U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Museum

Tentoonstelling

Start

Einde

Alkmaar, Stedelijk Museum

Rudi van de Wint. Reis naar het oneindige

Hoewel zijn naam wellicht niet meteen een belletje doet rinkelen, zijn de schilderijen en sculpturen van Rudi van de Wint zijn bij velen bekend. Zo maakte hij bijvoorbeeld de kleurrijke schilderijen in de Tweede Kamer. In deze eerste museale overzichtstentoonstelling  volgt u de ontwikkeling en reikwijdte van zijn indringende oeuvre: van conceptueel tot meer mystiek waarin hij het ‘oneindige’ van zijn licht en het kosmische in beeld brengt.

04/06/22

30/10/22

Amersfoort, Museum Flehite

Ander licht op Withoos. Drie generaties Withoos

Mathias Withoos was een zeventiende-eeuwse fijnschilder uit Amersfoort. Hij legde zich toe op het schilderen van landschappen, stadsgezichten en stillevens, met een dramatisch licht-donker. Zijn kinderen Johannes, Pieter, Alida en Frank werden ook schilder. Dit is de eerste grote overzichtstentoonstelling van het werk van Mathias Withoos en zijn kinderen. Hierin gaan hun werken de dialoog aan met fotowerken van een hedendaagse nazaat, Hans Withoos. 

26/01/22

11/09/22

 

…Naar de natuur. Mondriaan en de Haagse school

Hoewel Piet Mondriaan wereldberoemd werd met zijn abstracte werken, schilderde hij aan het begin van zijn carrière landschappen. Zijn oom, Frits Mondriaan, van wie hij zijn eerste schilderlessen kreeg, schilderde als amateur landschappen in de stijl van de Haagse School. Ook aan de Rijksacademie in Amsterdam komt hij in aanraking met het werk van onder andere Jacob Maris, Anton Mauve en Jan Hendrik Weissenbruch. In dze tentoonstelling geniet u van de vroege landschappen van Mondriaan, en die van de schilders die hem inspireerden.

08/10/22

29/01/23

Amstelveen, CoBrA Museum

Cobra en Noord-Afrika

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen de kunstenaars van Cobra in contact met kunst en cultuur van de bevolking van Noord-Afrikaanse landen, zoals Marokko, Algerije en Tunesië. Ze kwamen hiermee in aanraking via onder andere etnografische collecties in musea, en hun eigen reizen. Ontdek in deze tentoonstelling hoe de Cobra-kunstenaars de Afrikaanse invloeden verwerkten in hun schilderijen, sculpturen en geschreven werken.

12/03/22

20/11/22

 

Corneille 100

Dit jaar zou Corneille 100 jaar oud zijn geworden. Ter gelegenheid daarvan reist u in deze tentoonstelling door zijn oeuvre: van zijn utopische schilderijen met vrolijke fantasiefiguren uit de Cobra-tijd, naar de abstractie. Deze bereikte hij na een reis naar het Noord-Afrikaanse Hoggar-gebergte, waar hij geïnspireerd raakte door het droge, gebarsten landschap. Eind jaren ’60 keerde het verhalende echter weer terug in zijn werken. Hij schept dan een paradijselijke wereld waarin vrouw, vogel en hemellichamen centraal staan.

03/07/22

20/11/22

Amsterdam, Hermitage Amsterdam

LOVE STORIES – ART, PASSION & TRAGEDY

LOVE STORIES toont een selectie van meer dan 100 portretten uit de National Portrait Gallery in Londen, die momenteel gerenoveerd wordt. Deze wordt speciaal voor de tentoonstelling aangevuld met enkele Nederlandse portretten. Samen geven deze werken een beeld van de liefde in al zijn vormen: van romantische of tragische liefde, tot de obsessieve liefde van een kunstenaar voor zijn muze. Geniet in deze expositie van werken van onder anderen Anthony van Dijck, Angelica Kauffmann, Lucian Freud en David Hockney.

17/09/22

08/01/23

Amsterdam, Rembrandthuis

Rembrandt Revival

Tussen 1850 en 1940 vond de Etching Revival plaats, een internationale herleving van de etskunst. Daarbinnen werden Rembrandts etsen een inspiratiebron voor onder anderen Manet, Whistler, Morisot en Kollwitz. Hun etsen tonen durf, experiment en vernieuwing in zowel compositie als techniek. In deze tentoonstelling wordt het werk van deze nieuwe generatie steeds gecombineerd met Rembrandts etsen. Zo kunt u zelf ontdekken hoe groot de invloed van de Hollandse meester eigenlijk was.

11/06/22

30/10/22

Amsterdam, Rijksmuseum

Barbara Hepworth

In deze editie van de jaarlijkse beeldententoonstelling in de tuinen van het Rijksmuseum staat Barbara Hepworth centraal. Zij is een van de meest vooraanstaande Britse vertegenwoordigers van het modernisme in de beeldhouwkunst. In deze expositie ligt de focus op haar naoorlogse werk, met een zwaartepunt in de jaren ’60 en de vroege jaren ’70. Extra bijzonder is dat de getoonde werken veelal afkomstig zijn van openbare locaties in Engeland, en zelden of nooit van hun plek zijn geweest.

03/06/22

23/10/22

 

XXL Papier

De grootste werken op papier uit de collectie van het Rijksmuseum worden zelden getoond door hun kwetsbaarheid en hun formaat. In XXL Papier zijn juist deze werken bij elkaar gebracht, van 1500 tot nu. U vindt er onder andere cartons voor gebrandschilderde ramen, en werktekeningen voor wandtapijten. Een landschap van 23 meter lang is het topstuk van de tentoonstelling, en diende als bewegend panorama van Oostenrijk, Zwitserland en Italië.

01/07/22

04/09/22

 

Modern Japans Lak. De kunst van het detail  

Lakwerk kan als een typisch Japanse kunstvorm gezien worden, en is geïnspireerd op de natuur of klassiek Japanse literatuur. Deze tentoonstelling toont Japans lak vanaf het begin van de 20e eeuw, een tijd dat de lakwerkkunstenaars zichzelf opnieuw moesten uitvinden. Dit leidde tot een nieuwe beeldtaal vol creativiteit, persoonlijk ontwerp en expressief kleurgebruik, maar met nog steeds een spectaculair oog voor detail.

01/07/22

04/09/22

 

Onderkruipsels

Lange tijd hadden insecten en andere kleine onderkruipsels een negatieve betekenis: ze werden beschouwd als symbool van de dood en de duivel. Maar gaandeweg kwam de nadruk te liggen op hun schoonheid, wat terug te zien is in de toename van het aantal insecten in kunstwerken. Tegelijkertijd werden de beestjes steeds vaker verzameld, beschreven en bestudeerd. In deze tentoonstelling staat deze verwondering voor de kleine wereld centraal en ontdekt u de fascinerende relatie tussen kunst en wetenschap.

30/09/22

15/01/23

Amsterdam, Van Gogh Museum

Golden boy Gustav Klimt. Inspired by Van Gogh, Rodin, Matisse...

Gustav Klimt is wereldberoemd vanwege zijn gouden en decoratieve schilderijen, en sterke vrouwenportretten. Onder meer via de exposities bij de Wiener Secession kwam hij in aanraking met andere kunstenaars, zoals Van Gogh, Rodin en Matisse. Hun werken werden een belangrijke inspiratiebron voor hem. In deze tentoonstelling kunt u genieten van de prachtige werken van Klimt, zoals Waterslangen II, naast die van zijn favoriete kunstenaars.

07/10/22

08/01/23

Assen, Drents Museum

In de ban van de Ararat

Vanaf mei vertelt het Drents Museum het verhaal van de rijke cultuur van Armenië. Daarin mag de berg Ararat niet kan ontbreken. Volgens de traditie stammen de Armeniërs rechtstreeks af van Hayk, een achter-achterkleinzoon van Noach die met zijn beroemde ark vastliep op de flanken van de berg. U ziet onder meer sieraden, wapens, en bronzen beeldjes van dieren en krijgers, waarvan een groot deel  voor het eerst in Nederland te bewonderen is. Samen geven ze een beeld van de indrukwekkende rijkdom van Armenië, van de vroegste tijd tot de komst van het christendom.

11/05/22

30/10/22

 

Neo Rauch

De Duitse Neo Rauch is een van de meest toonaangevende hedendaagse kunstenaars. In zijn kleurrijke werken creëert hij vaak een verontrustende droomwereld. Hij laat zich daarbij inspireren door zijn persoonlijke en de politieke geschiedenis. Toch is de boodschap van zijn kunstwerken meestal niet in een oogopslag helder en begrijpelijk. In deze tentoonstelling ligt de focus uitsluitend op zijn tekeningen.

09/10/22

26/03/23

 

Pompeï

In 79 na Chr. werden de inwoners van Pompeï en Herculaneum opgeschrikt door een uitbarsting van de Vesuvius, die hun steden zou vernietigen. Wie waren de mensen die hier woonden? Hoe zag hun leven en werk eruit tot het moment van de uitbarsting? En wat gebeurde er die fatale dag nou eigenlijk? Deze vragen beantwoordt het Drents Museum deze winter aan de hand van bijzondere objecten uit Italiaanse collecties.

20/11/22

26/03/23

Bergen (NH), Museum Kranenburgh

Leo Gestel op Mallorca

Er zijn momenten in een kunstenaarscarrière waarop hij of zij het beste of meest bijzondere werk maakt, en een artistiek hoogtepunt bereikt. Dit is veelal het gevolg van een reis of een verblijf op een andere plaats. Dat geldt zeker ook voor Leo Gestel. Hij maakte in 1914 een reis naar Mallorca. In de vier maanden van zijn verblijf schilderde hij ontzettend veel, en bereikte hij, met zijn ritmisch opgebouwde, kubistische schilderijen, een hoogtepunt in zijn oeuvre.

16/04/22

18/09/22

Delft, Prinsenhof

Bram Bogart. Schilder van Formaat

Bogart was de grondlegger van de Nederlandse informele schilderkunst, en een groot voorbeeld voor onder anderen de Delftse Jan Schoonhoven. In de tentoonstelling volgt u de chronologische ontwikkeling die leidde tot zijn grootse werken met dikke verflagen en sprekende kleuren. Hieruit blijkt ook dat de liefde voor zijn geboortestad Delft een terugkerend thema was. Met deze tentoonstelling wordt de Delftse kunstenaar ruim honderd jaar na zijn dood geëerd.  Gelijktijdig is de presentatie Onze man in Parijs. Bogarts invloed op Schoonhoven en zijn vrienden te zien

18/02/22

07/08/22

Den Haag, Kunstmuseum

Alphonse Mucha. Art Nouveau in Parijs

Dit voorjaar waant u zich even in het Parijs van Alphonse Mucha, aan het einde van de 19e eeuw. Hij werd wereldberoemd met zijn affiches van sierlijke vrouwen, omringd door gestileerde bloemen en zwierige lijnen. Le style Mucha werd synoniem voor de Art Nouveau in Parijs. U geniet van een prachtige selectie van Mucha’s werk, aangevuld met kleurrijk glas en spectaculaire kostuums om het beeld compleet te maken.

05/02/22

28/08/22

 

Rondom Mondriaan

Het Kunstmuseum Den Haag heeft met ruim 300 werken de grootste collectie Mondriaans ter wereld. Niet gek dus dat er een bijzondere tentoonstelling is samengesteld speciaal ter gelegenheid van het 150e geboortejaar van de kunstenaar. Hierin ontdekt u hoe Piet Mondriaan zich bewoog tussen zijn vrienden, en hoe hij velen na hem beïnvloedde. Ook staat het museum stil bij wat het betekent om een dergelijke belangrijke en inspirerende collectie te beheren.

02/04/22

25/09/22

 

Anni en Josef Albers

De liefde tussen Anni en Josef Albers begon in 1922 toen zij allebei lesgaven aan het Bauhaus. Zij beïnvloedden elkaar ook op professioneel gebied, ondanks het feit dat ze verschillende materialen gebruikten. Ze hadden hetzelfde gevoel voor ritme, kleur en vorm, en ze deelden hun respect voor het materiaal en de liefde voor het experiment. Na 1933 zetten zij gezamenlijk hun carrière voort in de Verenigde staten. Dit najaar maakt u in het Kunstmuseum kennis met dit kunstenaarskoppel aan de hand van onder andere schilderijen, foto’s, meubels en textiel.

08/10/22

15/01/23

Den Haag, Mauritshuis

The Frick Collection

Het 200-jarig jubileum van het Mauritshuis wordt afgesloten met een bijzondere tentoonstelling met schilderijen uit de New Yorkse Frick Collection. Wegens een verbouwing komt een selectie van werken, die zo’n 100 jaar geleden naar Amerika gingen, nu voor het eerst weer terug op Nederlandse bodem. Eén van de grootste topstukken in deze tentoonstelling, is het beroemde zelfportret van Rembrandt uit 1658.

29/09/22

15/01/23

Dordrechts museum

Wanderlust. Nederlandse kunstenaars op reis 1800-1900

Vanaf juni dwaalt u in het Dordrechts museum mee langs intrigerende plekken en door de overweldigende natuur. Deze vormden in de 19e eeuw een belangrijke inspiratiebron voor de kunstenaar. In de kunstgeschiedenis bestaat nog steeds grotendeels het beeld dat Nederlandse kunstenaars thuis werkten. Maar in deze tentoonstelling wordt dat beeld herzien. U ontdekt al snel hoe reislustig kunstenaars als Johan Barthold Jongkind en Jacob Maris eigenlijk waren.

19/06/22

08/01/23

Enschede, Rijksmuseum Twenthe

Marinetti en het futurisme: manifest voor een nieuwe wereld

Op 20 februari 1909 publiceerde de Italiaanse dichter Filippo Tommaso Marinetti zijn Futuristisch Manifest in Le Figaro. Hierin wees hij het verleden radicaal af, en bezong hij snelheid, de toekomst, agressiviteit en activisme. Het was het begin van het Futurisme, waarin veel jonge kunstenaars hun droom van een nieuwe wereld vorm zagen krijgen. In deze tentoonstelling volgt u de artistieke ontwikkeling van het futurisme aan de hand van zijn charismatische leider Marinetti, en werken van de futuristische kunstenaars, onder wie Umberto Boccioni en Giacomo Balla.

25/09/22

19/02/23

Gouda, Museum Gouda

Stille Pracht, de verzameling van Paul Arntzenius

Paul Arntzenius (1883-1965) is niet alleen schilder, maar ook gepassioneerd kunstverzamelaar. Hij verzamelde vooral werk uit de School van Barbizon en de Haagse School. In 1963 schonk hij zijn collectie van zo’n honderd schilderijen en tekeningen aan het Museum Gouda. Een selectie van deze verzameling is vanaf juli te bewonderen op zaal.

30/07/22

02/04/23

Groningen, Groninger Museum

Kleur

Al sinds het begin van de beschaving speelt kleur een rol in het leven van de mens, bijvoorbeeld door het gebruik in kleding of voorwerpen. Gaandeweg krijgen kleuren zo een symbolische waarde en betekenis. Deze tentoonstelling onderzoekt het gebruik en de achtergrond van een kleur. Zo ontdekt u de betekenis van bepaalde kleuren en hoe die gemaakt worden.

09/07/22

08/01/23

Haarlem, Frans Hals Museum

Nieuwkomers. Vlaamse kunstenaars in Haarlem (1580-1630)

Tussen 1580 en 1630 kwamen veel Vlamingen naar Haarlem. Veel van deze nieuwkomers droegen met hun kennis, kapitaal en talent bij aan de bloei van de stad.  In deze tentoonstelling volgt u zes kunstenaars, onder wie Karel van Mander en Frans Hals, die rond 1600 een blijvende verandering teweeg brachten in de kunst en in de stad.

30/09/22

08/01/23

Haarlem, Teylers Museum

Hockney’s Eye - Kunst, technologie en verbeelding

Dit najaar maakt u in Haarlem kennis met David Hockney, een van de bekendste kunstenaars van dit moment. In deze tentoonstelling  geniet u echter niet alleen van zijn werken, maar ontdekt u ook zijn, vaak omstreden, theorieën over de werkwijze van oude meesters.  Zo is hij ervan overtuigd dat zij voor het perspectief (deels) gebruik maakten van optische hulpmiddelen. Hockney’s werk is daarom in deze tentoonstelling in directe dialoog met tekeningen, schilderijen en natuurwetenschappelijke objecten te zien.

23/09/22

29/01/23

Heerlen, Museum Schunck, Glaspaleis

Keith Haring: Grace House Mural

Velen kennen het werk van graffitikunstenaar Keith Haring wel. Het is herkenbaar aan opvallende figuren. In deze tentoonstelling ligt de focus op het vroege werk van Keith Haring uit de periode 1980-1984. Centraal daarin staat de dertiendelige muurschildering afkomstig uit Grace House, New York, aangevuld met onder andere krijttekeningen in de metro. In Heerlen ontdekt u dit voorjaar het spontane karakter van zijn werk, dat bijna als een performance gezien kan worden.

09/03/22

25/09/22

’s Hertogenbosch, Het Noordbrabants Museum

Symbolisme in Vlaanderen. De eerste generatie kunstenaars in Sint-Martens-Latem

Deze tentoonstelling vertelt het verhaal van een groep kunstenaars die zich rond 1900 afzette tegen het kapitalisme en de vluchtigheid van het bestaan. Zij ontvluchtten het drukke Gent en verhuisden naar het naburig dorp Sint-Martens-Latem. Daar konden zij terugkeren naar natuur, oorsprong en spiritualiteit. Deze symbolisten, onder wie Gustave van de Woestyne en George Minne, maakten landschappen en menselijke figuren die deze spiritualiteit en verbondenheid met de natuur tonen.

09/10/21

13/02/22

Laren, Singer Museum

Sluijters En De Modernen. Collectie Nardinc.

In deze tentoonstelling geniet u van het kleurrijke, uitbundige werk van Jan Sluijters, geschilderd vanuit zijn gevoel. U ziet onder andere zijn luministische landschappen, fleurige bloemenpracht, swingende danseressen en krachtige portretten, gecombineerd met dat van andere Nederlandse modernisten, zoals Leo Gestel en Kees van Dongen. Met deze tentoonstelling viert het Singer Museum de bijzondere schenking van de privécollectie van Els Blokker- Verwer en haar man aan het Singer Laren. De werken worden getoond in de nieuwe Nardinczalen, die dan voor het eerst hun deuren openen.

09/03/22

28/08/22

 

Théo Van Rysselberghe. Schilder Van De Zon.

In 1888 reisde de Belgische meester Théo van Rysselberghe naar Marokko. Hier zag hij letterlijk en figuurlijk het licht. Om dit uit te drukken, begon hij te schilderen in stippen ongemengde verf, het zogenaamde pointillisme. Zo introduceerde hij deze stijl in België, en inspireerde hij ook Nederlandse kunstenaars zoals Jan Toorop. In deze tentoonstelling volgt u de ontwikkeling van Van Rysselberghe aan de hand van zijn favoriete thema’s, zoals society portretten, zonovergoten landschappen, zeegezichten en het vrouwelijk naakt.

17/05/22

04/09/22

 

Impressionisme & Modernisme in Nederland.

Vanaf september vindt u in de Nardinczalen de hoogtepunten van het Nederlands impressionisme en modernisme. Vanaf ca. 1875 schilderden onder anderen Anton Mauve, Jozef en Isaac Israels, en George Hendrik Breitner in impressionistische stijl, waarmee zij zeer succesvol waren. Vanaf 1900 kwam het modernisme op, met kunstenaars als Jan Toorop, Jan Sluijters en Piet Mondriaan, die allen de waarneembare werkelijkheid vervormden om hun gevoelens en idealen uit te drukken.

06/09/22

31/12/22

 

De Nieuwe Vrouw

In de 20e eeuw kwamen vrouwen steeds meer los van het keurslijf waarin zij leefden. Ze gingen de barricaden op, werden kunstenaar, verzamelden kunst of sprongen op de fiets; allemaal om te breken met de conventies die beschouwd werden als ‘typisch vrouwelijk’. De tentoonstelling De Nieuwe Vrouw vertelt dit verhaal aan de hand van werken van onder anderen Charley Toorop. Jan Sluijters, Thérèse Schwartze en Rineke Dijkstra.

13/09/22

08/01/23

Leiden, Rijksmuseum van Oudheden

Byblos. ’s Werelds oudste havenstad

Wellicht gaat er bij Byblos niet meteen een belletje rinkelen. Daar komt dit najaar verandering in met de eerste grote internationale tentoonstelling over deze Libanese stad, die al 8500 jaar bewoond wordt. Het is de oudste havenstad van de wereld, maar ook de geboorteplaats van menig farao én van ons alfabet. Maak in Leiden kennis met Byblos aan de hand van onder andere koningsgraven, Romeinse mozaïeken en inscripties in het oudste Fenicische alfabet.

14/10/22

12/03/23

Utrecht, Catharijneconvent

Van God los? De onstuimige jaren ‘60

De jaren ’60 is een van de meest revolutionaire én religieuze periodes uit de Nederlandse geschiedenis. Aan het begin van deze periode was de invloed van de kerk op het dagelijks leven nog allesoverheersend. Maar dat zou op dramatische wijze veranderen. Zodanig dat het zelfs de internationale pers haalde. Maar wie denkt dat religie in dit decennium met een sneltreinvaart uit Nederland verdween, heeft het mis. Ontdek de onstuimige jaren ’60 in deze tentoonstelling.

19/02/22

28/08/22

 

Paus Adrianus VI. Wereldleider uit Utrecht

Dit jaar is het 500 jaar geleden dat de enige Nederlandse paus ooit in Rome verkozen wordt: Adrianus VI. Hij was afkomstig uit Utrecht, en hij werd paus in een tijd dat de kerk in West-Europa in een crisis verkeerde. Hij kwam te boek te staan als een slechte paus, maar was dat wel zo? Stap dit najaar in de voetsporen van Adrianus VI en ontdek de problemen die hij tegenkwam, en hoe hij nou echt functioneerde in zijn functie als paus.

02/06/22

16/11/22

 

Gospel. Muzikale reis van kracht en hoop

Iedereen heeft wel een bepaald beeld bij gospel, maar deze tentoonstelling toont juist de oorsprong en ontwikkeling van het muziekgenre. Aan de hand van bijzondere historische video- en audiofragmenten, concerten van de meest iconische gospelartiesten, zoals Mahalia Jackson, en  bijzondere objecten, zoals de toga van Martin Luther King, volgt u muzikale reis van de kerken in de VS naar de populaire cultuur. Zo ervaart u de kracht van de gospel. Deze speciale expositie kwam tot stand met zangeres Shirma Rouse als co-curator.

30/09/22

10/04/23

Utrecht, Centraal Museum

Double Act: Kramlich Collection meets Centraal Museum

Dit najaar vindt in het Centraal Museum een bijzondere ontmoeting plaats tussen de monumentale videokunst en oude meesters. Werken van onder anderen Bill Viola en Marina Abramović uit de Amerikaanse Kramlich-collectie worden dan gecombineerd met Utrechtse topstukken uit eigen collectie, van onder anderen Jan van Scorel en Gerard van Honthorst. Laat u overweldigen door de emoties in de oude en hedendaagse meesterwerken.

08/10/22

15/01/23

Wassenaar, Museum Voorlinden

Anthony Gormley – GROUND

Gormley is bekend om zijn sculpturen, installaties en kunst in de openbare ruimte. Daarbij onderzoekt hij steeds het eeuwenoude onderwerp van het menselijk lichaam op een eigen, unieke wijze. Zo zoekt hij het verband met filosofie, en de kunstgeschiedenis, in het bijzonder de conceptuele beeldhouwkunst van de jaren ’60 en ’70. In deze groots opgezette tentoonstelling krijgt u een prachtig beeld van zijn omvangrijke oeuvre en de ontwikkeling die Gormley daarin doormaakte. 

26/05/22

25/09/22

 

Giuseppe Penone

Voor de Italiaanse Giuseppe Penone is de natuur zijn belangrijkste inspiratiebron. Vooral de boom speelt een belangrijke rol binnen zijn oeuvre, niet alleen als onderwerp, maar ook als materiaal. Hij gebruikt zelfs letterlijk boomstammen in zijn werk. Zo laat hij ons op een andere manier naar de natuur kijken. Deze zinnenprikkelende tentoonstelling met zowel iconische sculpturen en ruimte-vullende installaties, als meer intieme werken werpt een nieuw licht op onze relatie met de natuur.

08/10/22

29/01/23

Zwolle, Museum de Fundatie

Neo Rauch – Die Mitte

Als Neo Rauch in de jaren ’90 naam maakt, zijn abstractie en het concept de belangrijkste trends binnen de kunst. In zijn werken spelen juist zijn voorliefde voor strips, zijn afkomst uit de DDR en zijn raadselachtige onderwerpen een belangrijke rol. Daarmee brengt hij de figuratie terug in de beeldende kunst. In deze tentoonstelling zijn Rauchs meest recente schilderijen te zien in combinatie met een reeks tondi uit zijn vroege carrière. Deze vormen het begin van de kenmerkende, huidige beeldtaal van de Duitse kunstenaar.

10/09/22

08/01/23

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?