U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Rondleiding: De Lakenhal heropend

Lucas van Leyden, Laatste Oordeel, 1526-27, Leiden, Stedelijk Museum de LakenhalLucas van Leyden, Laatste Oordeel, 1526-27, Leiden, Stedelijk Museum de Lakenhal

Drie jaar geleden begon de renovatie van Museum de Lakenhal in Leiden. Bent u ook zo nieuwsgierig hoe het geworden is? En staat u ook te popelen om de vaste collectie, met onder andere Lucas van Leyden, Rembrandt en Van Doesburg, weer bij elkaar te zien? Nog even en dan wordt ons wachten beloond; op 19 juni opent Zijne Majesteit de Koning het vernieuwde museum, en vanaf 20 juni wordt Stedelijk Museum de Lakenhal teruggegeven aan het publiek.

Bezoek samen met Art & Leisure de vernieuwde Lakenhal en hoor het verhaal van de collectie en het gerestaureerde museum.

 

In 1640 werd in Leiden de Laecken-halle gebouwd, waar eeuwenlang de Leidse wollen lakense stoffen aan een keuring werden onderworpen. Nadat het gebouw in 1874 in gebruik was genomen als Stedelijk Museum, werden in verschillende periodes bouwonderdelen toegevoegd. Tijdens de afgelopen renovatie zijn deze onderdelen met elkaar in balans gebracht en gerestaureerd. Er is echter ook een grote nieuwe vleugel gebouwd, die gebruikt zal worden voor toekomstige grote tentoonstellingen.

In de vaste collectie van De Lakenhal ontmoet u de grote Leidse kunstenaars: van Lucas van Leyden en Rembrandt tot Theo Van Doesburg en Floris Verster. Na hun tentoonstelling in verschillende collecties in Nederland de afgelopen jaren, zijn alle topstukken nu weer samen te bewonderen.

 

Tijdens deze afwisselende rondleiding bekijkt u de verschillende vleugels van het gerenoveerde museum. Daarbij mag de splinternieuwe tentoonstellingsvleugel natuurlijk niet ontbreken. Uiteraard staan we ook stil bij de topstukken van onder anderen Rembrandt, Jan Steen en Theo van Doesburg, die na 3 jaar afwezigheid nu weer samen te bewonderen zijn. (Her)ontdek het gebouw en de prachtige vaste collectie van de Lakenhal en schrijf u nu nog in.

 

*GAAT DEFINITIEF DOOR!*

 

Datum: zaterdag 6 juli 2019

Tijdstip: 13.30 – 15.00

Locatie: Lakenhal, Leiden

Prijs: € 17,50 p.p.* (exclusief entree tot het museum. Uw toegang is gratis met Museumkaart)

INSCHRIJVEN

(Vermeld bij uw inschrijving a.u.b. uw naam, aantal deelnemers, en telefoonnummer)

 

*Door uw aanmelding verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?