U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Breitner SchilderbeestBreitner Schilderbeest. 
George Hendrik Breitner, Naar de markt, ca. 1880-1916, Singer Laren (permanente bruikleen van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)Breitner Schilderbeest. George Hendrik Breitner, Naar de markt, ca. 1880-1916, Singer Laren (permanente bruikleen van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Breitner is een van onze grootste kunstenaars uit het einde van de 19e eeuw. Zijn werk is door de jaren heen veelal beschouwd vanuit zijn onderwerpskeuze en zijn gebruik van fotografie. In de nieuwe tentoonstelling in Singer Laren ligt de nadruk nu voor het eerst op de artistieke kwaliteiten van George Hendrik Breitner. Met dit webinar bereidt u zich alvast voor op een eventueel bezoek, of geniet u heerlijk thuis van al het moois dat deze tentoonstelling te bieden heeft. Maak kennis met de andere kant van Breitner en schrijf u nu nog in!

 

Bij Breitner denken we vaak meteen aan zijn stedelijke onderwerpen: de dames en meisjes wandelend door Amsterdam, de paardentram wachtend op de Dam. Ook aan de invloed van fotografie is in de afgelopen tentoonstellingen uitgebreid aandacht besteed. 

In de expositie Breitner Schilderbeest wordt het werk van de grote meester op een andere manier bekeken. Ook hier zijn stedelijke onderwerpen en publiekslievelingen te zien, zoals de geliefde kimonomeisjes. De focus ligt echter op zijn werkwijze en stijl, zoals het experimentele gebruik van lijn en kleur. Daarmee was hij een ware pionier, en speelde hij een belangrijke rol in het ontstaan van het modernisme in Nederland.

 

Ga in dit webinar mee naar de indrukwekkende tentoonstelling over George Hendrik Breitner. U hoort over zijn baanbrekende werken aan de hand van de topstukken van de expositie, waaronder enkele werken die zelden in Nederland te zien zijn geweest. Zo bekijken we een recente aankoop van de Fondation Custodia in Parijs.

Dompel u onder in de vernieuwende stijl van Breitner en schrijf u nu nog in!


*GAAT DEFINITIEF DOOR!*

 

Datum: zaterdag 15 juni 2024 (De replay van dit webinar is daarna nog 2 weken te bekijken tot 29 juni 2024, 13.30. Ook als u niet live aanwezig kunt zijn)

Tijdstip: 13.30-15.30

Kosten: € 27,50 per scherm. (Kiest u voor het privilegepakket, dan krijgt u per webinar een korting van maar liefst € 5,- en betaalt u slechts € 22,50. Klik hier voor meer informatie)

 

INSCHRIJVEN *

(Vermeld bij uw inschrijving uw naam, e-mailadres en telefoonnummer, en geef duidelijk aan of u kiest voor het basispakket of het privilegepakket. Na uw aanmelding, stuur ik u zo snel mogelijk een mail met de betaalgegevens. U maakt het bedrag vervolgens zelf over) 

 

* Met uw inschrijving verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden en de privacyverklaring van Art & Leisure

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?