U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Live webinar: Godinnen van de Art Nouveau Alphonse Mucha, La Nature, 1900, Karlsruhe, Badisches LandesmuseumAlphonse Mucha, La Nature, 1900, Karlsruhe, Badisches Landesmuseum

Laat u betoveren door de beeldschone vrouwen van het fin-de-siècle!

 

Kent u het affiche van de “Delftsche Slaolie”? In 1894 maakte Jan Toorop dit iconische ontwerp voor de Nederlandse Oliefabriek in Delft. Hij werd daarmee eigenhandig verantwoordelijk voor de Nederlandse benaming voor de Art Nouveau: Slaolie-stijl.

Toorops prachtige vrouwen met weelderig haar zijn kenmerkend voor deze kunststijl die in Europa, en daarbuiten, populair werd in de periode 1890-1910.  In dit webinar geniet u van de beeldschone godinnen van de Art Nouveau, zoals ze voorgesteld werden door onder andere Alphonse Mucha en Toulouse-Lautrec. Schrijf u nu nog in en laat u meevoeren in deze betoverende wereld.

 

Aan het einde van de 19e eeuw verkeerde Europa in een turbulente tijd, vol maatschappelijke ontwikkelingen, en met een rijke afwisseling van kunststijlen. Daartoe hoorde ook de Art Nouveau die zich aan het einde van de 19e eeuw in rap tempo verspreidde over het Europese continent en daarbuiten. Deze stijl wordt gekenmerkt door vloeiende lijnen, florale motieven en de beeldschone vrouwen.

De vrouwen van de Art Nouveau zijn goddelijke verschijningen met weelderig haar, en transparante, gewaden die hun lichamen goed doet uitkomen. Ze vinden hun oorsprong veelal in de Klassieke oudheid, Byzantijnse iconen, middeleeuwse legenden en eigentijdse muzen, zoals danseres Loïe Fuller. Vaak hadden deze vrouwen niet alleen het uiterlijk van een godin, maar stonden ze ook symbool voor iets groters, zoals hogere idealen, menselijke gevoelens of tijdloze deugden.

 

Sta in dit webinar oog in oog met de godinnen van de Art Nouveau; de beeldschone vrouwen zoals die voorgesteld werden door onder anderen Alphonse Mucha en Gustav Klimt. U ontdekt onder andere hoe we hen moeten plaatsen in de maatschappelijke context van die tijd. Ook kunt u genieten van de diversiteit aan kunstuitingen die de revue passeren: van sculptuur en affiche tot juwelen en zelfs een merkteken van een auto.

Laat u betoveren door de godinnen van de Art Nouveau en schrijf u nu nog in!

 

*GAAT DEFINITIEF DOOR* 

Datum: zaterdag 6 maart 2021

Tijdstip: 13.30-15.30

Kosten: € 27,50 per scherm. (Kiest u voor het privilegepakket, dan krijgt u per webinar een korting van maar liefst € 5,- en betaalt u slechts € 22,50. Klik hier voor meer informatie)

 

INSCHRIJVEN *

(Vermeld bij uw inschrijving uw naam, e-mailadres en telefoonnummer, en geef duidelijk aan of u kiest voor het basispakket of het privilegepakket) 

 

* Met uw inschrijving verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden en de privacyverklaring van Art & Leisure

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?