U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Live webinar: Romanovs in de ban van de Ridders Manuscript van Roman de la Rose (Guillaume de Lorris, Jean de Meung, 13de eeuw).
Frankrijk, kopiist onbekend, eind 15de eeuw
Perkament, 178 bladen, 21,9 х 14,5 cm. Omslag 16de eeuw, zwart marokijnleer,
geornamenteerd met goudpers, © State Hermitage Museum, St Petersburg Manuscript van Roman de la Rose (Guillaume de Lorris, Jean de Meung, 13de eeuw). Frankrijk, kopiist onbekend, eind 15de eeuw Perkament, 178 bladen, 21,9 х 14,5 cm. Omslag 16de eeuw, zwart marokijnleer, geornamenteerd met goudpers, © State Hermitage Museum, St Petersburg

Naar aanleiding van de nieuwe tentoonstelling in de Hermitage, Amsterdam

 

Heeft u ook zo’n fascinatie voor de middeleeuwen? Dan verkeert u in goed gezelschap: ook de Russische tsaren waren dol op ridders, jonkvrouwen en middeleeuwse kunst. Dit najaar leert u daar alles over in de nieuwe tentoonstelling in de Hermitage.

Vanaf 7 november kunt u daar gaan genieten van de tentoonstelling “Romanovs in de ban van de ridders”. Aan de hand van maar liefst 250 objecten bewondert u bijzondere objecten uit de collectie middeleeuwen van de Hermitage in Sint Petersburg. Ook ontdekt u hoe deze interesse van de tsaren tot uitdrukking kwam.

Tijdens dit webinar geniet u thuis van het mooiste dat deze expositie te bieden heeft. Bezoekt u daarna nog de tentoonstelling? Dan bent u optimaal voorbereid.  Schrijf u dus nu nog in!

 

Het is alom bekend dat er in onzekere tijden een hang naar het verleden ontstaat. Dat geldt zeker ook voor Rusland, waar in de roerige decennia aan het einde van de 18e en het begin van de 19e eeuw een romantisch verlangen naar de middeleeuwen opkomt. Dit komt mooi tot uitdrukking aan het hof, waar de tsaren onder meer gebouwen in neogotische stijl laten optrekken en verwoed historische harnassen gaan verzamelen.

De collectie middeleeuwen van de tsaren groeide explosief door een enkele aankoop door Alexander III, die in één klap de collectie Bazilevski verwierf. Daarin bevond zich onder andere een vergulde reliekenkist uit Limoges en een set van 5 ivoren plaquettes met het verhaal van Tristan en Isolde. Deze zijn te bewonderen in de tentoonstelling.

 

In deze lezing geniet u van de mooiste werken van de tentoonstelling, waaronder een rijk geillumineerd manuscript van de Roman de la Rose, een erotisch geladen liefdesverhaal uit de 13e eeuw. Aan de hand van deze topstukken ontdekt u hoe de middeleeuwse fascinatie van de Romanovs tot uitdrukking kwam. Ook hoort u het verhaal achter de collectie en de meest bijzondere topstukken.

Mis het dus niet en schrijf u nu nog in een deze tijdreis naar de middeleeuwen!

 

*GAAT DEFINITIEF DOOR*

Datum live webinar: zaterdag 28 november 2020

Tijdstip: 13.30-15.30

Reguliere prijs: € 27,50 p.p. (Wanneer u kiest voor het Privilegepakket, krijgt u per webinar een korting van €5,- en betaalt u slechts € 22,50)

Klik hier voor meer informatie over Pakketten & prijzen en de voorwaarden

 

INSCHRIJVEN

(Vermeld bij uw inschrijving uw voor- en achternaam, uw e-mailadres en telefoonnummer. Geeft u alstublieft ook duidelijk aan of u kiest voor het Basispakket of het Privilegepakket)

 

Door uw inschrijving gaat u akkoord met de algemene voorwaarden en de privacyverklaring 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?