U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

Museum

Tentoonstelling

Start

Einde

Alkmaar, Stedelijk Museum

Allart van Everdingen. Het ruige landschap

Ter gelegenheid van het 400e geboortejaar van Allart van Everdingen organiseert het Stedelijk Museum in Alkmaar deze overzichtstentoonstelling. Allart, de broer van schilder Ceasar van Everdingen, maakte in 1614 een reis naar Noorwegen. Het ruige landschap dat hij daar zag, bleef hem, ook bij terugkeer in Nederland, inspireren. Daarnaast schilderde hij hier ook Hollandse en Vlaamse landschappen en marines.

18/09/21

08/05/22

Amstelveen, CoBrA Museum

Cobra en Noord-Afrika

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen de kunstenaars van Cobra in contact met kunst en cultuur van de bevolking van Noord-Afrikaanse landen, zoals Marokko, Algerije en Tunesië. Ze kwamen hiermee in aanraking via onder andere etnografische collecties in musea, en hun eigen reizen. Ontdek in deze tentoonstelling hoe de Cobra-kunstenaars de Afrikaanse invloeden verwerkten in hun schilderijen, sculpturen en geschreven werken.

12/03/22

20/11/22

Amsterdam, Allard Pierson Museum

Dierenmummies doorgelicht

Naast mensen werden in het Oude Egypte ook vaak  dieren gemummificeerd, bijvoorbeeld omdat ze gezien werden als vertegenwoordigers van de goden of omdat ze het huisdier van de overledene waren. Deze dierenmummies vertellen ons veel over het leven in het Oude Egypte. In deze kortlopende tentoonstelling kunt u 13 dierenmummies bekijken, samen met de verrassende uitkomsten van het lopende onderzoek van het Allard Pierson. Zo ontdekt u onder andere hoe deze dieren leefden en hoe hun mummificatie in zijn werk ging.

11/12/21

06/03/22

Amsterdam, Rembrandthuis

Rauw

Het verbeelden van het menselijk lichaam zoals het er echt uitziet, is niet zo vanzelfsprekend. Al eeuwen idealiseren we ons eigen lichaam en dat van anderen. Rembrandt deed dat niet. Zijn etsen vormen in deze tentoonstelling de inleiding voor het werk van hedendaagse kunstenaars zoals Marlene Dumas en Rineke Dijkstra. Elk van hen toont u een realistische, rauwe kijk op het menselijk lichaam en de manier waarop we onszelf presenteren aan de buitenwereld.

22/01/22

22/05/22

Amsterdam, Rijksmuseum

Revolusi! Indonesië onafhankelijk

In 1945 riep Indonesië, na meer dan drie eeuwen koloniale bezetting door Nederland, zichzelf uit tot onafhankelijk land. De internationale bevestiging daarvan kwam in 1950. Deze tentoonstelling toont de onafhankelijkheidsstrijd van 1945-49 aan de hand van verhalen van ruim 20 mensen die de revolutie van dichtbij hebben meegemaakt. Ook ontdekt u welke rol de kunst speelde om de onafhankelijkheid te propageren.

11/02/22

05/06/22

 

Barbara Hepworth

In deze editie van de jaarlijkse beeldententoonstelling in de tuinen van het Rijksmuseum staat Barbara Hepworth centraal. Zij is een van de meest vooraanstaande Britse vertegenwoordigers van het modernisme in de beeldhouwkunst. In deze expositie ligt de focus op haar naoorlogse werk, met een zwaartepunt in de jaren ’60 en de vroege jaren ’70. Extra bijzonder is dat de getoonde werken veelal afkomstig zijn van openbare locaties in Engeland, en zelden of nooit van hun plek zijn geweest.

03/06/22

23/10/22

Amsterdam, Scheepvaartmuseum

Willem van de Velde & Zoon

Maak kennis met Willem van de Velde, de vader en de zoon, beroemde zeeschilders in de 17e eeuw. Gezamenlijk runden zij een bloeiend familieatelier, eerst in Amsterdam en later in Londen. In deze bijzondere tentoonstelling ontdekt u dat beide een enorm vakmanschap hadden, maar ook hun eigen specialisme. Willem de oude was een soort oorlogscorrespondent en legde zich toe op pentekeningen, terwijl zijn zoon vooral olieverfschilderijen vervaardigde in het atelier. Nooit eerder waren zoveel werken van vader en zoon tegelijkertijd te zien.

01/10/21

27/03/22

Amsterdam, Van Gogh Museum

Maurice Denis: Amour

In 1899 maakte de Franse kunstenaar Maurice Denis de romantische prentenserie Amour, bestaande uit 13 prachtige kleurenlitho’s. De inspiratie vond hij in de liefdesgedichten die hij schreef voor zijn latere vrouw Marthe Meurier. De serie is echter niet alleen een ode aan zijn geliefde, maar ook aan de liefde in al haar verschijningsvormen, zoals huiselijk, ridderlijk en goddelijk.

12/02/22

15/05/22

 

Van Gogh en de Olijfgaarden

Vanaf 1889 verbleef Vincent van Gogh een jaar in een inrichting in het Zuid-Franse Saint-Rémy. Hij was in deze periode ondanks alles toch heel productief, en maakte onder andere een serie van 15 werken met olijfboomgaarden. De olijfboom hoort bij het landschap van Zuid-Frankrijk, maar welke betekenis had deze voor Vincent, en welke ambities had hij met het maken van deze reeks? In deze bijzondere tentoonstelling is de serie nu voor het eerst weer samen te zien, en ontdekt u hoe Vincent experimenteerde en varieerde met techniek, kleur en compositie.

11/03/22

12/06/22

Assen, Drents Museum

Viva la Frida! Life and art of Frida Kahlo

Frida Kahlo is een icoon! Haar fantastische, symbolische kunstwerken geven blijk van haar turbulente leven en haar bijzondere levensstijl. Door een ongeluk moet ze in de loop der jaren veel operaties ondergaan, maar ze houdt zich vast aan de kunst, haar man Diego Rivera, en haar liefde voor Mexico en de volkscultuur. In deze bijzondere tentoonstelling worden schilderijen en tekeningen van Frida getoond naast haar persoonlijke bezittingen. Daardoor krijgt u een totaalbeeld van Frida Kahlo, kunstenares en icoon.

08/10/21

27/03/22

 

In de ban van de Ararat

Vanaf mei vertelt het Drents Museum het verhaal van de rijke cultuur van Armenië. Daarin mag de berg Ararat niet kan ontbreken. Volgens de traditie stammen de Armeniërs rechtstreeks af van Hayk, een achter-achterkleinzoon van Noach die met zijn beroemde ark vastliep op de flanken van de berg. U ziet onder meer sieraden, wapens, en bronzen beeldjes van dieren en krijgers, waarvan een groot deel  voor het eerst in Nederland te bewonderen is. Samen geven ze een beeld van de indrukwekkende rijkdom van Armenië, van de vroegste tijd tot de komst van het christendom.

11/05/22

30/10/22

Bergen (NH), Museum Kranenburgh

Leo Gestel op Mallorca

Er zijn momenten in een kunstenaarscarrière waarop hij of zij het beste of meest bijzondere werk maakt, en een artistiek hoogtepunt bereikt. Dit is veelal het gevolg van een reis of een verblijf op een andere plaats. Dat geldt zeker ook voor Leo Gestel. Hij maakte in 1914 een reis naar Mallorca. In de vier maanden van zijn verblijf schilderde hij ontzettend veel, en bereikte hij, met zijn ritmisch opgebouwde, kubistische schilderijen, een hoogtepunt in zijn oeuvre.

16/04/22

18/09/22

Delft, Prinsenhof

Bram Bogart. Schilder van Formaat

Bogart was de grondlegger van de Nederlandse informele schilderkunst, en een groot voorbeeld voor onder anderen de Delftse Jan Schoonhoven. In de tentoonstelling volgt u de chronologische ontwikkeling die leidde tot zijn grootse werken met dikke verflagen en sprekende kleuren. Hieruit blijkt ook dat de liefde voor zijn geboortestad Delft een terugkerend thema was. Met deze tentoonstelling wordt de Delftse kunstenaar ruim honderd jaar na zijn dood geëerd.  Gelijktijdig is de presentatie Onze man in Parijs. Bogarts invloed op Schoonhoven en zijn vrienden te zien

18/02/22

07/08/22

Den Haag, Beelden aan Zee

Igor Mitoraj

Bezoekers van museum Beelden aan Zee kennen de sculpturen van Mitoraj maar al te goed: het grote masker bovenop het duin bij het museum is van zijn hand en de collectie bevat verschillende van zijn beelden. De kern van zijn werk wordt gevormd door thema's als het masker, het lichaam, , klassieke oudheid, en de gevleugelde figuur. Daarmee brengt hij diverse kwesties aan de orde , zoals vrijheid en gevangenschap, eeuwige schoonheid,  en de melancholie van de geschiedenis .

19/06/21

21/04/22

Den Haag, Kunstmuseum

Paula Rego

Paula Rego is een van de grootste sterren van de hedendaagse schilderkunst. In haar werk zijn thema’s als machtsverhoudingen en seksualiteit, maar ook mythologie terug te vinden. Hiermee belicht ze zowel sociaal-maatschappelijke problematiek als haar eigen persoonlijke worstelingen. Deze bijzondere tentoonstelling toont haar ontwikkeling, en werd georganiseerd in samenwerking met Tate Gallery in Londen. Het is haar grootste overzichtstentoonstelling tot nu toe.

27/11/21

20/03/22

 

Alphonse Mucha. Art Nouveau in Parijs

Dit voorjaar waant u zich even in het Parijs van Alphonse Mucha, aan het einde van de 19e eeuw. Hij werd wereldberoemd met zijn affiches van sierlijke vrouwen, omringd door gestileerde bloemen en zwierige lijnen. Le style Mucha werd synoniem voor de Art Nouveau in Parijs. U geniet van een prachtige selectie van Mucha’s werk, aangevuld met kleurrijk glas en spectaculaire kostuums om het beeld compleet te maken.

05/02/22

03/07/22

 

Rondom Mondriaan

Het Kunstmuseum Den Haag heeft met ruim 300 werken de grootste collectie Mondriaans ter wereld. Niet gek dus dat er een bijzondere tentoonstelling is samengesteld speciaal ter gelegenheid van het 150e geboortejaar van de kunstenaar. Hierin ontdekt u hoe Piet Mondriaan zich bewoog tussen zijn vrienden, en hoe hij velen na hem beïnvloedde. Ook staat het museum stil bij wat het betekent om een dergelijke belangrijke en inspirerende collectie te beheren.

02/04/22

25/09/22

Den Haag, Mauritshuis

In volle bloei. Bloemen, bloemen en nog meer bloemen

In de 17e eeuw kende het bloemstilleven een ware bloeiperiode. In deze tentoonstelling geniet u van prachtige kleurrijke boeketten, die veelal geschilderd werden door vrouwelijke kunstenaars. U ontdekt waarom dit genre zo populair werd, en wat de rol van wetenschap hierin was. En waarom blonken vooral vrouwen uit in het bloemstilleven? Bezoek dit voorjaar deze fleurige tentoonstelling.

10/02/22

06/06/22

Dordrechts museum

In het licht van Cuyp: Aelbert Cuyp & Gainsborough – Constable – Turner

De Dordtse kunstenaar Aelbert Cuyp was bij leven vrijwel onbekend buiten zijn eigen woonplaats. Na zijn dood werd hij echter ‘ontdekt’ door Engelse verzamelaars en kunstenaars. Voor deze tentoonstelling zijn bijna 30 van Cuyps belangrijkste schilderijen samengebracht; waarvan sommigen nooit eerder in Nederland te zien zijn geweest. Ze worden getoond in combinatie met meer dan 30 werken van Britse kunstenaars, zoals Gainsborough, Constable en Turner, die zich door deze Nederlandse landschapsschilder lieten inspireren. 

03/10/21

08/05/22

 

Wanderlust. Nederlandse kunstenaars op reis 1800-1900

Vanaf juni dwaalt u in het Dordrechts museum mee langs intrigerende plekken en door de overweldigende natuur. Deze vormden in de 19e eeuw een belangrijke inspiratiebron voor de kunstenaar. In de kunstgeschiedenis bestaat nog steeds grotendeels het beeld dat Nederlandse kunstenaars thuis werkten. Maar in deze tentoonstelling wordt dat beeld herzien. U ontdekt al snel hoe reislustig kunstenaars als Johan Barthold Jongkind en Jacob Maris eigenlijk waren.

19/06/22

08/01/23

Enschede, Rijksmuseum Twenthe

Artemisia. Vrouw & Macht

In de afgelopen decennia is Artemisia Gentileschi uitgegroeid tot een icoon. Zij was de dochter van schilder Orazio, en een absoluut talent. Haar leven wordt echter gedomineerd door moeilijkheden, zoals haar verkrachting, geldproblemen en haar moeilijke positie als vrouw in een mannenwereld. Haar indringende werken krijgen daardoor een diepere betekenis. In deze tentoonstelling staan echter niet alleen haar leven en werk centraal, maar wordt ook onderzocht welke verschillen en overeenkomsten er bestaan tussen Artemisia’s tijd en onze hedendaagse blik. 

26/09/21

27/03/22

Gorssel, Museum More

Nové Realismy. Tsjecho-Slowaaks realisme 1918-1945

Als eerste ter wereld toont Museum MORE dit voorjaar een groot overzicht van de figuratieve kunst uit het Tsjecho-Slowakije van 1918 tot 1945. Vanwege de associatie met de propaganda van totalitaire regimes was deze lang opgeslagen in depots. Aan de hand van portretten, landschappen, stillevens en sculpturen, van veelal onbekende kunstenaars, ontdekt u het nieuwe realisme zoals dat tot bloei kwam in deze turbulente regio, vol verschillende culturele bevolkingsgroepen en verschuivende politieke krachten.

06/02/22

08/05/22

Gouda, Museum Gouda

Kaarslicht

Een kaars als directe of indirecte lichtbron. Het zorgt voor een betoverend spel van licht en donker, waarin schilders als Rembrandt en Van Honthorst uitblonken. In deze tentoonstelling maakt u kennis met de manier waarop schilders uit de Lage Landen van de 16e tot de 19e eeuw kaars- en toortslicht in hun schilderijen verwerken, en zo een bijzondere, intieme of dramatische sfeer wisten over te brengen op de toeschouwer.

13/11/21

27/03/22

Groningen, Groninger Museum

JR: Chronicles

Maak kennis met JR, de internationaal bekende Franse kunstenaar. Hij werd vooral bekend met zijn iconische, maatschappelijk betrokken kunstprojecten, zoals Women are Heroes. In deze werken vraagt hij aandacht voor mensen en gemeenschappen die niet altijd goed zichtbaar zijn. Daartoe maakt hij al meer dan 20 jaar openbare kunstwerken op gebouwen en pleinen in steden over de hele wereld.

20/11/21

12/06/22

Haarlem, Frans Hals Museum

Thuis bij Jordaens. Antwerpse meester uit de 17e eeuw in Haarlem

Jacob Jordaens hoorde, samen met Rubens en Van Dyck, tot de Grote Drie van de Zuidelijke Nederlanden. Hij schilderde portretten, historiestukken en genrevoorstellingen, waarin vaak zijn naaste familie figureerde. Jordaens’ werken getuigen van onder anderen eigenzinnigheid en aardsheid. Hij stelde vele ervan tentoon in zijn eigen ontvangstkamer waar hij rijke klanten ontving. In deze tentoonstelling is naast schilderijen van Jordaens ook een reconstructie van zijn ontvangstkamer te zien.

15/10/21

08/05/22

Heerlen, Museum Schunck, Glaspaleis

Keith Haring: Grace House Mural

Velen kennen het werk van graffitikunstenaar Keith Haring wel. Het is herkenbaar aan opvallende figuren. In deze tentoonstelling ligt de focus op het vroege werk van Keith Haring uit de periode 1980-1984. Centraal daarin staat de dertiendelige muurschildering afkomstig uit Grace House, New York, aangevuld met onder andere krijttekeningen in de metro. In Heerlen ontdekt u dit voorjaar het spontane karakter van zijn werk, dat bijna als een performance gezien kan worden.

09/03/22

25/09/22

’s Hertogenbosch, Het Noordbrabants Museum

De ontdekking van het heden. Picasso, Dalí, Mondriaan, Klee, Miró, Léger, Daniëls…

De 20e eeuw stond bol van maatschappelijke, politieke en technologische veranderingen, die nog steeds doorwerken in onze tijd. In de kunst van rond 1900 is deze trend goed zichtbaar. De tentoonstelling “De ontdekking van het heden” toont een selectie van modernistische topstukken van onder anderen Picasso, Dalí, Mondriaan en Klee.

18/12/21

19/06/22

 

Het eeuwige landschap. Oneindige inspiratie

Hoewel in het vroege begin het landschap in de kunst slechts als achtergrond diende, ontstond vanaf de 16e eeuw in de Lage Landen meer interesse in het landschap zelf. Het ontwikkelde zich tot een zelfstandig genre. Vanaf dat moment hebben kunstenaars op hun eigen manier het landschap weergegeven, niet alleen qua stijl, maar ook qua onderwerp. In dit overzicht wandelt u door het landschap in zes eeuwen kunst, en wordt u verrast door onder andere bos- en riviergezichten.  

02/03/22

29/05/22

Laren, Singer Museum

Belgische meesters. Ensor, Delvaux en Magritte

In de klassieke moderne kunst van België volgden de stromingen elkaar snel op, net als in de rest van Europa: van realisme en impressionisme, naar expressionisme en surrealisme. Deze ontwikkeling van de kunst in de periode 1870-1970 is prachtig te zien in het Brusselse Museum van Elsene. Een selectie van de topstukken uit deze collectie is in de tentoonstelling te zien, met werk van onder anderen Theo van Rysselberghe, James Ensor, Fernand Knopff en René Magritte.

07/12/21

27/02/22

 

Het gevoel van Singer. Max Beckmann, Elsa Berg, Co Breman en vele anderen

Moderne kunstenaars tonen vaak hun gevoelens in hun werk. Dat blijkt ook uit veel werken in de Singercollectie. In deze tentoonstelling maakt u kennis met een scala aan gevoelens: verlangen naar de natuur, melancholie, uitbundigheid, angst, intimiteit en hoop. Enerzijds wil de kunstenaars steeds een stemming overbrengen, maar anderzijds roept het werk bij de kijker een eigen, persoonlijk gevoel op.

09/03/22

08/05/22

 

Sluijters En De Modernen. Collectie Nardinc.

In deze tentoonstelling geniet u van het kleurrijke, uitbundige werk van Jan Sluijters, geschilderd vanuit zijn gevoel. U ziet onder andere zijn luministische landschappen, fleurige bloemenpracht, swingende danseressen en krachtige portretten, gecombineerd met dat van andere Nederlandse modernisten, zoals Leo Gestel en Kees van Dongen. Met deze tentoonstelling viert het Singer Museum de bijzondere schenking van de privécollectie van Els Blokker- Verwer en haar man aan het Singer Laren. De werken worden getoond in de nieuwe Nardinczalen, die dan voor het eerst hun deuren openen.

09/03/22

28/08/22

 

Théo Van Rysselberghe. Schilder Van De Zon.

In 1888 reisde de Belgische meester Théo van Rysselberghe naar Marokko. Hier zag hij letterlijk en figuurlijk het licht. Om dit uit te drukken, begon hij te schilderen in stippen ongemengde verf, het zogenaamde pointillisme. Zo introduceerde hij deze stijl in België, en inspireerde hij ook Nederlandse kunstenaars zoals Jan Toorop. In deze tentoonstelling volgt u de ontwikkeling van Van Rysselberghe aan de hand van zijn favoriete thema’s, zoals society portretten, zonovergoten landschappen, zeegezichten en het vrouwelijk naakt.

17/05/22

04/09/22

Leeuwarden, Fries Museum

À la campagne: het Franse licht van Maris tot Monet

Nu Boijmans van Beuningen nog gesloten is voor restauratie, toont het Fries Museum een fantastische selectie werken uit deze collectie. Het overkoepelende thema is het Franse licht in de schilderkunst van de 19e eeuw. U geniet van publiekslievelingen én onontdekte schatten van onder anderen Cézanne, Monet, Maris en Van Gogh.

19/02/22

17/07/22

Leiden, Museum  Volkenkunde

Azteken

Precies 500 jaar geleden kwam er door de Spanjaarden een einde aan het rijk van de Azteken. Tijdens de Spaanse overheersing ging veel van hun cultuur verloren. Aan de hand van indrukwekkende voorwerpen zoals stenen beelden, verfijnde sieraden en tekeningen ontdekt u hoe het dagelijks leven van de Azteken eruit zag, en hoe verfijnd hun cultuur eigenlijk was. Extra bijzonder is dat sommige voorwerpen nu voor het eerst buiten Mexico te zien zijn.

06/08/21

27/03/22

Leiden, Rijksmuseum van Oudheden

Keizer Domitianus

Domitianus was de 3e Flavische keizer van het Romeinse Rijk. In 81 volgde hij zijn broer Titus op. In deze tentoonstelling volgt u aan de hand van vele internationale bruiklenen de keizer in zijn regeerperiode, die bekend stond als een gouden tijdperk. Desondanks werd hij vermoord, verguisd en vergeten. Via de kunstschatten maakt u ook kennis met zijn gemalin en zijn illustere voorgangers. Ontdek de échte Domitianus en zijn leefwereld.

17/12/21

22/05/22

Otterlo, Kröller-Müller Museum

Mooi oud. Drie eeuwen tekeningen uit de Kröller-Müllercollectie

De collectie van Helene Kröller-Müller is overwegend modern. Het is veel minder bekend dat zij ook werken van oude meesters verzamelde, vooral tekeningen. Het Kröller-Müller Museum bezit ongeveer duizend tekeningen van vóór 1850, met name uit de Noordelijke- en Zuidelijke Nederlanden en Italië. Voor deze tentoonstelling is een selectie van de mooiste en meest bijzondere 100 tekeningen uit deze collectie gemaakt, waarvan sommige niet eerder getoond werden.

04/12/21

20/03/22

Rotterdam, Kunsthal

Calder Now

Dit najaar toont de Kunsthal een tentoonstelling die alle zintuigen prikkelt. In zijn baanbrekende werk voegde Alexander Calder de 4e dimensie, die van tijd, toe als onmisbaar element in zijn sculpturen. Het bekendste zijn de mobiles, die vrij zweven in de lucht. Zijn onmiskenbare invloed op de hedendaagse kunst wordt in deze tentoonstelling onderzocht aan de hand van werk van onder anderen Olafur Eliasson, Carsten Nicolai en Sarah Sze. Hun werk is naast dat van Calder te zien. 

21/11/21

29/05/22

Utrecht, Catharijneconvent

Van God los? De onstuimige jaren ‘60

De jaren ’60 is een van de meest revolutionaire én religieuze periodes uit de Nederlandse geschiedenis. Aan het begin van deze periode was de invloed van de kerk op het dagelijks leven nog allesoverheersend. Maar dat zou op dramatische wijze veranderen. Zodanig dat het zelfs de internationale pers haalde. Maar wie denkt dat religie in dit decennium met een sneltreinvaart uit Nederland verdween, heeft het mis. Ontdek de onstuimige jaren ’60 in deze tentoonstelling.

19/02/22

28/08/22

Wassenaar, Museum Voorlinden

Anthony Gormley – GROUND

Gormley is bekend om zijn sculpturen, installaties en kunst in de openbare ruimte. Daarbij onderzoekt hij steeds het eeuwenoude onderwerp van het menselijk lichaam op een eigen, unieke wijze. Zo zoekt hij het verband met filosofie, en de kunstgeschiedenis, in het bijzonder de conceptuele beeldhouwkunst van de jaren ’60 en ’70. In deze groots opgezette tentoonstelling krijgt u een prachtig beeld van zijn omvangrijke oeuvre en de ontwikkeling die Gormley daarin doormaakte. 

26/05/22

25/09/22

Zwolle, Museum de Fundatie

Rob Scholte – Reproductie verplicht

In een tijd waarin copyright en originaliteit een steeds belangrijkere rol zijn gaan spelen, verheft Rob Scholte reproductie tot kunst. Voor zijn werken gebruikt hij bestaande beelden uit kunst, reclame en dagelijks leven als uitgangspunt. Hij legt daarbij nieuwe verbanden, voegt toe en past aan. Juist door het gebruik van reproducties bereikt hij een groot publiek en kan hij bijdragen aan de herwaardering van het figuratieve in de schilderkunst, na een overheersing van abstractie. Deze tentoonstelling toont een omvangrijk overzicht van Scholtes schilderijen.

18/12/21

26/06/22

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?