U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Live webinar: 'Je liefhebbende Vincent'. Van Goghs mooiste brieven Brief van Vincent aan Theo met schets van Zaaier met ondergaande zon (verso), Arles, c. 21 november 1888, pen in inkt op papier, 21 cm x 27 cm., Van Gogh Museum, Amsterdam (Vincent van Gogh Stichting)Brief van Vincent aan Theo met schets van Zaaier met ondergaande zon (verso), Arles, c. 21 november 1888, pen in inkt op papier, 21 cm x 27 cm., Van Gogh Museum, Amsterdam (Vincent van Gogh Stichting)

Naar aanleiding van de tentoonstelling in het Van Gogh Museum, Amsterdam

 

Iedereen die zich wel eens verdiept heeft in Vincent van Gogh weet dat hij als brievenschrijver net zo gedreven was als in zijn kunstenaarschap. Er zijn maar liefst 820 brieven van zijn hand overgeleverd. Het grootste deel daarvan wordt bewaard wordt in de collectie van het Van Gogh Museum. Wegens hun kwetsbaarheid worden ze echter zelden getoond. En dat is precies wat de huidige tentoonstelling in het Van Gogh Museum zo bijzonder maakt: u ziet er ruim 40 brieven, in combinatie met enkele beroemde schilderijen, zoals "De aardappeleters” en "De zaaier". Dit webinar is de perfecte voorbereiding op de tentoonstelling. Gaat u in deze tijd liever niet naar het museum? Geniet dan vanuit uw eigen huis van de expositie. Mis het dus niet en schrijf u nu nog in.  

 

Vincent van Gogh was een begenadigd brievenschrijver; hij schreef in een persoonlijke en directe stijl, die ons nog steeds raakt. Zijn eerste brief, die ook in de tentoonstelling te zien is, dateert van september 1872, en is geschreven aan zijn geliefde broer Theo. Er zouden er nog vele volgen. Daarnaast onderhield Vincent een briefwisseling met onder anderen zijn overige familieleden en bevriende kunstenaars.

Zijn brieven kunnen we beschouwen als een soort geschreven zelfportret. Hij schreef onder meer over zijn eigen schilderijen en die van anderen, en over zijn ambities. Ook persoonlijker zaken zoals zijn worsteling met eenzaamheid en zijn geestelijke gesteldheid, komen aan bod. Soms voegde hij een schets toe van een werk waaraan hij bezig was of dat hij net had afgerond. Zo kijkt u als het ware over zijn schouder mee naar zijn werkproces.

 

In dit bijzondere webinar gebruiken we zijn brieven om inzicht te krijgen in wat Van Gogh als schilder en als mens bezighield, zijn ideeën en zijn opvattingen.  U geniet van de meest bijzondere brieven uit de tentoonstelling en de beroemde schilderijen die daaraan gekoppeld zijn. Kom dichter bij Vincent via dit webinar, en schrijf u nu nog in!

 

*GAAT DEFINITIEF DOOR*

Datum live webinar: zaterdag 12 december 2020

Tijdstip: 13.30-15.30

Reguliere prijs: € 27,50 p.p. (Wanneer u kiest voor het Privilegepakket, krijgt u per webinar een korting van €5,- en betaalt u slechts € 22,50)

Klik hier voor meer informatie over Pakketten & prijzen en de voorwaarden

 

INSCHRIJVEN

(Vermeld bij uw inschrijving uw voor- en achternaam, uw e-mailadres en telefoonnummer. Geeft u alstublieft ook duidelijk aan of u kiest voor het Basispakket of het Privilegepakket)

 

Door uw inschrijving gaat u akkoord met de algemene voorwaarden en de privacyverklaring 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?