U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Live webinar: Breitner vs. Israels. Vriendschap en rivaliteit G.H. Breitner, De Waspit, ca. 1893, Den Haag, KunstmuseumG.H. Breitner, De Waspit, ca. 1893, Den Haag, Kunstmuseum

 

Vanaf 1 juni tot en met 1 september kunt u in het Kunstmuseum in Den Haag genieten van twee van de meest toonaangevende Nederlandse kunstenaars van het einde van de 19e eeuw: George Hendrik Breitner en Isaac Israels, de zogenaamde Amsterdamse impressionisten. Gedurende hun carrière bewoog hun relatie zich voortdurend tussen vriendschap en rivaliteit. Door de kunstenaars naast elkaar te presenteren blijkt de wisselwerking tussen beiden, en het effect dat deze had op hun kunstenaarschap. Tijdens dit live webinar van Art & Leisure zit u vooraan bij de artistieke ‘bokswedstrijd’ tussen deze twee groten uit de Nederlandse kunstgeschiedenis, en ontdekt u hun bijzondere relatie.

 

Dat Breitner en Israels met elkaar in contact kwamen, was onontkoombaar: beiden genoten hun opleiding in Den Haag, en legden zich daarna toe op militaire thema’s. Ze bewogen zich kortom in dezelfde kunstkringen. Al snel stak echter bij Breitner jaloezie de kop op toen hij merkte hoe de 8 jaar jongere Israels, zoon van de vermaarde schilder Jozef Israels, succesvol zijn entree maakte in de Haagse kunstwereld.

Na hun verblijf in Den Haag vestigden beide schilders zich in Amsterdam; eerst Breitner, en anderhalf jaar daarna volgde Israels. Hier ontwikkelde de oudere kunstenaar zich tot een getalenteerde en gewilde schilder van het leven in de stad. Israels daarentegen bleef zoekend, hoewel zijn stijl duidelijke invloeden van Breitner vertoonde. In zijn brieven bekende hij heimelijk dat het werk van zijn collega-schilder hem zowel inspireerde als intimideerde.

 

Tijdens dit live webinar maakt u uitvoerig kennis met Breitner en Israels; zowel professioneel als persoonlijk. U zult leren hoe zij van elkaar verschilden en welke overeenkomsten zij hadden op het gebied van stijl en werkwijze. Ook ontdekt u meer over hun relatie, en hoe de wisselwerking tussen beide kunstenaars hen tot grote hoogte stuwde. Dit is de bokswedstrijd die u niet wil missen, dus schrijf u nu nog in! 

 

*GAAT DEFINITIEF DOOR*

Datum live webinar: zaterdag 6 juni 2020

Tijdstip: 13.30-15.30

Reguliere prijs: € 27,50 p.p. (Wanneer u kiest voor het Privilegepakket, krijgt u per webinar een korting van €5,- en betaalt u slechts € 22,50)

Klik hier voor meer informatie over Pakketten & prijzen en de voorwaarden

 

INSCHRIJVEN

(Vermeld bij uw inschrijving uw voor- en achternaam, uw e-mailadres en telefoonnummer. Geeft u alstublieft ook duidelijk aan of u kiest voor het Basispakket of het Privilegepakket)

 

Door uw inschrijving gaat u akkoord met de algemene voorwaarden en de privacyverklaring 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?