U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Live lezing: De fantastische wereld van Jheronimus BoschJheronimus Bosch, Tuin der Lusten, 1490-1500, Madrid, PradoJheronimus Bosch, Tuin der Lusten, 1490-1500, Madrid, Prado

 

Messen met oren, en mensen in aardbeien. Er is maar één kunstenaar die zo’n rijke verbeeldingskracht heeft, en dat is Jheronimus Bosch. Hij bevolkte zijn schilderijen met wonderlijke wezens, engelen en duivels, betekenisvolle dieren, en mensen die zich bezighouden met vaak vreemde activiteiten. Het maakt zijn schilderijen tot de dag van vandaag wereldwijd geliefd en beroemd. Geniet u ook zo van de fantastische beeldtaal van Jheronimus Bosch, en bent u benieuwd tegen welke context deze tot stand kwamen? Of wilt u ontdekken welke symboliek verborgen ligt in zijn werken? Dan mag u deze lezing niet missen. Schrijf u dus nu nog in!

 

Jheronimus (Jeroen) Bosch werd ca. 1450 geboren in het hart van ’s Hertogenbosch als Jheronimus van Aken. Hij kwam uit een echt schildersnest.  Zijn werk is onlosmakelijk verbonden met de stad, waar hij zijn hele leven bleef wonen. Zo vormt zijn huis, gelegen aan de Grote Markt, al een eerste aanknopingspunt voor de inspiratie voor zijn beeldtaal.

Jheronimus Bosch maakte ongeveer 25 schilderijen, maar er is ook een groot aantal vervalsingen en kopieën van navolgers in omloop. Het getuigt van de grote populariteit van zijn werk. De meesten van zijn authentieke werken vindt u echter niet in Nederland. Wilt u bijvoorbeeld genieten van zijn absolute topstukken, zoals de Tuin der lusten? Dan zult u moeten afreizen naar het Prado in Madrid.

 

Stap in de wereld van Jheronimus Bosch. U maakt in deze lezing onder andere kennis met de symboliek in De marskramer, en u ontdekt waarom of u toch overal uilen tegenkomt in zijn werk. Natuurlijk reizen we ook uitgebreid door De tuin der lusten, zijn beroemdste werk. Laat u verbijsteren door alle details in zijn werk en schrijf u nu nog in!

Reist u mee door de fantastische wereld van Jheronimus Bosch? 

 

Locatie: 's Hertogenbosch, Museum Slager

Datum: woensdag 3 augustus 2022

Tijdstip: 9.30-11.30

 

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?