U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Live webinar: De ontdekking van het heden. Picasso, Dalí, Mondriaan, Klee, Miró, Léger, Daniëls

Ontdek hoe nauw maatschappelijke ontwikkelingen en de kunst verweven zijn.Robert Delaunay, De drie gratiën, 1912, JK Art Foundation Robert Delaunay, De drie gratiën, 1912, JK Art Foundation

 

“In het modernisme is het heden ontstaan”

Dat schrijft kunstjournalist Edo Dijksterhuis in de catalogus van De ontdekking van het heden. Deze bijzondere tentoonstelling is, na het Singer Museum, nu in iets andere vorm in Het Noordbrabants Museum te bewonderen (wanneer de musea weer open mogen). In deze expositie ontdekt u hoe de snelle maatschappelijke, technologische en politieke ontwikkelingen in de 20e eeuw hun weerslag hadden op de kunst, maar ook hoe de kunst op zichzelf reageert. Dat leidt tot een prachtig overzicht van de belangrijkste kunststromingen en kunstenaars van de 20e en 21e eeuw, met werken uit de JK Art Foundation.

Dit webinar is de ideale voorbereiding voor uw bezoek aan de tentoonstelling. Kunt u er niet heen? Dan krijgt u zaterdag 22 januari een virtuele rondleidingen langs de topstukken, zodat u niets hoeft te missen. Mis het niet en schrijf u nu nog in!

 

De JK Art Foundation is een van de meest bijzondere privécollecties van ons land. Ze werd in ruim 30 jaar bij elkaar gebracht door een Brabantse kunstverzamelaar. De verzameling onderscheidt zich door de veelzijdigheid en tegelijkertijd de samenhang van de werken. De selectie kunstwerken in deze tentoonstelling geeft daarom een prachtig beeld van de ontwikkeling van het modernisme, waarbij vrijwel alle Europese kunststromingen van de 20e en 21e eeuw vertegenwoordigd zijn.

In de 20e eeuw volgen de stromingen en -ismen- elkaar snel op. Kubisme, futurisme en De Stijl tonen de hang naar abstractie, terwijl het Surrealisme juist de rede en logica los wil laten, en de voorkeur geeft aan het onderbewuste. In de 20e eeuw zien we de opkomst van kunst die zowel naar maatschappelijke ontwikkelingen, als naar zichzelf kijkt. Dit is onder andere te zien in het werk van Picasso, Dalí, en de hedendaagse kunstenaar Anish Kapoor.

 

In dit webinar staat de moderne kunst centraal als uitdrukking van maatschappelijke, technologische, politieke en artistieke ontwikkelingen.  Aan de hand van de mooiste werken van de tentoonstelling ontdekt u onder andere hoe kunstenaars omgaan met thema’s als de drukte van het moderne leven en de emancipatie. Geniet van werken van enkele van de grootste namen van de Europese kunstgeschiedenis, zoals Picasso, Dalí en Brancusi.

Ontdek de rijkdom van de moderne kunst en schrijf u nu nog in!

 

*GAAT DEFINITIEF DOOR!*

Datum: zaterdag 22 januari 2021 (De replay van dit webinar is daarna nog te bekijken tot 5 februari 2022 13.30)

Tijdstip: 13.30-15.30

Kosten: € 27,50 per scherm. (Kiest u voor het privilegepakket, dan krijgt u per webinar een korting van maar liefst € 5,- en betaalt u slechts € 22,50. Klik hier voor meer informatie)

 

INSCHRIJVEN *

(Vermeld bij uw inschrijving uw naam, e-mailadres en telefoonnummer, en geef duidelijk aan of u kiest voor het basispakket of het privilegepakket. Na uw aanmelding, stuur ik u zo snel mogelijk een mail met de betaalgegevens. U maakt het bedrag vervolgens zelf over) 

 

* Met uw inschrijving verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden en de privacyverklaring van Art & Leisure

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?