U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Live webinar: Belgische Meesters. Ensor, Delvaux, Magritte Fernand Khnopff, De argwaan, 1893, Brussel, Museum van ElseneFernand Khnopff, De argwaan, 1893, Brussel, Museum van Elsene

Ontdek het Belgische modernisme!

  

Bizar en vervreemdend. Zo kunnen we veel kunstwerken van de Belgische moderne meesters wel omschrijven. Ensor, Delvaux, Magritte en vele anderen lijken een voorkeur te hebben voor fantasievolle voorstellingen. U ziet dit duidelijk terug in de werken uit het Museum van Elsene in Brussel, waarvan een selectie vanaf 7 december 2021 te bewonderen zijn in het Singer Museum in Laren. Geniet vanuit uw luie stoel van en topstukken uit de tentoonstelling, aangevuld met enkele andere werken, en ontdek het fascinerende verhaal van het Belgische modernisme. Schrijf u dus nu nog in!

 

Het Museum van Elsene in Brussel werd opgericht in 1892. De collectie geeft tegenwoordig een prachtig overzicht van de Belgische kunst vanaf ca. 1870 tot nu. De basis werd echter gelegd door Edmond de Pratere, een landschaps- en dierschilder. Na zijn overlijden in 1888 liet hij zijn omvangrijke kunstverzameling na aan de gemeente Elsene.

De kunstwerken die in Laren getoond worden, van onder andere James Ensor, Fernand Khnopff, en René Magritte, werden vervaardigd in de periode 1850-1950. Met een rijke variatie aan stijlen, van impressionisme tot surrealisme, weerspiegelen ze een zoektocht naar vernieuwing en vrijheid van expressie. Daarin zijn zowel internationale invloeden als lokale kenmerken waarneembaar. Ook bestaat, naast een voorkeur voor fantasie, een sterke focus op de zichtbare werkelijkheid.

 

In dit webinar ontdekt u de ontwikkeling van de moderne kunst in België, aan de hand van de topstukken van deze tentoonstelling. Zo geniet u van de soms bizarre werken van Ensor, het mystieke van Khnopff en het surrealisme van Magritte.

Ontdek de vroegmoderne meesters uit België en schrijf u nu nog in!

 

*GAAT DEFINITIEF DOOR!*

Datum: zaterdag 24 april 2021

Tijdstip: 13.30-15.30

Kosten: € 27,50 per scherm. (Kiest u voor het privilegepakket, dan krijgt u per webinar een korting van maar liefst € 5,- en betaalt u slechts € 22,50. Klik hier voor meer informatie)

 

INSCHRIJVEN *

(Vermeld bij uw inschrijving uw naam, e-mailadres en telefoonnummer, en geef duidelijk aan of u kiest voor het basispakket of het privilegepakket) 

 

* Met uw inschrijving verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden en de privacyverklaring van Art & Leisure

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?