U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

*DIT WEBINAR IS HELAAS AFGELOPEN* 

Kijk op de webinaragenda voor de rest van het aanbod

 

Paasverhaal in de kunst Paasverhaal in de kunst.

Michelangelo, Pietà, 1498-99, Vaticaanstand, Sint PietersbasiliekPaasverhaal in de kunst. Michelangelo, Pietà, 1498-99, Vaticaanstand, Sint Pietersbasiliek

 

Het paasverhaal is in de kunst een van de meest populaire onderwerpen. Afbeeldingen van de passie, het lijden en de wederopstanding van Christus werden door de eeuwen heen door talloze kunstenaars verbeeld. Vlak voor de Heilige Week volgt u bij Art & Leisure een speciaal paaswebinar over deze bijzondere periode in het christelijke jaar. Daarin verdiept u uw kennis over het paasverhaal aan de hand van de mooiste afbeeldingen rond dit thema. Weet wat u viert deze Pasen en schrijf u nu nog in!

 

Met Pasen staan christenen over de hele wereld stil bij de wederopstanding van Christus. Daar gingen echter heel wat episodes aan vooraf, zoals het Laatste Avondmaal, het verraad van Judas en natuurlijk de kruisiging. In dit webinar zet ik alle opeenvolgende gebeurtenissen voor u op een rijtje. 

Het paasverhaal is van alle tijden. Hoewel het zwaartepunt ligt in middeleeuwen, renaissance en barok, wordt het verhaal van de wederopstanding van Christus, en alles dat daarmee samenhangt, ook nog in de moderne kunst verbeeld. Wel zijn er in de loop der eeuwen verschillen te zien in de manier waarop de verschillende scènes weergegeven worden. Ook deze ontwikkelingen komen voorbij tijdens dit webinar. 

 

In dit paaswebinar maakt u (opnieuw) kennis met de verschillende verhalen rond de passie, het lijden en wederopstanding van Christus. Uiteraard passeren daarbij de mooiste en meest indringende voorstellingen de revue. Begin aan de Heilige Week met dit speciale webinar en schrijf u nu nog in!


 *GAAT DEFINITIEF DOOR!*

 

Datum: zaterdag 23 maart 2024 (De replay van dit webinar is daarna nog 2 weken te bekijken tot 6 april 2024, 13.30. Ook als u niet live aanwezig kunt zijn)

Tijdstip: 13.30-15.30

Kosten: € 27,50 per scherm. (Kiest u voor het privilegepakket, dan krijgt u per webinar een korting van maar liefst € 5,- en betaalt u slechts € 22,50. Klik hier voor meer informatie)

 

INSCHRIJVEN *

(Vermeld bij uw inschrijving uw naam, e-mailadres en telefoonnummer, en geef duidelijk aan of u kiest voor het basispakket of het privilegepakket. Na uw aanmelding, stuur ik u zo snel mogelijk een mail met de betaalgegevens. U maakt het bedrag vervolgens zelf over) 

 

* Met uw inschrijving verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden en de privacyverklaring van Art & Leisure

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?