U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Live Webinar: Amerikaanse kunst van de 20e eeuw

Ontdek de diversiteit van de kunst in Amerika!

Jackson Pollock, Number 1 (Lavender Mist), 1950, Washington D.C., National Gallery of ArtJackson Pollock, Number 1 (Lavender Mist), 1950, Washington D.C., National Gallery of Art

 

Dit najaar kiest Amerika een nieuwe president. Bij dit schrijven is de uitslag nog niet bekend. Het is echter duidelijk dat er verdeeldheid is. Dat geldt ook voor de Amerikaanse kunst; diversiteit is daar zeker niet nieuw noch vreemd. Hoog tijd om de Amerikaanse kunst van de 20e eens onder de loep te nemen. Vanuit uw luie stoel geniet u van de spectaculaire ontwikkeling van realisme tot kitsch. Mis het niet en schrijf u nu nog in voor dit verrassende webinar! 

 

De geboorte van de Amerikaanse kunst ontwikkelde zich slechts langzaam. De eerste eigen Amerikaanse stijl was te vinden in de Ashcan-school van kunstenaars die zich toelegden op het maken van landschappen. In de jaren twintig komt hier echter verandering in met de opkomst van het Amerikaanse realisme met kunstenaars als Georgia O’Keeffe. Zij opende de weg richting moderniteit.

Toch zou het nog duren tot de jaren ’40 voordat vernieuwde kunstenaars als Jackson Pollock en Mark Rothko ervoor zorgde dat Amerika het centrum van de moderne kunst werd. Zij werken in de stijl van het zogenaamde ‘Abstract Expressionisme’, dat sterk beïnvloed werd door de kennismaking met de Europese Avant-Garde.

Daarna zouden de ontwikkelingen elkaar snel opvolgen: pop art, minimalisme, kitsch, video-kunst, het komt allemaal voorbij. Ook nu zijn er nog veel kunstenaars die op Amerikaanse bodem innovatie tonen, al zijn ze niet allemaal geboren en getogen in The States.

 

In dit webinar krijgt u een helder overzicht van de ontwikkeling van de Amerikaanse kunst van de 20e eeuw, waarin uiteraard de belangrijkste kunstenaars en de grootste vernieuwers aan bod komen, onder wie Hopper, Pollock en Warhol. Ook ontdekt u welke historische achtergronden verantwoordelijk waren voor veranderingen in de kunst.

Wilt u ook ontdekken hoe divers de Amerikaanse kunst eigenlijk is? Wacht dan niet langer en schrijf u nu nog in!

 

*GAAT DEFINITIEF DOOR*

Datum live webinar: zaterdag 31 oktober 2020

Tijdstip: 13.30-15.30

Reguliere prijs: € 27,50 p.p. (Wanneer u kiest voor het Privilegepakket, krijgt u per webinar een korting van €5,- en betaalt u slechts € 22,50)

Klik hier voor meer informatie over Pakketten & prijzen en de voorwaarden

 

INSCHRIJVEN

(Vermeld bij uw inschrijving uw voor- en achternaam, uw e-mailadres en telefoonnummer. Geeft u alstublieft ook duidelijk aan of u kiest voor het Basispakket of het Privilegepakket)

 

Door uw inschrijving gaat u akkoord met de algemene voorwaarden en de privacyverklaring 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?