U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Rondleiding: Monet. Tuinen van verbeelding Claude Monet, Blauweregen, 1917-20, Kunstmuseum, Den HaagClaude Monet, Blauweregen, 1917-20, Kunstmuseum, Den Haag

 *GAAT DEFINITIEF DOOR*

 

Meer dan 40 jaar lang verbeeldde Claude Monet zijn iconische tuin in Giverny in zijn schilderijen. Dit najaar toont het Kunstmuseum Den Haag een prachtige tentoonstelling met deze werken van de grote impressionist. Met een groot aantal internationale bruiklenen, vooral uit het Musée Marmottan in Parijs, en natuurlijk de prachtige Blauweregen uit eigen collectie, is dit een tentoonstelling die u dit najaar niet mag missen. Verdiep uw bezoek en schrijf u nu nog in voor de rondleiding van Art & Leisure.

 

Het was 1883 toen Claude Monet op zoek naar een nieuwe woning voor zijn grote gezin op het huis met tuin in Giverny stuitte. In de eerste periode, tot 1890, legde hij zich toe op het aanleggen van een bloementuin met een enorme kleurenpracht. Toen hij daarna uiteindelijk zijn huis kon kopen, stortte hij zich op het aanleggen van een tweede tuin, de zogenaamde watertuin. Daar maakte hij zijn beroemde waterlelievijver, die hij talloze keren als onderwerp van zijn late schilderijen nam.

In de serie van honderden werken die Monet in zijn tuin maakte tussen 1883 en zijn overlijden in 1926 liet hij de impressionistische weergave van het vluchtige moment steeds meer los. Daarvoor in de plaats streefde hij naar een tijdloze verbeelding van zijn tuin, waarvoor hij gebruik maakte van een meer expressieve vormentaal.

 

Wandel tijdens deze rondleiding door Monets tuin in Giverny aan de hand van zijn schilderijen. U ziet de waterlelies en zijn geliefde Japanse bruggetje. Ontdek hoe en waarom de serie van de waterlelies tot stand kwam, en hoe zijn stijl zich ontwikkelde in de 40 jaar dat hij in zijn tuin werkzaam was. Ook hoort u hoe zijn persoonlijke omstandigheden hun weerslag hadden op zijn schilderijen.

Schrijf u nu in en geniet van een middag met de Franse meester in het Kunstmuseum. 

 

*GAAT DEFINITIEF DOOR!* 

Datum: zaterdag 14 december 2019

Tijdstip: 13.30-15.00

Locatie: Den Haag, Kunstmuseum

Prijs: € 17,50 p.p. (exclusief entree tot het museum. Met een Museumkaart betaalt uitsluitende de toeslag van € 3,50)

INSCHRIJVEN *

(Vermeld bij uw inschrijving a.u.b. uw naam, aantal deelnemers en telefoonnummer voor noodgevallen)

 

* met uw inschrijving verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?