U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Rondleiding: In Volle BloeiJan Davidsz. de Heem, Vaas met bloemen, ca. 1670, Den Haag, MauritshuisJan Davidsz. de Heem, Vaas met bloemen, ca. 1670, Den Haag, Mauritshuis

Ontdek de bloemstillevens in de fleurigste tentoonstelling van het jaar!

 

Bij een verjaardag horen bloemen! Dit jaar viert het Mauritshuis haar 200e verjaardag met onder andere een bijzondere tentoonstelling over bloemstillevens, genaamd In Volle Bloei .Vier het verjaardagsfeest van het museum mee met deze rondleiding door de tentoonstelling. Volg de ontwikkeling van het genre aan de hand van de topstukken van de expositie, en ontdek de geheimen achter deze werken. Mis het niet en schrijf u nu al in!

 

Rond 1600 komt ineens het bloemstilleven tot grote bloei. Dat had onder andere te maken met de opkomst van de wetenschap. Vanaf dat moment maakt het genre een grote ontwikkeling door. Elke fase kent zijn eigen kenmerken en specialisten. Over de hele linie valt wel op dat veel vrouwen zich specialiseerden in dit genre, zoals Maria Sybilla Merian en Rachel Ruijs.

Dat de populariteit van het bloemstilleven in de republiek tot grote hoogte steeg, is niet verwonderlijk. De liefde voor bloemen, en met name voor de tulp, steeg in de eerst helft van de 17e eeuw tot grote hoogte. Velen waren bereid een vermogen neer te tellen voor een enkele tulpenbol. In 1637 stortte de markt uiteindelijk in, met een grote crisis tot gevolg.

 

In deze rondleiding ontdekt u meer over de mooiste werken van de tentoonstelling. Zo zien we een van de oudste bloemstillevens en bekijken we de prachtige tekeningen van onder anderen Maria Sybilla Merian. Ook zult u ontdekken dat in de bloemstillevens allerlei verborgen elementen zitten. Ga mee en ontdek meer! Schrijf u nu al in voor de meest kleurrijke rondleiding van het jaar!

 

Aanvullende info:

- Doorgang bij een minimum aantal van 7 deelnemers

- U zorgt zelf voor een geldig entreebewijs. Een museumkaart of BankGiro Loterij VIP-kaart geeft u gratis toegang. Moet u een kaartje kopen, dan kan dat die dag zelf aan de kassa.  

- Bij de rondleiding maakt u gebruik van mijn whispersysteem. De benodigde koptelefoon (of een setje oortjes) kunt u zelf van thuis meenemen. Let u erop dat deze een stekker heeft! Indien u geen koptelefoon heeft of hem vergeten bent, dan kunt u bij mij die dag een aanschaffen voor € 2,50.

 

Gegevens rondleiding: 

Datum en tijd: 

  • zaterdag 14 mei 2022 13.30-15.00
  • dinsdag 24 mei 2022 13.30-15.00

Locatie: Mauritshuis, Den Haag

Prijs: € 22,50 p.p. (Bent u deelnemer aan het Art & Leisure privilegepakket? Dan ontvangt u een korting van € 2,-. Heeft u het webinar over de tentoonstelling gevolgd via een basispakket? Dan krijgt u op deze rondleiding een korting van € 1,-. Deze kortingen zijn niet overdraagbaar.)

 

INSCHRIJVEN*

(Vermeld bij uw inschrijving uw naam, aantal deelnemers, e-mailadres en telefoonnummer. Geeft u ook alstublieft duidelijk aan op welke van de 2 data u mee wil gaan. Na uw aanmelding, stuur ik u zo snel mogelijk een mail met de betaalgegevens. U maakt het bedrag vervolgens zelf over) 

 

*Met uw inschrijving verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden en de privacyverklaring van Art & Leisure.

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?