U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

*DIT WEBINAR IS HELAAS VOORBIJ*

Kijk op de webinaragenda voor de rest van het aanbod

 

Hilma af Klint & Piet Mondriaan Hilma af Klint & Piet Mondriaan

Hilma af Klint, De tien grootste, Groep IV, nummer 3. Jeugd, 1907, Stockholm, The Hilma af Klint FoundationHilma af Klint & Piet Mondriaan Hilma af Klint, De tien grootste, Groep IV, nummer 3. Jeugd, 1907, Stockholm, The Hilma af Klint Foundation

 

Hilma Af Klint en Piet Mondriaan: ze kenden elkaar niet, maar hun ontwikkeling richting abstractie vertoont opvallende parallellen. Daarom is het werk van deze twee pioniers nu naast elkaar te zien in het Kunstmuseum in Den Haag in de tentoonstelling Hilma af Klint & Piet Mondriaan: Levensvormen. Speciaal ter gelegenheid van deze prachtige expositie geef ik een webinar, waarin u de overeenkomsten en verschillen in de ontwikkeling van beide kunstenaars ontdekt aan de hand van de mooiste en meest bijzondere werken van de tentoonstelling. Zo bent u optimaal voorbereid op een eventueel bezoek aan het Kunstmuseum.

Ontrafel de connectie tussen Hilma af Klint en Piet Mondriaan en schrijf u nu nog in voor dit webinar!

 

Hilma en Piet leefden in een veranderende wereld. Aan het begin van de 20e eeuw werden allerlei ontdekkingen gedaan die deden beseffen dat de realiteit veel verder gaat dan de zichtbare wereld. Sterker nog: het waarneembare is slechts een fractie. Dit droeg bij aan nieuwe ideeën over spiritualiteit, die op hun beurt een weg vonden naar het werk van deze twee schilders.

Hoewel er nooit een ontmoeting plaatsvond tussen Af Klint en Mondriaan vertoont hun ontwikkeling en hun werk opvallende overeenkomsten. Zo beginnen beiden met het maken van landschappen, en speelt evolutie een belangrijke rol. Ook onder andere bomen en het universele zijn vaak voorkomende thema’s binnen hun werk.

 

Maak kennis met Hilma af Klint en ontdek hoe zij zich verhoudt tot Piet Mondriaan in dit bijzonder tentoonstellingswebinar. We volgen beider ontwikkeling van landschappen naar abstractie, en ontdekken het belang van de ontdekkingen van hun tijd. Daarbij geniet u van bekende en minder bekende meesterwerken, zoals het drieluik Evolutie van Piet Mondriaan en de toonaangevende serie The Ten Largest van Af Klint.

Laat u verrassen door Hilma en Piet! Schrijf u nu nog in!

 


*GAAT DEFINITIEF DOOR!*

Datum: zaterdag 18 november 2023 (De replay van dit webinar is daarna nog te bekijken tot 2 december 2023, 13.30. Ook als u niet live aanwezig kunt zijn)

Tijdstip: 13.30-15.30

Kosten: € 27,50 per scherm. (Kiest u voor het privilegepakket, dan krijgt u per webinar een korting van maar liefst € 5,- en betaalt u slechts € 22,50. Klik hier voor meer informatie)

 

INSCHRIJVEN *

(Vermeld bij uw inschrijving uw naam, e-mailadres en telefoonnummer, en geef duidelijk aan of u kiest voor het basispakket of het privilegepakket. Na uw aanmelding, stuur ik u zo snel mogelijk een mail met de betaalgegevens. U maakt het bedrag vervolgens zelf over) 

 

* Met uw inschrijving verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden en de privacyverklaring van Art & Leisure

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?