U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Live lezing: Het Depot Boijmans van Beuningen Depot Boijmans van Beuningen. Foto: Ossip van DuivenbodeDepot Boijmans van Beuningen. Foto: Ossip van Duivenbode

Ontdek deze schitterend nieuwe aanwinst voor Rotterdam!

 

Op 5 november 2021 was het eindelijk zover: koning Willem-Alexander opende het Depot Boijmans van Beuningen. Dit fenomenale gebouw is het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld, waar u niet alleen van kunst kunt genieten, maar ook een kijkje achter de schermen krijgt bij het beheer en onderhoud van de collectie. Ontdek alle bijzonderheden van dit geweldige gebouw en herontdek ook enkele van de topstukken van de collectie. Mis het niet en schrijf u nu al in!

 

Het Depot Boijmans van Beuningen is een ware blikvanger op in het Rotterdamse Museumpark. Het ligt pal naast het museum in een groene omgeving die prachtig gereflecteerd wordt in de spiegelende gevel. Het ontwerp werd gemaakt door Winy Maas, een van de oprichters van het Rotterdamse Architectenbureau MVRDV. Het interieur is net zo spectaculair als de buitenkant, met veel glas zodat de collectie en activiteiten goed te zien zijn.

De collectie van Boijmans van Beuningen bevat meer dan 151.000 kunstvoorwerpen, die bij elkaar werden gebracht in een periode van 172 jaar. Er zijn onder andere schilderijen, werken op papier, beelden, en fotografie. Van al deze werken was voorheen maar een klein deel op zaal te bewonderen; de rest was opgeslagen in verschillende depots en onzichtbaar voor het publiek. Nu zijn alle kunstwerpen bij elkaar te gebracht in een gebouw. Ze zijn daar gerangschikt naar hun klimatologische vereisten, en niet op kunststroming of tijd.

 

In deze lezing ontdekt u de ins en outs van het Depot, van het fantastische, spiegelende exterieur, tot het spectaculaire interieur met onder andere “The Maze”, waarin kunstwerken en voorwerpen uit het Depot getoond worden. Natuurlijk maakt u ook (hernieuwde) kennis met enkele topstukken.

Dwaal mee door Het Depot en schrijf u nu in!

 

Locatie: Goes, Historisch Museum de Bevelanden

Datum: maandag 2 mei 2022 

Tijdstip: 14.00-16.00


Locatie: 's Hertogenbosch, Museum Slager

Datum: dinsdag 17 mei 2022

Tijdstip: 9.30-11.30

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?