U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

*DIT WEBINAR IS HELAAS AFGELOPEN*

Neem een kijkje op de webinaragenda voor de rest van het aanbod

 

Marina AbramovićMarina Abramovic. 
Zaaloverzicht, Marina Abramović, Stedelijk Museum Amsterdam, 2024. Foto: Peter TijhuisMarina Abramovic. Zaaloverzicht, Marina Abramović, Stedelijk Museum Amsterdam, 2024. Foto: Peter Tijhuis

 

Marina Abramović is zonder twijfel een pioniers van de performancekunst. Een deel van haar carrière bracht ze door in Amsterdam. En nu is ze terug, met het grootste overzicht van haar werk dat ooit in Nederland te zien was, inclusief video-opnames, foto’s en heruitvoeringen. Deze tentoonstelling in het Stedelijk Museum is een must-see voor iedereen die van performancekunst houdt, of er juist meer over wil leren. Dit tentoonstellingswebinar is perfect als voorbereiding op uw bezoek of als u juist thuis haar fascinerende werken wil ontdekken. Laat u meevoeren door de wereld van Marina Abramović en schrijf u nu nog in!

 

Al sinds de jaren '70 is Marina Abramović bezig met performancekunst. Haar eerste werken maakt ze in haar vaderland Joegoslavië, maar later vertrekt  ze naar Amsterdam. Daar leert ze haar partner Ulay kennen. Samen voeren ze performances uit die de grenzen van hun uithoudingsvermogen raken en oprekken. Een van hun bekendste werken samen is Imponderabilia, waarbij museumbezoekers zich tussen hun naakte lichamen door moeten wurmen om van de ene zaal naar de andere te komen. Dit is tevens een van de performances die heruitgevoerd wordt in het Stedelijk.

Na haar breuk met Ulay gaat Abramović door met het maken van solowerk. Daarmee zoekt ze meer dan voorheen de spiritualiteit op. Ook wil ze met haar performances het contact met haar publiek maken. Een van haar bekendste en meest indringende performances van deze periode is The Artist is Present, die ze in 2012 uitvoerde in het MoMA in New York.

 

Bent u gefascineerd door Marina Abramović en de performance art, en wilt u meer over haar ontdekken? Dan zit u met dit webinar goed. Aan hand van de meest imposante werken van de tentoonstelling volgt u het leven en werk van deze pionier van de performancekunst. Mis het niet en schrijf u nu nog in!


*GAAT DEFINITIEF DOOR!*

 

Datum: zaterdag 20 april 2024 (De replay van dit webinar is daarna nog 2 weken te bekijken tot 4 mei 2024, 13.30. Ook als u niet live aanwezig kunt zijn)

Tijdstip: 13.30-15.30

Kosten: € 27,50 per scherm. (Kiest u voor het privilegepakket, dan krijgt u per webinar een korting van maar liefst € 5,- en betaalt u slechts € 22,50. Klik hier voor meer informatie)

 

INSCHRIJVEN *

(Vermeld bij uw inschrijving uw naam, e-mailadres en telefoonnummer, en geef duidelijk aan of u kiest voor het basispakket of het privilegepakket. Na uw aanmelding, stuur ik u zo snel mogelijk een mail met de betaalgegevens. U maakt het bedrag vervolgens zelf over) 

 

* Met uw inschrijving verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden en de privacyverklaring van Art & Leisure

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?