en Gian Lorenzo Bernini.

16/07/21

07/11/21

’s Hertogenbosch, Het Noordbrabants Museum

Picasso’s Suite Vollard. De man, de muze, de mythe

We kennen Pablo Picasso vooral als invloedrijke schilder, maar hij vervaardigde ook sculptuur en grafisch werk. Van dat laatste is de ‘Suite Vollard’, een serie van 100 etsen, een absoluut hoogtepunt. Deze intieme schetsen gaan onder andere over zijn liefde voor vrouwelijk schoon, het kunstenaarschap, en zijn vriendschap met kunsthandelaar Ambroise Vollard, de naamgever van deze serie. Ze geven daarmee een inkijkje in de wereld van Picasso en hetgeen hem bezighield.

09/10/21

13/02/22

 

De ontdekking van het heden. Picasso, Dalí, Mondriaan, Klee, Miró, Léger, Daniëls…

De 20e eeuw stond bol van maatschappelijke, politieke en technologische veranderingen, die nog steeds doorwerken in onze tijd. In de kunst van rond 1900 is deze trend goed zichtbaar. De tentoonstelling “De ontdekking van het heden” toont een selectie van modernistische topstukken van onder anderen Picasso, Dalí, Mondriaan en Klee.

Deze expositie wordt georganiseerd in samenwerking met het Singer Museum, waar deze te zien is vanaf 17 augustus.

18/12/21

26/02/22

Laren, Singer Museum

De ontdekking van het heden. Picasso, Dalí, Mondriaan, Klee, Miró, Léger, Daniëls…

De 20e eeuw stond bol van maatschappelijke, politieke en technologische veranderingen, die nog steeds doorwerken in onze tijd. In de kunst van rond 1900 is deze trend goed zichtbaar. De tentoonstelling “De ontdekking van het heden” toont een selectie van modernistische topstukken van onder anderen Picasso, Dalí, Mondriaan en Klee.

Deze expositie wordt georganiseerd in samenwerking met Het Noordbrabants Museum, waar deze te zien is vanaf 18 december.

17/08/21

28/11/21

 

De Ploeg. Jan Altink, Johan Dijkstra en Jan Wiegers

In juni 1918 richtten enkele Noord-Nederlandse avant-gardisten de Groninger Kunstkring De Ploeg op. Zij waren van mening dat kunst uitdrukking moest geven aan de moderne tijd, en wilden de beeldende kunst een nieuwe impuls geven. Tot deze groep hoorden onder anderen Jan Altink en Jan Wiegers, die werkten in een expressionistische stijl. Vooral Jan Wiegers introduceerde, na zijn contact met de Duitse expressionist Ernst Ludwig Kirchner, een ruwe penseelvoering en fel kleurgebruik. 

17/08/21

28/11/21

 

Belgische meesters. Ensor, Delvaux en Magritte

In de klassieke moderne kunst van België volgden de stromingen elkaar snel op, net als in de rest van Europa: van realisme en impressionisme, naar expressionisme en surrealisme. Deze ontwikkeling van de kunst in de periode 1870-1970 is prachtig te zien in het Brusselse Museum van Elsene. Een selectie van de topstukken uit deze collectie is in de tentoonstelling te zien, met werk van onder anderen Theo van Rysselberghe, James Ensor, Fernand Knopff en René Magritte.

07/12/21

27/02/22

Leeuwarden, Fries Museum

Icons. Topstukken uit de National Portrait Gallery

Dit najaar kunt u in Leeuwarden oog in oog komen te staan met Queen Elisabeth I, Shakespeare of Audrey Hepburn. Dankzij een verbouwing van de Londense National Portrait Gallery komen meer dan 100 meesterwerken naar Nederland. Naast bijzondere geportretteerden komt u ook kunstenaars van grote naam en faam tegen, zoals Rubens en Warhol. Aan de hand van de topstukken onderzoekt deze bijzondere tentoonstelling de diversiteit en sociale functie van het portretgenre.

11/09/21

09/01/22

Leiden, Rijksmuseum van Oudheden

Tempels van Malta. Overzichtstentoonstelling Malta’s vroegste eilandbewoners 3600-2500 v.Chr.

In de prehistorie, tussen 3600 en 2500 v.C., bouwden de bewoners van Malta al grote megalitische tempels. Ze behoren tot de oudste vrijstaande monumenten ter wereld. In deze tentoonstelling maakt u kennis met deze eilandbewoners aan de hand van archeologische vondsten uit tempels, heiligdommen en graven. Wat kunnen deze vondsten ons vertellen over de rituelen, religie en technische vaardigheden van de prehistorische bewoners van Malta?

25/05/21

31/10/21

 

Keizer Domitianus

Domitianus was de 3e Flavische keizer van het Romeinse Rijk. In 81 volgde hij zijn broer Titus op. In deze tentoonstelling volgt u aan de hand van vele internationale bruiklenen de keizer in zijn regeerperiode, die bekend stond als een gouden tijdperk. Desondanks werd hij vermoord, verguisd en vergeten. Via de kunstschatten maakt u ook kennis met zijn gemalin en zijn illustere voorgangers. Ontdek de échte Domitianus en zijn leefwereld.

17/12/21

22/05/22

Leiden, Museum Volkenkunde

Azteken 

Precies 500 jaar geleden kwam er door de Spanjaarden een einde aan het rijk van de Azteken. Tijdens de Spaanse overheersing ging veel van hun cultuur verloren. Aan de hand van indrukwekkende voorwerpen zoals stenen beelden, verfijnde sieraden en tekeningen ontdekt u hoe het dagelijks leven van de Azteken eruit zag, en hoe verfijnd hun cultuur eigenlijk was. Extra bijzonder is dat sommige voorwerpen nu voor het eerst buiten Mexico te zien zijn. 

06/08/21

20/02/22

Otterlo, Kröller-Müller Museum

De futuristische collectie

Helene Kröller-Müller is vooral bekend door het bij elkaar brengen van een fenomenale verzameling werk van Van Gogh. Toen ze later ontdekte dat ze het belang van het futurisme over het hoofd had gezien, kocht ze ook werken van Giacomo Balla en Umberto Boccioni aan

Deze presentatie is de opmaat naar de grote tentoonstelling “Futurisme en Europa”. Daarin wordt de esthetiek van de nieuwe wereld, zoals beschouwd en ontwikkeld door de futuristen, in verband gebracht met overige avant-gardebewegingen, zoals De Stijl en Bauhaus.  

20/03/21

09/01/22

 

Mooi oud. Drie eeuwen tekeningen uit de Kröller-Müllercollectie

De collectie van Helene Kröller-Müller is overwegend modern. Het is veel minder bekend dat zij ook werken van oude meesters verzamelde, vooral tekeningen. Het Kröller-Müller Museum bezit ongeveer duizend tekeningen van vóór 1850, met name uit de Noordelijke- en Zuidelijke Nederlanden en Italië. Voor deze tentoonstelling is een selectie van de mooiste en meest bijzondere 100 tekeningen uit deze collectie gemaakt, waarvan sommige niet eerder getoond werden.

04/12/21

20/03/22

Rotterdam, Kunsthal

Calder Now

Dit najaar toont de Kunsthal een tentoonstelling die alle zintuigen prikkelt. In zijn baanbrekende werk voegde Alexander Calder de 4e dimensie, die van tijd, toe als onmisbaar element in zijn sculpturen. Het bekendste zijn de mobiles, die vrij zweven in de lucht. Zijn onmiskenbare invloed op de hedendaagse kunst wordt in deze tentoonstelling onderzocht aan de hand van werk van onder anderen Olafur Eliasson, Carsten Nicolai en Sarah Sze. Hun werk is naast dat van Calder te zien.  

21/11/21

29/05/22

Utrecht, Catharijneconvent

Maria Magdalena

Na een tentoonstelling gewijd aan de Maagd Maria in 2017 is het nu de beurt aan Maria Magdalena. Ze houdt inmiddels al zo'n 2000 jaar de gemoederen flink bezig, want hoe moeten we haar zien? Was zij een zondares, of een apostel? Was ze misschien de vrouw van Christus? En hoe moeten we haar beschouwen in het licht van het feminisme? In deze tentoonstelling worden deze en andere vragen onderzocht aan de hand van oude én moderne voorstellingen.

25/06/21

09/01/22

Zwolle, Museum de Fundatie

Rob Scholte – Reproductie verplicht

In een tijd waarin copyright en originaliteit een steeds belangrijkere rol zijn gaan spelen, verheft Rob Scholte reproductie tot kunst. Voor zijn werken gebruikt hij bestaande beelden uit kunst, reclame en dagelijks leven als uitgangspunt. Hij legt daarbij nieuwe verbanden, voegt toe en past aan. Juist door het gebruik van reproducties bereikt hij een groot publiek en kan hij bijdragen aan de herwaardering van het figuratieve in de schilderkunst, na een overheersing van abstractie. Deze tentoonstelling toont een omvangrijk overzicht van Scholtes schilderijen.

18/12/21

03/04/22

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?