U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

*Dit webinar is helaas afgelopen* 

Neem een kijkje op de webinaragenda voor de rest van het aanbod

 

Frans Hals Frans Hals, De luitspeler, 1623, Parijs, LouvreFrans Hals, De luitspeler, 1623, Parijs, Louvre

 

Frans Hals hoort onmiskenbaar tot de grootste Hollandse schilders van de 17e eeuw. Dit voorjaar wordt hij in het Rijksmuseum uitgebreid geëerd met een grote overzichtstentoonstelling. Aan de hand van zo’n 50 schilderijen uit (inter)nationale topcollecties, kunt u zich helemaal onderdompelen in de fenomenale stijl van Frans Hals, de meester van de losse toets.

Gaat u nog naar de expositie? Of bent u juist niet in de gelegenheid om deze te bezoeken? Schrijf u dan nu in voor dit speciale tentoonstellingswebinar waarin u (hernieuwd) kennismaakt met Frans Hals, en geniet van de mooiste werken uit de tentoonstelling.  Schrijf u nu nog in om het niet te missen!

 

Frans Hals werd tussen 1582 en 1584 geboren in Antwerpen. Zijn familie hoorde bij de groep Zuidelijke Nederlanders die naar het noorden vluchtte in 1585. Frans Hals groeide zo op in Haarlem, waar hij opgeleid werd door Karel van Mander en lid werd van het schildersgilde. Zijn werk is door zijn regentenportretten en schutterstukken onlosmakelijk met die stad verbonden.

Hals staat bekend om zijn eigenzinnige, losse schilderstijl, die beschouwd kan worden als de voorloper van het impressionisme. In de tentoonstelling volg je zijn stijlontwikkeling, maar zie je vooral ook veel bijzondere werken, zoals De lachende cavalier uit de Wallace Collection dat normaal nooit reist, en het Feestmaal van de officieren van de Sint Jorisschutterij uit het Frans Hals Museum dat nu voor het eerst de stad Haarlem verlaat.

 

In dit webinar maakt u kennis met Frans Hals: zijn leven, zijn stijlontwikkeling, maar ook de tijd waarin hij leefde. Uiteraard geniet u daarbij van de mooiste en meest bijzondere werken uit de tentoonstelling, zoals De lachende cavalier uit de Wallace Collection, zijn beroemde Malle Babbe, en het fenomenale Huwelijksportret van Isaac Massa en Beatrix van der Laan uit eigen collectie.

Schrijf u nu in om op ontdekkingstocht te gaan door dé tentoonstelling van dit voorjaar. 


*GAAT DEFINITIEF DOOR!*

Datum: zaterdag 17 februari 2024 (De replay van dit webinar is daarna nog 2 weken te bekijken tot 2 maart 2024, 13.30. Ook als u niet live aanwezig kunt zijn)

Tijdstip: 13.30-15.30

Kosten: € 27,50 per scherm. (Kiest u voor het privilegepakket, dan krijgt u per webinar een korting van maar liefst € 5,- en betaalt u slechts € 22,50. Klik hier voor meer informatie)

 

INSCHRIJVEN *

(Vermeld bij uw inschrijving uw naam, e-mailadres en telefoonnummer, en geef duidelijk aan of u kiest voor het basispakket of het privilegepakket. Na uw aanmelding, stuur ik u zo snel mogelijk een mail met de betaalgegevens. U maakt het bedrag vervolgens zelf over) 

 

* Met uw inschrijving verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden en de privacyverklaring van Art & Leisure

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?