U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

*DIT WEBINAR IS HELAAS AFGELOPEN* 

Kijk op de webinaragenda voor de rest van het aanbod

 

Van Gogh aan de Seine Van Gogh aan de Seine

Vincent van Gogh, Bruggen over de Seine bij Asnières, 1887, Sammlung Emil Buhrle, in langdurig bruikleen bij Kunsthaus ZurichVan Gogh aan de Seine Vincent van Gogh, Bruggen over de Seine bij Asnières, 1887, Sammlung Emil Buhrle, in langdurig bruikleen bij Kunsthaus Zurich

 

Van Gogh aan de Seine is de nieuwe tentoonstelling in het Van Gogh Museum, en de laatste in dit jubileumjaar van het museum. Centraal staat de trek van Van Gogh, Bernard, Signac, Seurat en Angrand naar oevers van de Seine buiten Parijs. Daar maakten zij stuk voor stuk een artistieke ontwikkeling door. Het is voor het eerst dat aan dit specifieke thema een expositie gewijd wordt.

In dit tentoonstellingswebinar volgen we Van Gogh en zijn collega’s langs de Seine vlak buiten Parijs, aan de hand van de mooiste werken van de tentoonstelling. Zo bent u optimaal voorbereid op uw bezoek aan het Van Gogh Museum, of geniet u heerlijk thuis van al het moois dat de expositie te bieden heeft. Schrijf u nu nog in!

 

In de 19e eeuw werden plekken als Asnières en het Île de la Grande Jatte, net buiten Parijs, gemakkelijker bereikbaar door de aanleg van spoor en bruggen. Talloze Parijzenaren trokken in hun vrije tijd hierheen, om te ontspannen in het groen, of te kijken naar een roeiwedstrijd. Door de industrialisatie verschenen in dit gebied echter ook steeds meer rokende fabrieksschoorstenen aan de horizon. Schilders als Vincent van Gogh, Emile Bernard, Paul Signac, Georges Seurat en Charles Angrand trokken eropuit om deze radicale tegenstelling tussen vermaak en industrie in de gebieden langs de Seine vast te leggen.

 

In dit tentoonstellingswebinar ontdekt u hoe de oevers van de Seine buiten Parijs eruit zagen in de 2e helft van de 19e eeuw. Wat was de aantrekkingskracht van dit gebied, en hoe verwerkten Van Gogh en zijn collega’s deze nieuwe motieven in hun kunst? Ook volgen we de ontwikkeling die de kunstenaars doormaakten door deze uitstapjes. Daarbij geniet u uiteraard van de mooiste werken van de tentoonstelling.  

Gaat u mee naar Asnières en het Île de la Grande Jatte? Schrijf u nu nog in !

 


 

*GAAT DEFINITIEF DOOR!*

Datum: zaterdag 2 december 2023 (De replay van dit webinar is daarna nog te bekijken tot 16 december 2023, 13.30. Ook als u niet live aanwezig kunt zijn)

Tijdstip: 13.30-15.30

Kosten: € 27,50 per scherm. (Kiest u voor het privilegepakket, dan krijgt u per webinar een korting van maar liefst € 5,- en betaalt u slechts € 22,50. Klik hier voor meer informatie)

 

INSCHRIJVEN *

(Vermeld bij uw inschrijving uw naam, e-mailadres en telefoonnummer, en geef duidelijk aan of u kiest voor het basispakket of het privilegepakket. Na uw aanmelding, stuur ik u zo snel mogelijk een mail met de betaalgegevens. U maakt het bedrag vervolgens zelf over) 

 

* Met uw inschrijving verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden en de privacyverklaring van Art & Leisure

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?