U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Rondleiding: Cyprus-Eiland in Beweging Persfoto tentoonstelling Cyprus-Eiland in beweging, Rijksmuseum van OudhedenPersfoto tentoonstelling Cyprus-Eiland in beweging, Rijksmuseum van Oudheden

 

Cyprus is al duizenden jaren een kruispunt van oude culturen uit het Oostelijk en Westelijk Middellandse Zeegebied. De fascinerende Cypriotische cultuur die hieruit voortkwam, staat dit jaar centraal in de grote najaarstentoonstelling van het Rijksmuseum van Oudheden. Manshoge beelden van terracotta en marmer, aardewerk, goud en nog veel meer vertellen samen het verhaal van de ontwikkeling van de rijke en gevarieerde beschaving van Cyprus. Bekijk deze topstukken met eigen ogen en en geniet van de rijkdom van deze cultuur tijdens de rondleiding van Art & Leisure.

 

De Cypriotische beschaving kwam zo’n 9000 jaar geleden tot ontwikkeling en toont invloeden van verschillende andere culturen uit het Middeleeuwse Zeegebied. De strategische ligging van het eiland en zijn vele natuurlijke rijkdommen zorgden ervoor dat het een centrale plaats werd voor handel en contacten tussen het oosten en het westen van het Middellandse Zeegebied. Daardoor ontstond hier een uitwisseling van goederen en een versmelting van ideeën, die samen leidden tot een geheel eigen cultuur. Cyprus kan daarmee met recht een eiland in beweging worden genoemd.

 

Tijdens deze rondleiding leert u de 9000 jaar oude cultuur van Cyprus (beter) kennen en ontdekt u wat deze zo bijzonder maakt. U hoort hoe deze tot stand kwam en welke andere culturen daarop hun invloed uitoefenden. Uiteraard staan wij stil bij de mooiste topstukken van de tentoonstelling. Ook ontdekt u welke rol de archeologie vanaf de 19e eeuw heeft gespeeld en op welke manier moderne kunstenaars  zich laten inspireren door de oude Cypriotische beschaving.

Schrijf u nu nog in voor de rondleiding en ontdek de rijkdom van Cyprus. 

 

*GAAT DEFINITIEF DOOR* 

Datum: zaterdag 18 januari 2020

Tijdstip: 13.30-15.00

Locatie: Leiden, Rijksmuseum van Oudheden

Prijs: € 18,50 p.p. (exclusief entree. Met Museumkaart is uw toegang gratis)

INSCHRIJVEN *

(vermeld u daarbij alstublieft uw naam, aantal deelnemers en uw telefoonnummer voor noodgevallen)

 

* Door uw inschrijving verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden van Art & Leisure

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?