U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Live webinar: Rijke boeken. Van Kells tot de gebroeders van LimburgGebroeders van Limburg, Kalenderpagina juni, uit: Les très riches heures du duc de Berry, 1478-1549, Chantilly, Musée CondéGebroeders van Limburg, Kalenderpagina juni, uit: Les très riches heures du duc de Berry, 1478-1549, Chantilly, Musée Condé 

Ontdek de meest kleurrijke kunst van de middeleeuwen!

 

Middeleeuwse kunst saai, serieus en donker? Helemaal niet! Tussen 500 en 1500 werden veel manuscripten verlucht met prachtige miniaturen in de meest sprankelende kleuren. Bibliotheken en musea kunnen van een manuscript meestal slechts 2 pagina’s tonen, en dus kunt u het vaak niet optimaal bewonderen. Tijdens dit webinar duiken we in de kleurrijke wereld van de miniaturen en geniet u van de mooiste voorbeelden van de middeleeuwse verluchtingskunst. Mis het niet en schrijf u nu nog in!

 

De vroegste voorbeelden van middeleeuwse boekverluchting werden gemaakt op de Britse eilanden. In de kloosters werden evangelies gekopieerd en verlucht met onder andere afbeeldingen van de evangelisten. Deze manuscripten werden meegenomen en verspreid door de missionarissen, onder wie Willibrord.  

Hoe anders is dat bij de latere getijdenboeken die vaak vervaardigd werden voor de adel. Zij onderscheiden zich door hun rijke aanzien en het gebruik van dure pigmenten. Een van de mooiste voorbeelden is “Les très riches heures du duc de Berry, het getijdenboek van hertog Jean de Berry. Het werd grotendeels verlucht door de Nederlandse gebroeders van Limburg.

 

Geniet in dit webinar van het mooiste dat de boekverluchting ons te bieden heeft. U volgt de ontwikkeling van het vroeg-middeleeuwse Book of Kells tot de kleurrijke kalenderpagina’s van de Nijmeegse gebroeders van Limburg. Ook ontdekt u hoe deze prachtige voorstellingen tot stand kwamen.

Ontdek de geheimen van de rijke boeken zelf, en schrijf u nu nog in!

 

* GAAT DEFINITIEF DOOR* 

Datum: zaterdag 23 januari 2021

Tijdstip: 13.30-15.30

Kosten: € 27,50 per scherm. (Kiest u voor het privilegepakket, dan krijgt u per webinar een korting van maar liefst € 5,- en betaalt u slechts € 22,50. Klik hier voor meer informatie)

 

INSCHRIJVEN *

(Vermeld bij uw inschrijving uw naam, e-mailadres en telefoonnummer, en geef duidelijk aan of u kiest voor het basispakket of het privilegepakket) 

 

* Met uw inschrijving verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden en de privacyverklaring van Art & Leisure

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?