U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Portret van een meisje in het blauw, Johannes Cornelisz. Verspronck, 1641, Rijksmuseum, AmsterdamPortret van een meisje in het blauw, Johannes Cornelisz. Verspronck, 1641, Rijksmuseum, AmsterdamVerdiepingsrondleiding: Gouden Eeuw in schilderijen

Fris uw kennis van de Gouden Eeuw op aan de hand van toonaangevende schilderijen en objecten uit de vaste collectie.

  • Overweldigd door de omvang van de collectie van het Rijksmuseum?
  • Schilderijen in een ander licht zien?
  • Meer weten over het leven in de Gouden Eeuw? 

Dan zit u goed bij deze rondleiding van Art & Leisure.  Gedurende 2 uur zal de focus in het Rijksmuseum uitsluitend gericht zijn op de collectie 17e eeuw. Aan de hand van schilderijen en objecten maakt u (opnieuw) kennis met de verhalen van de Gouden Eeuw.

 

De meesten van ons zijn wel bekend met het begrip Gouden Eeuw; we leerden er al over op school. Het ging toen echter vaak alleen over de grote schilders (Rembrandt, Frans Hals en Vermeer) en de belangrijke gebeurtenissen, zoals de Tachtigjarige oorlog. Gelukkig is er nu veel meer aandacht voor de verhalen van de mensen, de verhalen over het leven. Deze zijn niet alleen te reconstrueren aan de hand van de overgeleverde objecten, maar ook aan de hand van de bekende schilderijen.

 

Tijdens deze rondleiding kijkt u naar objecten en schilderijen met een nieuwe blik, en ontdekt u de verhalen van de Gouden Eeuw. Niet alleen de grote verhalen over de VOC en de Tachtigjarige-oorlog; u leert ook over het leven en de dood, de liefde en lust, de kindertijd, en eten en drinken.

Herbeleef de Gouden Eeuw met de rondleiding van Art & Leisure

 

Datum: zaterdag 26 oktober 2019

Tijdstip: 13.30-15.30

Locatie: Rijksmuseum, Amsterdam

Prijs: €  20,- p.p. (exclusief entree tot het museum. Gratis toegang met Museumkaart)

INSCHRIJVEN

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?